Šokovaný Jaroslav Naď! TOTO JE NEUVERITEĽNÉ!
06 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Toto je neuveriteľné! Som v šoku, naozaj," reaguje exminister obrany, Jaroslav Naď, odídenec z OĽaNO, aktuálne kandidát za stranu Demokrati na rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý upustil od peňažného trestu pre Bohuša Garbára, ktorý mal vyzvedať pre Rusko. 

Jaroslav Naď okrem toho, že je v šoku, sa pýta, či má slovenské súdy v rukách ruská rozviedka a dodáva, že keby ich mala, tak by to podľa neho nevyzeralo inak.

Neskutočná hanba, myslí si Naď

"Ohrozenie bezpečnosti Slovenska a jeho faktická zrada, je zjavne menej ako doma vyrobená konopná masť na boľavé kĺby?! Trápny trest s podmienkou a nízkym finančným trestom špecializovaný trestný súd ešte škandalózne znížil. Neskutočná hanba! Neprijateľné! Toto považujem za absolútne zlyhanie, ktoré je predpokladom na to, že sa aktivity, ktoré sú v rozpore so základnými národnými záujmami Slovenska budú opakovať. Rešpektujem rozhodnutie súdu, ale považujem ho za nehorázne, neprijateľné a nezdôvodniteľné!" Soptí na sociálnej sieti kandidát za stranu Demokrati.

Naď priznáva, že vie, ako na akcii makalo Vojenské spravodajstvo

"Okrem toho, sám najlepšie viem, ako sa na celej akcii namakalo Vojenské spravodajstvo. Príprava, realizácia, úspešná medzinárodná koordinácia a aj spolupráca s políciou pri invazívnych zákrokoch proti ruským kolaborantom. Najlepšie viem, ako celý demokratický svet ocenil fantastickú prácu VS a získané jasné dôkazy o zasahovaní ruskej spravodajskej služby do demokratického zriadenia na Slovensku. Bolo to zbytočné???! No nie nebolo, pretože preukázaná spolupráca s ruskými špiónmi proti strategickým záujmom SR musí byť jasne a zásadne potrestaná a trest musí odrádzať dalších potencionálnych zradcov. V zahraničí nám za to doslova tlieskali, doma nám všetkým dal súd s prepáčením pľuvanec do tváre," vysvetľuje Naď.

"Som v šoku, naozaj," priznáva Jaroslav Naď.

A dodáva, že Demokrati chcú za podobné konanie navrhnúť zásadné zvýšenie trestov a je presvedčený, že to aj presadia: "...aby si tu vlastizradcovia nebehali po Slovensku s úsmevom a stovkami tisíc eur od Rusov vo vrecku," dodáva Naď.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku upustil od peňažného trestu pre Bohuša Garbára z kauzy vyzvedačstva pre Rusko

Pôvodne dostal okrem podmienečného trestu odňatia slobody aj peňažný trest vo výške 15.000 eur. Stredajšie rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR.

Samosudca Peter Pulman rozhodnutie zdôvodnil tým, že Garbár je poberateľom opatrovateľskej dávky, pričom iný príjem a ani majetok nemá. "Majetkové pomery nie sú také, aby odsúdený mohol uložený peňažný trest zaplatiť," priblížil.

Vo februári ŠTS schválil dohodu medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Garbárom. Odsúdený bol za trestné činy prijímania úplatku a vyzvedačstva. Dostal úhrnný podmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s rovnako dlhou skúšobnou dobou. Tiež peňažný trest vo výške 15.000 eur.

Prokurátor ÚŠP Peter Mikuláš na verejnom zasadnutí poukázal na to, že počas domovej prehliadky bola u Garbára nájdená suma prevyšujúca 20.000 eur, pričom pred uzavretím dohody o vine a treste bolo 19.000 eur odsúdenému vrátených. "Mal možnosť uložený peňažný trest zaplatiť," zdôraznil prokurátor.

Cigániková NESKUTOČNE perlila, Taraba vysvetľoval! (VIDEO)
Jana Bittó Cigániková (SaS), Tomáš Taraba (SNS) a František Mikloško (KDH) sa stretli v politickej diskusnej relácii TV Markíza, Na telo. Cigániková podľa Tarabu priam vedecky perlila, čo dokazuje aj video, ktoré zdieľal Taraba na sociálnej... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Garbár žiadal, aby mu bol peňažný trest odpustený

Na verejnom zasadnutí to zdôvodnil aj potrebou starostlivosti o blízku osobu. Zaistené peniaze boli podľa jeho slov určené na dokončenie stavebných úprav. "V čase, keď mi boli peniaze vrátené, tak už boli prakticky minuté a bol nimi splatený dlh," podotkol s tým, že z vrátenej zaistenej sumy mu zostalo 2000 eur.

Garbár pôsobil ako spravodajský kontakt pre dôstojníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU. Jej dôstojníci mali pôsobiť pod krytím diplomatickej misie ruskej ambasády. Garbár v roku 2021 na konšpiratívnej schôdzke s osobou vystupujúcou pod menom Sergei Solomasov sľúbil vyhľadávať, získavať a vykonávať zber citlivých informácií a utajovaných skutočností týkajúcich sa slovenských bezpečnostných a spravodajských služieb a spolupráce SR, EÚ a NATO s Ukrajinskou republikou. Na tento účel mal dostať tisíc eur.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik