HLAS: Vláda a bývalá koalícia ZMARILI šancu! Migranti im NEVADIA
07 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Úradnícka vláda a strany bývalej koalície dnes podľa HLASu zmarili šancu zakročiť voči nelegálnej migrácii a vysvetliť slovenským občanom svoje postoje. „Pán premiér aj pani prezidentka dnes mohli požiadať o vystúpenie pred parlamentom a upokojiť ľudí, ak je teda podľa nich v rámci migračnej krízy všetko v poriadku. Vláda zložená z nikým nevolených úradníkov, tu mala byť nastúpená pred volenými zástupcami občanov a v priamom prenose im povedať, ako chráni ich záujmy a ich bezpečnosť!" uviedol líder HLASu Peter Pellegrini.  

Nelegálna migrácia je PROBLÉM

Vláda a strany bývalej koalície na jednej strane kritizujú údajné politizovanie témy nelegálnej migrácie, na druhej strane robia všetko pre to, aby táto téma v politickom priestore ostala. „Ak v spoločnosti existuje téma, ktorá ju rozdeľuje a vyrušuje, potom je vláda povinná sa k takejto téme postaviť čelom a neutekať! Nelegálna migrácia dnes nie je vymyslený problém. Ak namiesto stoviek máme za posledný rok na Slovensku zrazu takmer 30-tisíc nelegálnych migrantov, nie je to žiadna fantazmagória, ale realita," zdôraznil Peter Pellegrini.

Návrhy boli jasné

HLAS zopakoval svoje návrhy na riešenie migračnej krízy: zrušiť okamžite mimoriadnu situáciu kvôli Covidu, ktorá dodnes bráni vracať migrantov tam, odkiaľ prišli, zaisťovať migrantov, kým sa dôkladne nepreverí ich totožnosť, a odvolať policajného prezidenta Hamrana, ktorý si pomýlil svoju skutočnú prácu s politikou. Opatrenia prijaté v stredu vládou sú podľa Pellegriniho nedostatočné a majú len tranzitný charakter.

Vláda problém zametá pod koberec

„Vláda sa snaží robiť všetko pre to, aby nelegálni migranti v tichosti zo Slovenska zmizli. Lenže my musíme konať tak, aby sme dokázali chrániť svoje hranice a nedovolili sem nelegálnym migrantom ani vstúpiť. Raz sa môže stať, že sa tu rozhodnú ostať a budeme mať na Slovensku tisícky nelegálnych migrantov, s údajne rovnakou krajinou pôvodu, rovnakým menom a rovnakým dátumom narodenia," upozornil Peter Pellegrini. HLAS bude v piatok pripravený opäť podporiť otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu tak k nelegálnej migrácii, ako aj problémom slovenských pediatrov.

Ódor zľahčuje vážnosť situácie. Migranti vraj nie sú hrozba
Nelegálna migrácia nepredstavuje pre Slovensko bezprostrednú hrozbu. Situácia je pod kontrolou. Po rokovaní vlády to povedal premiér Ľudovít Ódor s tým, že nezaznamenali žiadne vážne incidenty. Mimoriadna situácia vyhlásená v súvislosti s ochorením... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!