Žiak vytiahol na Blahu RUSKÝ PAS. Smerák reaguje: NAJULETENEJŠÍ HOAX v slovenských dejinách! (VIDEO)
05 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Žiak z SaS prišiel s odhalením o údajnom ruskom cestovnom pase Ľuboša Blahu. Blaha saskárovi odkazuje, že sa môže tešiť na trestné oznámenie.

Žiaka mali kontaktovať Anonymous

Kandidát strany SASKA Miroslav Žiak uviedol, že obdržal e-mail, súčasťou ktorého bolo aj zobrazenie údajného ruského cestovného pasu poslanca Smeru-SSD Ľuboša Blahu.

Žiak tvrdí, že ho mala kontaktovať hekerská skupina Anonymous s tým, že „po ňom niekto ide“. Mail, ktorý Žiak dostal, podľa jeho slov obsahoval aj list od tajomníka rezortu zahraničia Ruskej federácie Vladimira Titova, ktorý bol adresovaný ruskému veľvyslancovi na Slovensku Igorovi Bratčikovovi.

Politik SaS uviedol, že s informáciami, ktoré obdržal, pôjde na špeciálnu prokuratúru, pričom chce podať podnet za vlastizradu. Takisto mieni vyzvať volebnú komisiu aby „konala“. O Blahovi sa Žiak vyjadruje ako o kolaborantovi.

Dokument určený ruskému veľvyslancovi obsahuje tvrdenia, že veľvyslanectvo chce zintenzívniť kontakt s lojálnymi politikmi a obnoviť komunikáciu so slovenskými médiami. Tiež sa tu uvádza, že Rusko malo vyhradiť dotácie na podporu slovenských podnikateľov, ktorí majú väzby na opozíciu. V liste je reč konkrétne aj o stranách Smer-SSD a SNS.

Žiak sa domnieva, že Blaha získal pas po tom, ako v marci 2019 prednášal na moskovskej univerzite MGIMO.

Cigániková OSTRO do Kollára: Politické farizejstvo! (VIDEO)
Do Borisa Kollára sa pustila už nie len Barbora Richterová. Svoj príbeh s ním zverejnila aj influencerka Ema Ferusová. Na šokujúce video zareagovala saskárka Jana Bittó Cigániková. Ferusová na videu, ktoré obehlo internet vo veľmi emotívnej... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Blaha: Žiak sa môže tešiť na trestné oznámenie

Na kauzu už stihol zareagovať aj samotný Ľuboš Blaha.

"Reakcia na asi najabsurdnejší hoax, aký sa o mne kedy šíril. Žiak zo Sasky sa môže tešiť na trestné oznámenie. Vraj mám ruský pas a vraj som ruský občan. Im už dočista preskočilo," píše Blaha v sprievodnom texte k svojmu videu.

„Práve sme na ceste do Kežmarku a v aute sa s Lacom Kamenickým „chlámeme“ nad tým, čo si najnovšie vymyslel kandidát SaS Miroslav Žiak. Vraj som ruský občan a mám vraj ruský pas!,“ hovorí so smiechom Blaha.

„To je taká bohapustá hlúposť, že naozaj nemám slov! Nielenže žiaden ruský pas nemám, ja ani nehovorím po rusky. Som ročník 1979 – my sme sa už po rusky neučili. Žiak tvrdí, že som prednášal na slávnej moskovskej vysokej škole MGIMO, čo je pravda a som na to hrdý. Prednášal som po anglicky a cestoval som tam úplne normálne so svojím slovenským pasom. Načo by komu bol, preboha, ruský pas? Žiak sa odvoláva na anonymný e-mail, kde mu niekto poslal nejaký „fake“, a on tomu uveril ako malé decko. Veď to je na smiech! Toto je úroveň Matovičových obvinení o účtoch na Belize,“ tvrdí ďalej Blaha.

"Nech sa páči, tu je jasný dôkaz, že Saska klame. Žiaden ruský pas nemám, takéto fiktívne ruské pasy si viete na internete vyrobiť za desať minút... A neustrážili si ani fotku, veď si to pozrite... Takéto hoaxy šíria liberáli. Strašní amatéri, ale že strašní. Tak čo, pán Sulík, ospravedlníte sa za toho vášho neboráka Žiaka?

Zdroj: TG/ĽB | Ľuboš Blaha

„Samozrejme, okamžite ako sa vrátim z východu, podám na saskára Žiaka trestné oznámenie. Nebude problém overiť ten akože ruský pas, čo mu poslali a zistiť, že je to celé hoax. Je úbohé, že SASKA sa znižuje k šíreniu konšpiračných teórií a ľahko vyvrátiteľných klamstiev. Môžem každého ubezpečiť, že mám len jedno občianstvo – slovenské. A že mám len jeden pas – slovenský. A ak si vážim obetu ruského národa za to, že porazili fašizmus, je to preto, lebo som hrdý Slovák. Prosím vážených kolegov v SASKE, že by nekonzumovali toľko kolagénu, lebo potom to dopadne takto. Toto je asi najuletenejší hoax v slovenských dejinách! Pán Žiak, tešte sa na trestné oznámenie!,“ uzatvára Blaha.

ČESKÚ TELEVÍZIU ZA ÚTOK NA SMER VYSMIAL AJ ČESKÝ EX-PREMIÉR (VIDEO)
KEĎ MIKLOŠ CITUJE MARXA! Výborne sa zabávam, pochválil sa na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. "Prečítal som si hejt Ivana Mikloša, ktorý na mňa napísal v Sme." No ešte viac smeráka zaujal útok ČT na Smer-SSD. Sme a Denník N tentoraz... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Užitočný idiot Žiak

Na celú kauzu už reaguje aj známy analytik Radovan Bránik. Ten na Facebooku označil Miroslava Žiaka za užitočného idiota. Svoj príspevok začína slovami: „Ako sa nestať užitočným idiotom Ruskej Federácie v niekoľkých jednoduchých krokoch…“

„Chcem vás všetkých príčetných vyzvať na extrémnu opatrnosť pri zdieľaní podobného videa (videa M. Žiaka – pozn. redakcie). Tá lavína je na začiatku plná eufórie, lebo mozog voličov práve dostal konskú dávku dopamínu a endorfínu a tá jazda sa nám samozrejme páči. Problém je, že tento koktejl dočasne vypína racionálne funkcie mozgu,“ upozorňuje analytik.

Bránik sa vzápätí vysmieva zo Žiaka: „Anonym zaslal dva súbory človeku, ktorý nie je povestný svojou rozvahou a ktorý miluje pozornosť. To nie je posmievanie sa, lež konštatovanie prostého faktu. Anonym v ňom vzbudil pocit výnimočnosti a zasvätenia do tajomstva, ktoré otrasie spoločnosťou (na podobných roky frčia konšpiratívci). Sám pritom vie, že ide o neoverený a neoveriteľný dokument.“

Vo Veľkom Krtíši zistíte, ako páchne koncentračný tábor! (VIDEO)
Predseda najsilnejšej opozičnej strany je podľa vlastných slov pripravený ujať sa premiérskeho kresla. Z toho, čo o povolebnej spolupráci hovoria politici pred voľbami, si však Robert Fico ťažkú hlavu nerobí – počas svojej politickej kariéry sa... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik