HRDÁ ČAPUTOVÁ: Môj PRVÝ PÁN sa na "služobke" v Kyjeve stretne s Richardom Gerem!
06 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Juraj Rizman sa vybral do Kyjeva. Pridá sa k ostatným prvým dámam (a pánom) v diskusii o duševnom zdraví. Koho duševné zdravie sa bude rozoberať ozrejmila jeho partnerka prezidentka Zuzana Čaputová.

V paneli spolu s hollywoodskou hviezdou!

"Môj partner Juraj Rizman pricestoval na Ukrajinu na pozvanie manželky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Oleny Zelenskej. Spolu s partnerkami a partnermi ďalších európskych lídrov a líderiek sa v Kyjeve zúčastní na 3. samite prvých dám a pánov, ktorého zakladateľkou je práve ukrajinská prvá dáma a jeho témou je duševné zdravie. Diskutovať sa bude o rovnováhe medzi odolnosťou a krehkosťou duševného zdravia či vplyve vojny na duševné zdravie ako aj problémoch, ktoré trápia mladú generáciu," informovala prezidentka na sociálnej sieti.

Na samite sa okrem ďalších pozvaných hostí z radov expertov na duševné zdravie zúčastnia aj prvé dámy Českej republiky, Litvy či Estónska Eva Pavlová, Diana Nausėdienė a Sirje Karis, či manžel slovinskej prezidentky Aleš Musar.

"Jeden z panelov samitu bude moderovať britský herec Stephen Fry a v ďalšom paneli spolu s Jurajom vystúpi aj americký herec Richard Gere, ktorí sú známi osvetou v oblasti duševného zdravia a popularizáciou tejto dôležitej témy," pyšne pripomenula Čaputová.

Čaputová PRIZNÁVA: Migranti sa k nám dostávajú BEZ AKÝCHKOĽVEK PROBLÉMOV! Navracsics reaguje
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok povedala, že na tému migrácie bude diskutovať s maďarskou hlavou štátu Katalin Novákovou. No v reakcii na kritiku Slovenska sa ozval minister zodpovedný za územný rozvoj a využitie únijných zdrojov Tibor... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Podľa hlavy štátu má Juraj na Ukrajine aj ďalší program spojený s rekonštrukciou vojnou zničenej krajiny a humanitárnymi projektami. "Som rada, že na obnove Ukrajiny sa už teraz podieľajú aj slovenské subjekty a slovenské mimovládne organizácie," uzavrela Čaputová a dodala aj fotografiu. 

My len veríme, že bude aj fotografia s Gerem!

Juraj Rizman, foto: FB/Zuzana Čaputová

Draxler: Trápny prežitok

"Dočítal som sa, že partner prezidentky Zuzany Čaputovej pricestoval na pozvanie manželky ukrajinského prezidenta do Kyjeva. Bude tam súčasťou nejakého minisummitu prvých dám a pánov o duševnom zdraví (momentálne inak jedna z najintenzívnejších tém európskych kaviarní, všimnite si). V tejto súvislosti jedna poznámka, často to hovorím a oplatí sa to zdôrazňovať: funkcia "prvých dám" či pánov je, s výnimkou okrajových protokolárnych aktivít, skôr trápny prežitok," myslí si exminister školstva Juraj Draxler.

Podľa neho navyše, ak títo partneri vystupujú vo výsostne politických roliach, čo sa často stáva, tak je to aj antidemokratické. "V tomto smere sme zvyčajne modernejší ako Západ a treba si to pestovať."

Podľa Draxlerových slov je fajn, ak má politik možnosť na niektoré príležitosti pozvať aj svoju partnerku, ak ide o čisto spoločenskú príležitosť. Nič proti. Ale inak majú mať manželky či manželia alebo partneri a partnerky politikov právo na svoj súkromný život. Nemal by na nich byť tlak, aby sa zúrivo verejne angažovali, ani by nemali byť rôzne politicky zneužívaní.

"V tomto sme to mali už za bývalého režimu oveľa modernejšie, väčšinou to dodržiavame aj po roku 1989 a malo by to tak ostať," uzavrel Draxler otázku angažovania sa "prvého pána" Slovenska Rizmana.

SMERÁCKI VLCI si to VYBAVILI so šéfredaktorom Aktualít: ZÚFALÝCH ZBABELCOV z liberálnych kaviarní sa NEBOJÍME! (VIDEO)
ŠÉFREDAKTOR AKTUALÍT PETER BÁRDY JE POSADNUTÝ ROBERTOM FICOM! Už dlhší čas si to všímajú Smerácki vlci, ale už aj im trpezlivosť pretiekla. V utorok 5.9., len pár týždňov pred voľbami, totiž Bárdy krstil svoju novú knihu - Fico posadnutý mocou. "My... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik