Arménsko sa vzďaľuje od Ruska
07 | 09 | 2023 I Milan Laca

Kremeľ komentuje blížiace sa cvičenia Arménska a Spojených štátov.

Peskov: nadchádzajúce cvičenia Arménska a Spojených štátov vyvolávajú podozrenie.

Obavy
Plány Arménska uskutočniť spoločné cvičenia so Spojenými štátmi vyvolávajú v Kremli znepokojenie, uviedol hovorca prezidenta Dmitrij Peskov. "Vyvoláva to obavy, najmä v súčasnej situácii. Preto budeme tieto správy do hĺbky analyzovať a situáciu monitorovať," povedal Peskov.
Cvičenia
Ministerstvo obrany oznámilo, že arménske mierové jednotky vykonajú 11. až 20. septembra spolu s americkými jednotkami cvičenie Eagle Partner-2023. Hlavným cieľom je zvýšenie interoperability a výmena skúseností v oblasti riadenia a komunikácie.
Zelenskyj si rozdelil Krym ako sa mu páči
Ukrajinský zákon o rozdelení polostrova označili na Kryme za šialenstvo. Podpredseda krymského parlamentu Vladimir Bobkov označil ukrajinský zákon o administratívno-územnom rozdelení Krymu za šialený. Zelenského zákon Ukrajinský preziden... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Milan Laca
Zostrenie vzťahov
Arménsko-americké cvičenia sa budú konať v podmienkach zložitých vzťahov medzi Moskvou a Jerevanom. Minulý týždeň arménsky premiér Nikol Pašinjan v rozhovore pre talianske noviny Repubblica povedal, že samotné Rusko sa údajne vzďaľuje od južného Kaukazu. V Jerevane odzneli kritické vyhlásenia o misii ruských mierových síl v Náhornom Karabachu.
Moskva to odmieta
Putinov hovorca Peskov v komentári k situácii zdôraznil, že Moskva sústavne zohráva dôležitú úlohu pri stabilizácii situácie v regióne a nechystá sa obmedzovať svoje aktivity.
Spolupracujú už dlho
Od decembra 2005 funguje medzi Arménskom a krajinami NATO individuálny plán partnerstva. Zahŕňa pravidelné konzultácie o regionálnej bezpečnosti, rozvoji bezpečnostnej stratégie a vojenskej doktríne pre Arménsko.  
India už nebude India!
Indická vláda chce krajinu premenovať na Bharat, aby sa zbavili koloniálneho dedičstva. India môže byť oficiálne premenovaná na Bharat, ako sa oficiálne volá v hindčine. Nazvú ju svojim menom Vláda na čele s premiérom Narendrom Modim, podľa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme