Od tragédie hokejistov Jaroslavle uplynulo dvanásť rokov
07 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Siedmy september 2011 poznačila jedna z najväčších tragédií v histórii športu. Pri ruskom meste Jaroslavľ sa zrútilo lietadlo, na jeho palube nachádzal celý tím Lokomotiv Jaroslavľ z KHL. Tím cestoval na svoj otvárací zápas sezóny do bieloruského Minsku. Zahynul aj slovenský hokejista Pavol Demitra a aj dvanásť rokov po tragédii sú spomienky na toto nešťastie stále živé.

Lietadlo Jak-42 leteckej spoločnosti "Yak Service" s hokejovým tímom "Lokomotiv" na palube havarovalo 7. septembra 2011 počas vzletu z letiska "Tunoshna" v regióne Jaroslavľ. Celkovo bolo v lietadle 45 ľudí - 37 cestujúcich a osem členov posádky. Haváriu prežili dvaja - hokejista Alexander Galimov a letový inžinier Alexander Sizov, ale 12. septembra Galimov zomrel na zranenia vo Višnevskom chirurgickom inštitúte v Moskve.

Nezabudli

Vo štvrtok sa v Jaroslavli konajú spomienkové podujatia k 12. výročiu úmrtia hráčov hlavného tímu hokejového tímu Lokomotiv pri leteckom nešťastí.

Podľa klubu sa štvrtkové ráno začalo zádušnou omšou za občanov v katedrále Nanebovzatia Panny Márie v Jaroslavli. Od 14:10 do 14:50 sú naplánované spomienkové podujatia na cintoríne Leontief, kde sú pochované obete tejto katastrofy.

"O 16.00 budú príbuzní a priatelia obetí, delegácia Lokomotivu a úradníci na mieste havárie v obci Tunoshna. O 17:30 je naplánované položenie kvetov k pamätníku Hokejového bratstva na námestí pred Arénou 2000.

Spomienka na legendu

Demitra počas bohatej kariéry zažil množstvo hokejových úspechov, ale fanúšikovia a hokejová verejnosť si ho pamätajú aj pre okamihy smútku a dojatia. Najviac asi vtedy, keď sa definitívne lúčil s reprezentačným dresom 9. mája 2011 po zápase v Bratislave na MS proti Dánsku. O štyri mesiace neskôr plakalo za ním Slovensko i kus hokejového sveta. Pri leteckom nešťastí zahynul príkladný športovec a otec dvoch malých detí.

Púchovský VYRÁŽA do BOJA! Dostaneme ZADARMO videá, nálepky a odznaky
Po Slovensku sa premáva obrovské množstvo nebezpečných nelegálnych migrantov s ktorými si vláda a vedenie polície nevie dať rady, ale verejnosť dostane nálepky a odznaky. Polícia a Ministerstvo vnútra (MV) SR spúšťajú preventívno-vzdelávaciu... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!