Migrantská kríza je ZLYHANIE vlády a vedenia polície!
07 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Exminister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebooku vyjadril k aktuálnej migračnej kríze. Hneď v nadpise príspevku uvádza, že tu jasne ide o zlyhanie vlády a vedenia polície.

Draxler: Dalo sa to zvládať efektívnejšie

Podľa Draxlera je úplne bizarné, že na problém museli verejne videom upozorniť až predstavitelia strany Smer. „Dovtedy sa akoby rátalo s tým, že sa problém vyrieši tak nejako sám,“ píše.

Draxlerovi to pripomína situácie z minulého roka, kedy nám Česko a Rakúsko načas zaviedli hraničné kontroly, keďže Slovensko prakticky vôbec nekontrolovalo priechod migrantov.

V lete potom polícia zlyhávala aj v inej oblasti pohybu: Európou sa valila masa kamiónov, ktoré sa zhromaždili na tureckej hranici, keď sa Bulhari z vnútropolitických dôvodov naťahovali, ktorá agentúra bude robiť vstupné kontroly tovaru,“ pripomína Draxler. „Na niektorých miestach potom polícia kamióny zastavovala pred mestami a púšťala ich postupne, aby tam nerobili zápchy. Nie naša, masa kamíonov v špičke pravidelne zablokovala priechod cez Bratislavu,“ píše ďalej.

Bývalý minister si kladie otázku, prečo sa takéto veci dejú. Podľa neho je vedenie polície a ministerstva vnútra posadnuté hlavne „bojom s mafiou“ a inými politickými vecami. „To, že sa na juhu Slovenska skoncentrovali utečenci, riešili primitívnym uzavretím stoviek ľudí do výrobnej haly. A strážia ich dve policajné autá,“ konštatuje Draxler.

Draxler uznáva, že hranica sa nedá len tak dokonale uzavrieť. „Samozrejme, že tie toky sú tento rok opäť mimoriadne rozsiahle (a v dohľadnej dobe to nebude lepšie). Ale dalo sa to zvládať oveľa, oveľa efektívnejšie,“ myslí si exminister.

Za to, že z migrantov je teraz predvolebná téma, môže v prvom rade vedenie ministerstva vnútra a polície,“ uzatvára Draxler.

SITUÁCIA JE KRITICKÁ! Migranti vo Veľkom Krtíši sa búria (VIDEO)
Situácia vo Veľkom Krtíši graduje! Podľa informácií ta3 sa ľudia na južnom Slovensku boja utečencov, ktorí k nám v posledných týždňoch prúdia vo veľkých počtoch. Polícia pri preverovaní nelegálnych migrantov zachytila aj dvoch teroristov! No z... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Fico: Je to zámer súčasnej vlády

To, čo sa v súčasnosti deje v južných okresoch Slovenska, je zásadný obrat vládnej politiky a štátu voči nelegálnej migrácii. Na nedeľňajšej tlačovej konferencii Smeru-SD to uviedol jeho predseda Robert Fico. K téme chce zvolať mimoriadne rokovanie Národnej rady SR.

Súčasnú situáciu nehodnotí ako výsledok benevolencie, ale priamo zámer súčasnej vlády. „Robí všetko pre to, aby sa na územie Slovenska dostalo čo najviac migrantov,“ vyhlásil Fico, poukazujúc na to, že namiesto ochrany pred infiltráciou sa situácia rieši legalizáciou pobytu migrantov.

Líder Smeru zároveň spochybňuje to, že všetci migranti sú vojnoví utečenci, poukazuje na to, že väčšinu z nich nemožno hodnoverne identifikovať. „Všetci sú Sýrčania, všetci sú z Aleppa, všetci sa narodili 1. januára,“ komentuje a odvoláva sa aj na osobné skúsenosti z Veľkého Krtíša. Obrázky z blízkosti koncentračného centra, v ktorom sú migranti umiestnení, premietal počas tlačovej konferencie. Poukázal pritom na katastrofálne podmienky, v ktorých migranti existujú. „Okrem cisterny s vodou a prenosných toaliet nemajú nič, spia na zemi,“ upozornil.

Problémy s NELEGÁLNYMI migrantmi: Zanechávajú odpad a berú si aj ovocie
V obci Vrbovka v okrese Veľký Krtíš v súčasnosti aj naďalej evidujú pohyb nelegálnych migrantov. Ľudí z krajín Blízkeho východu je v nej momentálne 20, TASR to v pondelok povedal starosta obce Marcel Fagyas. Sťažnosti miestnych Ako uviedol, v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Progresívne Slovensko kritizovalo Fica

Situácia s nelegálnou migráciou sa zhoršila, no je riešiteľná. V reakcii na dianie v južných okresoch Slovenska to na tlačovej konferencii uviedol podpredseda Progresívneho Slovenska (PS) Tomáš Valášek. Kritizoval zároveň predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, že zneužíva situáciu na predvolebné strašenie ľudí.

Zároveň zo zhoršenia situácie čiastočne viní samotného Fica. "V súčasnosti platný systém registrácie migrantov vychádza z úpravy, ktorú sám predložil do parlamentu," uviedol Valášek. Upozornil, že problém s nelegálnou migráciou sa musí riešiť intenzívne na vonkajších hraniciach EÚ, rovnako by Slovensko malo vyžadovať dodržiavania medzinárodných zmlúv. "Medzi ne patrí readmisná dohoda o tom, že ak na Slovensku zadržíme nelegálneho migranta, ktorý k nám prišiel z územia Maďarska, maďarské úrady si ho majú prevziať," upozornil.

PS je nevoliteľné aj pre známeho lekára. Vysvetlil, prečo
Tak sme sa dočkali – aj dojčenie by podľa kandidátky Progresívneho Slovenska Diany Kleštincovej malo byť témou verejných rozpráv, ktoré by smerovali k správnym politickým rozhodnutiam. Doktorovi Igorovi Bukovskému prekážajú kandidáti, ktorých... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme