Právnička šokuje: Bude Ľuboš Blaha krúžkovať Juraja Šeligu? (VIDEO)
08 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Niekomu tu asi výdatne..., pomyslíte si pri prečítaní titulku. Ale nie, vážení. Judita Laššáková vie svoje tvrdenie neodškriepiteľne podoprieť. Juraj Šeliga totiž predniesol návrh, ktorý chcú Demokrati presadzovať, keď budú vo vláde – mienia zrušiť trestný čin ohovárania.

Prečo by mal voliť Demokratov človek, ktorý si práve od nich užil cenzúru? Pretože tí sľubujú, že ak sa dostanú k moci, prestanú chrániť politikov pred kritikou, čo je v normálnych demokraciách bežné. Len u nás sú niektorí politici na seba veľmi útlocitní, no bežný občan musí od „najsledovanejšieho spravodajstva“ zniesť aj pomenovanie dezolát. Laššáková rozhodne Demokratov voliť nemieni a či tak urobí Blaha, rozhodne nevie. Ak tak urobia ostatní, odnesieme si to všetci.

Čo s tým má Blaha?

Ten by podľa Laššákovej mal uvažovať nad tým, že svoj hlas odovzdá demokratom. „Pretože ten Ľuboš Blaha, ktorému bol zmazaný Facebook za kritiku ústavných činiteľov, ten Ľuboš Blaha, ktorého vyjadrenia napadla Zuzana Čaputová na súde, kde mu neodkladným opatrením súd zakázal hovoriť to, čo si myslí, no tak presne tento Ľuboš Blaha by mal voliť Demokratov,“ myslí si Laššáková.

Hlas odkazuje Demokratom: Skončite s touto politikou šírenia klamstiev!
Demokrati sa vyfarbili! Varujú pred snahou zmeniť voľbu prezidenta. Hlas upozorňuje, že sú to klamstvá! Strana Demokrati tvrdí, že viaceré strany majú po voľbách záujem zrušiť priamu voľbu prezidenta a preniesť ju do parlamentu. Hlas-SD v reakcii... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ešte stále nevieme, prečo...

Laššáková vysvetľuje, že práve Demokrati chcú prestať chrániť politikou pred kritikou – vraj to podľa nich nie je normálne. Alebo inak – Demokrati chcú presadiť to, že každý bude môcť kritizovať ústavných činiteľov. „To znamená, že to, čo normálne platí v demokraciách a v materiálnych právnych štátoch, kde politik platený z verejných zdrojov musí zniesť vyššiu mieru kritiky, chcú oni zaviesť zákonom,“ objasňuje právnička, ktorú by zaujímalo, či si pamätá pán Šeliga, ktorého straníckou kolegyňou bola aj Mária Kolíková (pôvodne Za ľudí, dnes SaS), na odobrenie „obrannej zmluvy“ s USA. Na tlačovej besede po tomto hlasovaní si jeden z poslancov sťažoval na škaredé pohľady susedov.

Laššákovej z toho vychádza, že...

„Takže zakázať ľuďom škaredo pozerať je jednoduchšie, ako si to ľudia prajú?,“ pýta sa právnička a núka dokrútku z konkrétnej tlačovej besedy.

Poslancom, ktorí sa cítili byť ostrakizovaní pohľadmi, Laššáková pripomína, ako boli ticho, keď celoplošná televízia označila demonštrujúcich ľudí za dezolátov. Právnička preto hľadá dôvody na empatiu voči tým, ktorí rozhodujú proti svojim občanom. A tiež sa pýta, akým spôsobom sme sa mohli, alebo nemohli pozerať na poslancov, ktorí nás nútili mať polovicu tváre zakrytú rúškami či respirátormi.

Laššákovej dôveru nemajú

„Takže vážení fašisti a vážení diktátori v strane Demokrati. Neverím vám ani pol slova, pretože máme s vami skúsenosti, vieme, akým spôsobom rozhodujete a hlavne vieme, akým spôsobom hlasujete,“ uzatvára Laššáková s tým, že ona Demokratov rozhodne voliť nebude a kto bude, nemá sa čudovať, ak sa nedajboh opäť dostanú k moci.

Prečo ho chce Šeliga zrušiť?

„Juraj Šeliga čelí vyšetrovaniu za ohováranie generálneho prokurátora Maroša Žilinku, vyhlásili Demokrati. Poslanec to považuje za absurdné a hovorí, že toto je ďalšia ukážka toho, prečo prokuratúra potrebuje reformu,“informoval Denník N ešte začiatkom augusta.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!