Zbližovanie Moskva - Pchjongjang. Nervózny Washington
07 | 09 | 2023 I Milan Laca

Spojené štáty americké nebudú môcť zabrániť posilneniu osi Moskva – Pchjongjang.

Spojené štáty sú vystrašené dôsledkami summitu Rusko – KĽDR. Washington však nemá  žiadne páky vplyvu na Vladimira Putina a Kim Čong-una. 
Kim príde na návštevu?

Spojené štáty vyhlásili, že po júlovej návšteve ruského ministra obrany Sergeja Šojgu v KĽDR, by vodca Kim Čong-un mohol prísť do Ruskej federácie v septembri. Píšu o tom The New York Times, s odvolaním sa na amerických a „spojeneckých“predstaviteľov.  Existuje predpoklad, že stretnutie sa uskutoční vo Vladivostoku od 10. do 13. septembra na Východnom ekonomickom fóre. Kim môže navštíviť aj kozmodróm Vostočnyj a potom ísť do Moskvy. Kremeľ tieto údaje zatiaľ nepotvrdil.

Čo tí Rusi nevymyslia. Nový nosič Kinžalu (VIDEO)
Umiestnenie ruskej hypersonickej rakety „Kinžal“ na bombardér Su-34 sa stala senzáciou. Multifunkčný nadzvukový stíhací bombardér Su-34 prvýkrát použil počas konfliktu hypersonickú strelu Kinžal. A je to senzácia! Už ho odskúšali Letecký... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Milan Laca

Američanom sa to nepáči

Bidenov poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan bol k summitu extrémne negatívny. Podľa neho, ak Pchjongjang začne dodávať zbrane do Ruskej federácie „na útok na lode s obilím a infraštruktúru (ukrajinských) miest, s cieľom dobyť územie suverénnej krajiny“, Severná Kórea bude mať problémy. "Zaplatí za to v medzinárodnom spoločenstve," povedal Sullivan.

Zbližujú sa 

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Vedant Patel zasa priznal, že rozhovory o zbraniach medzi Ruskom a Severnou Kóreou „aktívne napredujú“, píše CNN. "Máme informácie, že Kim Čong-un očakáva, že tieto rokovania povedú k úspechu," povedal Patel.

Washington je bezmnocný 

Odborníci, ktorých oslovil denník The Financial Times, uviedli, že Rusko by mohlo Severnej Kórei ponúknuť obilie, ropu, vojenské technológie, vrátane jadrových ponoriek a vojenských prieskumných satelitov, ako aj tvrdú menu ako platbu za zbrane. Kremeľ si zvolil vynikajúci spôsob, ako sa pomstiť Spojeným štátom za vojnu, rozpútanú proti Ruskej federácii, masovú smrť a skazu ruského a ukrajinského národa a musí v nej všetkými prostriedkami pokračovať. Washington môže urobiť len málo pre zmenu vznikajúceho trendu, keďže na žiadnu z krajín osi Ruská federácia - KĽDR nemá pre nepriateľské vzťahy voči nim páku. Všetky väzby boli dávno alebo nedávno prerušené. 

Odstúpi Rusko od sankcií OSN? 

Ruská federácia musí,  po prvé, odstúpiť od sankcií OSN voči KĽDR. Existuje precedens pre nedávne odstúpenie od sankcií voči Mali. Dôvod možno uviesť nasledovne: Pchjongjang je de facto v jadrovom klube už dlhší čas, je potrebné s ním pracovať v zmysle pristúpenia k záväzkom o nešírení jadrových zbraní, brať do úvahy obavy o bezpečnosť a nadviazať humanitárne a civilizačné väzby. Potom sa Ruskej federácii otvoria nové možnosti v obchode so Severnou Kóreou, vrátane zbraní. KĽDR má nielen zásoby munície zo sovietskej éry, ale aj kapacity na ich výrobu. Severná Kórea urobila v posledných rokoch výrazný pokrok v oblasti technológií a inovácií. Rakety všetkých druhov, tanky, obrnené transportéry a iné druhy vojenskej techniky sú neustále aktualizované a prispôsobované požiadavkám moderného boja.

India už nebude India!
Indická vláda chce krajinu premenovať na Bharat, aby sa zbavili koloniálneho dedičstva. India môže byť oficiálne premenovaná na Bharat, ako sa oficiálne volá v hindčine. Nazvú ju svojim menom Vláda na čele s premiérom Narendrom Modim, podľa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme