Hľadá sa plot! Pýtajte sa Mikulca
07 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Ešte za čias, kedy bol vo funkcii ministra vnútra Robert Kaliňák, Slovensko v reakcii na migračnú vlnu zakúpilo plot, ktorý ochráni 15 km hraníc pred vniknutím. Ten sa „rozložil behom veľmi krátkeho času. Ten po tom, ako vypukla migračná kríza na Pobaltí, minister vnútra Roman Mikulec daroval Litve, za čo v Bruseli zožal veľkú pochvalu. Dnes sa napĺňajú varovania práve Roberta Kaliňáka a nám namiesto chránených hraníc ostáva otázka, čo s tisíckami ilegálnych migrantov.

Plot Slovensko zakúpilo v roku 2015, kedy vrcholila utečenecká kríza a existovala tu hrozba príchodu migrantov z Rakúska. Plot bol pripravený na použitie a za pomoci áut roztiahnutý v relatívne krátkom čase. Nedávno sa po tomto plote „zháňal“ aj Tibor Gašpar. Skončilo to konštatovaním, že sme ho pred dvoma rokmi darovali Litve. K problému sa vracia aj generál vo výslužbe Jozef Viktorín, ktorý upozorňuje, že prioritou normálnej vlády sú občania krajiny, v ktorej bola vláda zvolená. Až potom je možné pomáhať inde.

„Kaliňákov“ plot

Ešte v roku 2015 bol tento plot pripravený na použitie na hranici medzi Rakúskom a Slovenskom, keďže hlavný koridor ciest migrantov viedol z Maďarska do Rakúska. Slovensko potrebovalo byť pripravené na to, ak by bolo nutné chrániť našu hranicu s Rakúskom. Ten istý Robert Kaliňák ešte kedysi na jar na Infovojne varoval pred jesennou vlnou migrantov, pred ktorou nás mohol ochrániť tento plot. Vtedy po prvýkrát verejne odznela informácia, že Slovenská republika tento plot darovala Litve.

Gašpar ŠOKUJE: PLOT PROTI MIGRÁCII DAROVAL MIKULEC DO LITVY!
Prečo nevieme zavrieť hranice? Mikulec by vedel povedať! Tibor Gašpar poukázal na plot, ktorý nám mohol byť nápomocný v súvislosti s migračnou krízou. To by však tento plot nemohol bývalý minister Mikulec darovať Litve... Policajný prezident... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Treba chrániť Litvu

„Hľadá sa plot. Keby ste sa náhodou chceli spýtať, prečo nevieme zavrieť hranice, tak Mikulec vám povie,“ napísal nedávno bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na Facebooku ohľadom potreby použitia plota

„Týmto bezprecedentným darom minister vnútra Roman Mikulec ukázal, že Slovensko stojí pri svojich EÚ partneroch aj v neľahkých časoch, za čo mu úprimne ďakujem a ďakujem aj koaličným partnerom za podporu tohto rozhodnutia,“ uviedol vtedy premiér Eduard Heger a doplnil, že síce ide o malý príspevok Slovenska, ktorý je veľký svojou symbolikou. Dôsledky toho, aký je veľký, zažíva Slovensko aj v týchto dňoch.

Migrantov pomaly viac, ako rečí okolo nich

Generál Jozef Viktorín (Hnutie Republika) konštatuje, že hoci má aj premiér, aj prezidentka množstvo rečí, migrantov stále pribúda. A tak uvažuje, ako tomu zabrániť.

„Uvedomil som si, že my sme mali aj žiletkový plot, ktorý mal slúžiť na ochranu zelenej hranice, v dĺžke cirka 15 kilometrov,“ konštatuje Viktorín s tým, že ten plot, predchádzajúci minister vnútra a súčasný poslanec za OĽaNO Roman Mikulec 9. decembra 2021 s veľkou pompou daroval Litve.

"Po tomto pompéznom dare odišiel do Bruselu, kde hovoril o tom, ako Slovensko solidárne cíti s krajinami, ktoré majú problém s migráciou,“konštatuje Viktorín s tým, že odmenou mu bolo potľapkanie po pleci.

Solidarita áno, ale najskôr doma

„Ukázalo sa, akým spôsobom predchádzajúca vláda a niektoré progresívno-liberálne kruhy chápu solidaritu. Všetko pre druhých, nič nie pre nás,“ nepáči sa Viktorínovi, pričom pripomína, že by to malo byť naopak.

„Na prvom mieste bude vždy občan SR. Na druhom mieste bude vždy občan SR. Potom, keď budú zabezpečené všetky náležitosti, ktoré si tento občan vyžaduje a očakáva od štátu, môžeme sa zaoberať aj nejakou solidaritou v prospech iných krajín," uzatvára Viktorín

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!