Prvé stíhacie lietadlo F-16 pre Slovensko je vyrobené
07 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prvé stíhacie lietadlo F-16 pre Slovensko je vyrobené, produkcia ďalších 13 pokračuje podľa plánu. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Mária Precner.

FOTO TASR - MO SR
FOTO TASR - MO SR

Nové lietadlo ministrovi obrany Martinovi Sklenárovi predstavili v stredu (6. 9.) vo fabrike v americkom meste Greenville v Južnej Karolíne. "Som veľmi rád, že som mal príležitosť vidieť prvé stíhacie lietadlo, ktoré posunie vzdušné sily o generácie vpred a spolu s ním aj našu obranyschopnosť," vyzdvihol Sklenár.
Úplná finalizácia tohto lietadla a jeho zalietavanie sa očakáva v priebehu novembra 2023. Objednaných je aj ďalších 13 lietadiel. Sklenár dodal, že ide o najväčší investičný projekt SR v oblasti modernizácie Ozbrojených síl SR a tiež o príležitosť na prehĺbenie strategického partnerstva.

Rokovania expertných tímov na jednotlivých úrovniach podľa ministerstva pripravujú všetko potrebné tak, aby prvé dve vyrobené lietadlá boli využité na výcvik slovenských technikov v USA. "Stíhacie lietadlá F-16 tak budú podľa aktuálnej dohody postupne dodávané na Slovensko od druhého kvartálu budúceho roka," podotkol generálny riaditeľ sekcie modernizácie MO SR a národný riaditeľ pre vyzbrojovanie Michal Homza.

Prejav vďaky od Volodymyra. Chce žalovať EÚ!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že sa Kyjev odvolá na arbitrážny súd, ak Európska únia rozšíri obmedzenia na dovoz ukrajinských poľnohospodárskych produktov. Je presvedčený, že Brusel porušuje svoje sľuby, asociačné dohody a... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik