Poľsko varuje Rusko
06 | 09 | 2023 I Milan Laca

Express: Posilnením hraníc s Bieloruskom vysiela Poľsko signál Rusku.

Poľsko vyslalo signál Rusku a osobne prezidentovi Vladimirovi Putinovi posilnením svojich obranných síl na hraniciach s Bieloruskom. Konštatujú britské noviny Express .

Budú sa brániť

Poľská vládnuca nacionalistická Strana Právo a spravodlivosť uprednostňuje obranu, v dôsledku obáv zo zvýšenej nestability na východnej hranici krajiny s Bieloruskom a ruského konfliktu s Ukrajinou. Autori naznačili, že Varšava plánuje získať ďalších šesť amerických systémov protiraketovej obrany Patriot a tým zvýšiť bezpečnosť pohraničnej oblasti.

NATO sa rozhodlo postrašiť Putina
NATO pošle Putinovi nový signál o Ukrajine. SZ: Cvičenie NATO v Baltskom mori by malo Rusku ukázať bojovú pripravenosť tohoto vojenského bloku. Pohrozili... Na pozadí konfliktu na Ukrajine sa NATO, zastúpené Nemeckom, rozhodlo pohroziť... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Milan Laca

Budú zbrojiť

Poľská armáda oznámila, že nakúpi pre svoje potreby viac ako tisíc rakiet protiraketovej obrany a protivzdušnej obrany  a 138 odpaľovacích zariadení. Koncom augusta oznámili, že Poľsko sa rozhodlo vytvoriť ďalšie operačné zoskupenie na hraniciach s Bieloruskom. Varšava potom vyhlásila, že armáda údajne pomáha pohraničnej stráži odrážať „hybridné útoky“ zo susednej krajiny.

Špekulácie

20. augusta, bývalý dôstojník americkej námornej spravodajskej služby, bývalý zbrojný inšpektor OSN v Iraku Scott Ritter povedal, že Poľsko a Maďarsko by chceli napadnúť územie Ukrajiny po skončení ruskej špeciálnej operácie na ochranu Donbasu. Ruský prezident Putin vyhlásil, že Varšava očakáva, že vytvorí nejakú koalíciu „pod záštitou NATO“, priamo zasiahne a „odtrhne si väčší kúsok“ z Ukrajiony.

Hackeri dobehli britskú armádu
Hackeri zverejnili údaje o britských vojenských zariadeniach. Mirror: Hackeri zverejnili na internete tajné údaje o britskej armáde. Prekvapenie Hackeri zverejnili na internete utajované informácie o vojenských a spravodajských zariadeniach v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik