Kto je tu zločinec? Kažimír, či Imrecze? (VIDEO)
08 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že hon na guvernéra NBS Petra Kažímíra je stále v plnom prúde. Výraznou mierou sa na tom podieľa František Imrecze, ktorý mu podľa Šutaja Eštoka znepríjemňuje ako profesný, tak aj súkromný život.

Matúš Šutaj Eštok pripomína, že František Imrecze by mal byť kvôli svojim zmenám vo výpovediach nedôveryhodný aj pre súd. Tento týždeň sa začalo hlavné súdne pojednávanie s Petrom Kažimírom, guvernérom NBS, ktorého ako jediný svedok usvedčuje práve Imrecze. Jeho výpovede nepotvrdzujú ani ďalší svedkovia. Sám Imrecze vo februári dostal trest, ktorý pobavil aj bezpečnostného analytika.

Jediný svedok obžaloby

Šutaj Eštok konštatuje, že Kažimírova obžaloba je postavená čisto na Imreczeho svedectve. Tomu hrozil trest za ukradnutých 18 miliónov cez daňový úrad v Nitre a utajené zákazky na Finančnej správe, z ktorých mal profit Michal Suchoba, ďalší kajúcnik.

František Imrecze, foto: TASR

„Je to ten istý zločinec Imrecze, ktorému nebol zaistený majetok a ktorého manželka kúpila v roku 2020 vilu v Záhorskej Bystrici za 840 tisíc eur – ako ináč, v hotovosti,“ pripomína poslanec.

Súd pochopí

Šutaj Eštok tvrdí, že ak bude Imrecze meniť výpovede tak, ako doteraz, súdu bude jasné, že klame.

„Od prípravného konania menil svoje výpovede viackrát a skutočnosti, ktoré vo výpovediach spomína, nesedia s faktami,“ upozorňuje poslanec a menuje napríklad čas spáchania skutku, či sumu, ale aj fakty. Napokon Imreczeho verziu nepotvrdili ani ďalší svedkovia Lenka Wittenbergerová (exšéfka Finančnej správy) a Daniel Čech.

VÝZVA Matovičovi: Chceme ďalšie videooooooóóóó....
Občan je ešte Kráľ! Takto pár týždňov pred voľbami to pripomína dlhoročný novinár a posila SNS Karol Farkašovský. Spomenul si aj na voľby minulé, keď každý štvrtý volič na Slovensku volil s presvedčením "aby bola sranda". A tak sa pýta: Čo sa stalo... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Prospechár

„Som presvedčený o tom, že zločinec Imrecze neprešiel žiadnou osobnou katarziou, je to stále ten istý František Imrecze s pokriveným charakterom,“ myslí si Šutaj Eštok, podľa ktorého sa Imrecze najskôr nechal nalákať na špinavý obchod najskôr so Suchobom, neskôr s NAKA a Úradom špeciálnej prokuratúry za účelom Kažimírovho zničenia.

„Chce to hrošiu kožu, aby sa tento človek mohol každé ráno čo i len pozrieť do zrkadla,“ myslí si Šutaj Eštok.

Imreczemu peniaze neodovzdal

Kažimír na začiatku súdneho procesu vyhlásil, že je nevinný. Obžalobu považuje za nezákonnú. Tvrdil, že nikdy neovplyvňoval žiadne daňové konanie. Zdôraznil, že Imreczemu žiadne finančné prostriedky neodovzdal.

TASR

Guvernéra NBS opätovne obvinili z prečinu podplácania vlani na jeseň. Predtým mu obvinenie zrušila Generálna prokuratúra SR. V apríli vydal sudca ŠTS trestný rozkaz, ktorým Kažimíra neprávoplatne uznal za vinného z podplácania a uložil mu peňažný trest vo výške 100.000 eur. Keďže prokuratúra aj obžalovaný podali proti trestnému rozkazu odpor, koná sa hlavné pojednávanie.

Známe mená prehovoria o úplatkárskej kauze. Pokračuje proces s guvernérom NBS Kažimírom
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje súdny proces s guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS) a exministrom financií Petrom Kažimírom. Obžalobe čelí pre trestný čin podplácania. Trvá na svojej nevine. Na pondelkovom hlavnom... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Nad trestom krútil hlavou aj Zábojník

Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník po tom, ako vo februári súd rozhodol o smiešnom treste pre Františka Imreczeho tvrdí, že týmto rozhodnutím súdu dostali budúci zlodeji zo štátneho skvelý návod, ako na to.

Oplatilo sa mu...

Exšéf finančnej správy František Imrecze dostal za korupciu úhrnný trojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou päť rokov. Okrem iného aj peňažný trest vo výške 202.000 eur, v prípade jeho nezaplatenia náhradný trojročný trest väzenia.

“Odporúčam politikom a lídrom politických strán, ktorí majú predpoklad byť vo vláde čím skôr zriadiť inkubátor pre výber schopných, morálnych a čestných ľudí do rôznych funkcií v štátnych inštitúciách, lebo strávia jeseň života na polícii, prokuratúre a súdoch,” zaironizoval si vtedy Zábojník.

Bezpečnostný analytik Zábojník reaguje na trest, ktorý dostal Matovičov a Lipšicov kajúcnik Imrecze
Exšéf finančnej správy (FS) František Imrecze dostal za korupciu úhrnný trojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou päť rokov. Okrem iného aj peňažný trest vo výške 202.000 eur, v prípade jeho nezaplatenia náhradný trojročný... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!