Čo bude po jadrovej vojne v USA a Rusku?
06 | 09 | 2023 I Milan Laca

Aké mestá v Rusku a Spojených štátoch utrpia v prípade jadrovej vojny?

Našťastie, po celú generáciu boli scény zaniknutého sveta po jadrovej apokalypse spájané len s hollywoodskymi trhákmi.

Zlá vízia

Ak však vezmeme do úvahy nedávne udalosti, téma možných vzájomných jadrových útokov medzi Ruskom a západnými krajinami sa z filmového scenára stáva jednou z možných možností ďalšej histórie na planéte Zem. Možnosť tretej svetovej vojny, s použitím jadrových zbraní, nepopiera nikto z významných odborníkov na medzinárodné vzťahy.  Berúc do úvahy skutočnosť, že takí nepredvídateľní účastníci globálneho politického procesu ako Severná Kórea, arabský svet a teroristické organizácie majú, alebo v budúcnosti môžu mať jadrové zbrane, sú možné aj scenáre jednotlivých jadrových útokov, ktoré vyvolajú reakciu svetových lídrov.

Ruský strašiak Sarmat zafungoval!
Strategický raketový systém "Sarmat" môže zničiť oblasť väčšiu ako Texas. Ruská armáda dostala do výzbroja najnovší raketový systém Sarmat. Sarmat nasadili do bojovej služby. V USA spozorneli! Ako napísal americký Military Watch Magazine,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Tajné plány

Samozrejme, plány na prípadné jadrové bombové útoky všetci majitelia takýchto zbraní taja. Odborníci však, na základe dostupných informácií a logiky , poukazujú na niekoľko pravdepodobných scenárov použitia atómových zbraní a údajných cieľov, ktoré možno zasiahnuť. Ktoré mestá budú, podľa týchto prognóz, v prípade jadrovej katastrofy trpieť ako prvé?

Apokalypsa teraz

Spojené štáty a Rusko v otázkach možnej jadrovej vojny medzi nimi hovoria rovnako – obe strany tvrdia, že sa snažia a urobia všetko pre to, aby sa použitiu takýchto zbraní vyhli. Vyhradzujú si však právo brániť svoju krajinu všetkými prostriedkami, vrátane odvetného jadrového úderu. Ešte v novembri minulého roka ruský prezident Putin objasnil, že možnosť použitia jadrových zbraní ako reakcie proti agresii vôbec nie je bluf.  Odstúpenie Ruska od zmluvy o jadrových zbraniach v roku 2023 tento postoj potvrdzuje. Americký prezident Biden v júni 2023 povedal, že sa vážne obáva jadrového konfliktu s Ruskom v blízkej budúcnosti.

Hory zbraní

Rusko má, podľa niektorých zdrojov 3000 jadrových zbraní. Spojené štáty majú 1,7 tisíca a ďalších 400 môžu poskytnúť partneri z NATO. Ale na množstve v tomto prípade nezáleží. Aj použitie 300 zbraní povedie k smrti 78 miliónov ľudí naraz a ešte viac v dôsledku odstavenia palivových a energetických centier, zastavenia dodávok potravín, liekov, nemožnosti získať lekársku starostlivosť a katastrofálnej zmeny klímy. Zároveň však nemožno úplne zasiahnuť územie konkrétnej krajiny, atómové zbrane znamenajú útoky proti konkrétnym cieľom.

Ktoré sídla a objekty, podľa odborníkov utrpia predovšetkým?

4 jadrové scenáre:

Odborníci v oblasti použitia atómových zbraní hovoria, že Spojené štáty majú 4 scenáre na zničenie ruských cieľov, s kódovým označením Major Attack Option. Tieto predpoklady nie sú založené na presných znalostiach, ale na predpovediach pravdepodobnosti udalostí. Podľa MAO-1 budú prvými obeťami miesta známe Spojeným štátom, kde sú rozmiestnené raketové jednotky v Rusku, ako aj obrana proti nepriateľským raketám. Predpokladá sa, že útok bude  smerovať na, aby sa zabránili štartom smerom do Spojených štátov. V takomto scenári budú ako prvé trpieť Kaliningrad, Murmansk, Armavir, Irkutsk a Krasnojarsk.

MAO-2 zahŕňa bombardovanie vojenských podnikov a námorných základní. V tomto prípade možno očakávať, že cieľmi budú Jekaterinburg, Tagil, Čeľabinsk, Novosibirsk, Magnitogorsk, Sevastopoľ, Kaliningrad, Vladivostok a Severomorsk.

Podľa MAO-3 je cieľom Moskva, aby zlikvidovali systém riadenia krajiny.

MAO-4 - rozptýlené údery po celej krajine, ktorých cieľom budú elektrárne a energetický komplex ako celok.

Základy a obrovská vlna

Podľa predpokladov odborníkov, sa Rusko môže v prvom rade zamerať na vojenské letecké základne tak na území samotných Spojených štátov, ako aj v krajinách západnej Európy. Existujú aj scenáre s torpédom Poseidon, ktoré môže vytvoriť obrovskú vlnu pri východnom pobreží Spojených štátov, alebo s raketou Sarmat, ktorá dokáže prebudiť supervulkán v Yellowstone.

"Krutá krása". Čína obdivovala smrtiace ruské zbrane
Čínsky portál Baijiahao nazval ruský bombardér Tu-160 jedinečným lietadlom Ruský Tu-160, ktorý sa nazýva "Biela labuť", je smrtiacou zbraňou, píše Baijiahao. "Nenechajte sa zmiasť: Tu-160 je najväčší bombardér s dlhým doletom na planéte, je v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik