Zelenskyj si rozdelil Krym ako sa mu páči
06 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinský zákon o rozdelení polostrova označili na Kryme za šialenstvo.

Podpredseda krymského parlamentu Vladimir Bobkov označil ukrajinský zákon o administratívno-územnom rozdelení Krymu za šialený.
Zelenského zákon
Ukrajinský preziden Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon o zmenách administratívno-územnej štruktúry Krymu. Jeho cieľom je pripraviť „pôdu pre deokupáciu polostrova“. Zákon predpokladá dekomunizáciu Krymu, nové regionálne členenia a vytvorenie vojenskej a vojensko-civilnej správy.
"My na Kryme sme zvyknutí na Zelenského huncútstvo a šialené kroky. Nemôžeme sa na to pozerať inak ako na prvky blázinca. Krymská otázka je pre neho bolestivá a súvisí s otázkou absolútne neúspešného plazenia sa cez stepi", povedal Bobkov pre RIA Novosti. Zelenskyj podľa neho žije v dobe administratívno-územných premien. "Odkedy sa dostal k moci, administratívno-územné transformácie sa na Ukrajine konajú pravidelne. Regióny a mestá sa oddeľujú, územia strácajú, takže dočasná pauza v tomto procese ho zrejme prenasleduje," povedal  Bobkov.
Snaha o zväčnenie?
Poslanec Štátnej dumy Dmitrij Belik označil ukrajinský zákon o administratívno-územnej štruktúre Krymu za „právne a realisticky bezvýznamný“. "Zelenskij chcel vkročiť do histórie, ale narazil na dnešnú realitu, v ktorej Krym bol, je a vždy bude ruský. Akékoľvek dokumenty podpísané v Kyjeve  sú na území Krymu sú právne a reálne neplatné a pre Krymčanov nemajú absolútne žiadny význam",  povedal pre RIA Novosti Belik.
Ďalšie snahy
Plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského stiahnuť ruské jednotky z Krymu bez boja je absolútne nereálny. Napísal redaktor talianskeho  denníka Sussidiario Gianandrea Gaiani. "Situácia, o ktorej hovorí Zelenskij, je absolútne nereálna. Ukrajinci nie sú vo fáze prelomenia ruských hraníc a neobsadzujú späť územia severne od Krymu. Ukrajinský prezident urobil hypotetický predpoklad o budúcnosti, v ktorú dúfa, ale ktorá je vôbec nie blízko“. Autor dodal, že vyjadrenia Kyjeva o prelomení ruského frontu nie sú pravdivé. Okrem toho boli zrejmé „strašné straty“ ukrajinskej armády. A za prvou líniou obrany sú ďalšie dve, pripomenul autor.
Čo tí Rusi nevymyslia. Nový nosič Kinžalu (VIDEO)
Umiestnenie ruskej hypersonickej rakety „Kinžal“ na bombardér Su-34 sa stala senzáciou. Multifunkčný nadzvukový stíhací bombardér Su-34 prvýkrát použil počas konfliktu hypersonickú strelu Kinžal. A je to senzácia! Už ho odskúšali Letecký... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik