Český kardinál spôsobil ROZRUCH! Vedel, že mu budú NADÁVAŤ a predsa nemlčal
07 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

"Teraz viem, že sa dostanem do novín a nevadí mi to," oznámil kardinál Dominik Duka počas sobotňajšej kázne v českom Koclířove. Kardinál spustil kázeň o Ukrajine a homosexuáloch

Prvú septembrovú sobotu sa v Koclířove konala Mariánska sobota na tému Máriino srdce pre Európu. Dôvodom stretnutia bolo odovzdanie presnej kópie Fatimskej kaplnky v Portugalsku zástupcom biskupských konferencií strednej a východnej Európy.

Počas reprezentatívnej medzinárodnej účasti bola vrcholom kázeň emeritného pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duku. A podarilo sa mu spôsobiť rozruch svojou aktualizáciou mariánskeho kultu. "Jemu vďačíme za našu slobodu nielen ako Cirkev, ale aj ako Európa. Dokázal dosiahnuť, aby politika prestala byť len kľučkou, ale založenou na najhlbších morálnych princípoch," pripomenul.

Potom však svoju kázeň presunul na tému: "Vojna na Ukrajine je hrozná, ale vojna na Západe je rovnako hrozná," povedal.

"Dostali sme sa do toho, pretože sme stratili Pannu Máriu na našej ceste," povedal. A jej posolstvo v súčasnosti Duka vníma ako posolstvo matky a ženy.

Život si nemožno predstaviť bez toho, aby sme boli schopní povedať "mama" a "ocko". Boh tiež hovorí ku kresťanom ako otec, čo je podľa kardinála zásadný rozdiel od islamu.

 

"Teraz viem, že sa dostanem do tlače a nevadí mi to. Na svete nie je ukrajinský vojak, je tu najohrozenejšie dieťa na dnešnom svete," zhrnul svoju interpretáciu. Čeliť vojenskej agresii je nepochybne hrozné, ale rovnako hrozné je sledovať dieťa, ktoré nemá vo svojom srdci žiadnu podporu.

"Židia a kresťania sú opäť pod tlakom, ako boli za nacizmu a komunizmu, pretože bránia manželstvo muža a ženy," povedal.

Cirkev je podľa kardinála tá, ktorá to musí povedať a zmeniť, rovnako ako Ján Pavol II. dokázal zmeniť myslenie Západu voči komunistickému režimu. V európskej civilizácii to podľa neho boli kresťanské tradície a rituály, ktoré dokázali "zmeniť svet". A niečo také potrebujeme aj dnes. Ak my kresťania preukazujeme svoju vieru, z ktorej vychádza naša nádej, potom sa nemusíme báť ani klimatickej katastrofy, ani problému elektrických vozidiel a môžeme hľadieť do budúcnosti, pretože sme našli zmysel života. A vieme, že človek je bytosť, ktorá myslí," verí.

To, že muž ako muž a žena boli spochybňovaní, podľa "kardinála na dôchodku", ako sa Duka preháňane nazýva, je výsledkom skutočnosti, že sme Bohu povedali nie. Česká republika podľa neho nie je krajinou ateistov, ktorí by neverili v Boha, ale skôr tých, ktorí veria, že to vo svete dokážu sami. Ale nie vždy je to tak.

Svoju kázeň zakončil prirovnaním nádeje k malému dievčatku.

Farár Kuffa potom, čo ZOTREL Čaputovú: TÝCHTO za žiadnych okolností voliť NEBUDEM! (VIDEO)
Známy kňaz Marián Kuffa, ktorý v Žakovciach na Spiši z polorozpadnutej fary vytvoril domov pre množstvo ľudí, nad ktorými spoločnosť „zlomila palicu“ tvrdí, že aj proti dnešnému liberalizmu sa potrebujeme vzoprieť rovnako, ako sa naši predkovia... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik