Vo Veľkom Krtíši zistíte, ako páchne koncentračný tábor! (VIDEO)
05 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Predseda najsilnejšej opozičnej strany je podľa vlastných slov pripravený ujať sa premiérskeho kresla. Z toho, čo o povolebnej spolupráci hovoria politici pred voľbami, si však Robert Fico ťažkú hlavu nerobí – počas svojej politickej kariéry sa naučil, že po voľbách je vždy všetko inak.

Robert Fico sa v rozhovore pre Topky vyjadril k možnej povolebnej spolupráci, prečo momentálne potrebujeme byť pevne ukotvení v euroatlantických štruktúrach, k téme LGBTI, situácii s migrantmi, ale aj k blížiacim sa prezidentským voľbám, kde Smer určite postaví svojho prezidentského kandidáta.

Najmenší kričia najviac

Robert Fico svoj názor na predvolebné reči ilustruje na situácii z roku 2016, keď sa voči Smeru vyhraňovali takmer všetky strany a skončilo to vládou, v ktorej boli dovtedy nezmieriteľní rivali – SNS a Most-Híd.

„Preto berte tieto vyhlásenia, ako predvolebné rétorické cvičenia. Uvedomte si, kto najviac kričí. Najviac vylučujú tí, čo majú najmenej percent,“konštatuje Robert Fico na margo predvolebných vyhlásení, kto s kým nechce vládnuť. Fico preto pred voľbami v tejto téme stavil na mlčanie a rozhodnutie ľudí. Ak podľa neho niekto vníma nejaký subjekt, ako ohrozenie demokracie, treba dať návrh na rozpustenie politickej strany.

Pellegrini je ZDESENÝ: TOTO JE NAOZAJ policajný prezident Slovenskej republiky? (VIDEO)
Čo sme banánová republika? Pellegrini odkázal policajnému prezidentovi Hamranovi, aby prestal vyplakávať a začal konečne riešiť situáciu s migrantmi. Ten sa však namiesto toho chváli ocenením z Maďarska! Hamran: V západnej Európe si na migrantov... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

V základe novej vlády má jasno

Robert Fico sa netají tým, že najbližším partnerom pre Smer-SSD je Hlas, ktorý má v Smere politické korene. Fico hovorí, že tieto dve strany by mali byť základom budúcej vládnej koalície.

„Základom stabilnej vlády musí byť spolupráca Smeru a Hlasu,“ dodáva Fico s tým, že ak to tak nebude, tak po roku Smer narastie na 40 percent preferenčných hlasov. Baví sa pri zmienke o slovách Andreja Danka, ktorý už „rozdeľoval funkcie“. Žiadne tajné stretnutie Fica s Pellegrinim nebolo.

Ficovi logika veci a viac, ako tridsaťročné politické skúsenosti nedovolia komukoľvek čokoľvek pred voľbami núkať. Preto je jasné, že platí železné pravidlo – ak Smer vyhrá voľby, bude sa podľa ústavnej tradície o premiérsky post uchádzať Robert Fico, ako predseda najsilnejšej strany.

Hamram ODKAZUJE Slovákom: Zvykajte si na migrantov!
Policajný prezident Štefan Hamran počas tlačovej konferencie potvrdil, že migrantov zastaviť nedokážeme a máme si zvyknúť na ich prítomnosť na Slovensku. <iframe... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Aj tu bol téma Majerský

Robert Fico síce jeho vyjadrenie nemá dôvod nijako komentovať, prízvukuje však, že Smer témy LGBTI nepovažuje za prvoradé pre ľavicu.  Sú však absolútnymi odporcami zavádzania rodovej ideológie do škôl, ktorú pretláča PS. 

„Sme moderná ľavica, ale predovšetkým vidíme priority Slovákov, nie bruselské priority,“ objasnil Fico. Čo sa týka manželstiev homosexuálov, Fico je zástancom Ústavy a tá hovorí o cyrilo-metodskej tradícii, čo je vlastne kresťanská náuka a s ňou nemá problém ani on, ako ľavičiar.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok
Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Pozabíjať sa tu nechceme

Robert Fico reagoval aj na výčitku, že si podal ruku s Milanom Uhríkom. Vysvetlil, že záber vznikol pri odovzdávaní hárkov pri zbere podpisov na referendum a Uhrík tých podpisov priniesol veľa. Podanie ruky bolo teda prirodzené.

„Navyše Milan Uhrík je europoslanec. Mali sme si tam nadávať? Veď pri takejto filozofii sa tu onedlho navzájom pozabíjame,“ konštatuje Fico.

Miesto Slovenska je v euroatlantických organizáciách

Líder Smeru hovorí, že ak by bolo momentálne referendum o vystúpení z NATO, boli by sme k tomu donútení, čo by pre Slovensko bola v tejto situácii katastrofa. Stačí si pripomenúť slová vojenského analytika Andora Šándora, ktorý tvrdí, že neutralita je v momentálnej situácii pekná ilúzia. Neutralita musí byť uznaná aj veľkými hráčmi, nefunguje to tak, že my si povieme a automaticky to každý rešpektuje. Aj Švajčiarsko, donedávna Fínsko a Švédsko si svoju neutralitu „vykúpili“ obrovskými investíciami do obrany a reči o vystúpení z NATO preto vníma ako „kecy“ tých, ktorí potrebujú zaujať.

Šándor: Odchod Slovenska z NATO je nezmysel!
Bezpečnostný analytik, bývalý šéf Vojenskej spravodajskej služby ČR generál vo výslužbe Andor Šándor tvrdí, že Slovensko si v súčasnej situácii nemôže dovoliť niečo, ako neutralitu, teda ani vystúpenie z NATO tak, ako to sľubujú niektoré strany vo... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Eka Balašková

iný názor je základom demokracie

Robert Fico nechápe aktuálne spoločenské tendencie, označiť za fašistu, či inou hanlivou nálepkou každého, kto má iný názor, ako tí, ktorí sú práve pri moci.  To, že rešpektuje niečí názor predsa ešte neznamená, že sa človek bude na tom názore podieľať.

Neriešenie ilegálnej migrácie

Robert Fico je ďalší, kto Štefanovi Hamranovi radí, aby sa zdvihol z kresla a navštívil Veľký Krtíš. Tam by videl, čo nečinnosť spôsobuje, že tí ľudia sú tam v katastrofálnych podmienkach, kde sa veľmi rýchlo začnú šíriť nik nevie, aké choroby. Riešením je preto zatvorenie hraníc, pretože presne toto nás čoskoro čaká z českej strany. V tomto duchu chcú rokovať aj na štvrtkovej mimoriadnej schôdzi, kde budú trvať na strážení zelenej hranice.

Blížia sa prezidentské voľby

Sám Fico sa kandidovať na prezidenta nechystá, Smer určite postaví svojho kandidáta. Rozhodne nepodporí Korčoka, ktorého považuje predseda Smeru za „politického žoldniera“ podľa jeho slov bude pokračovať v línii Kiska – Čaputová. Ako prezidentka, tak denníky N-ko, či SME mu podľa Fica robia medvediu službu, pretože ho neskrývane podporujú, čo mu môže byť na škodu.

Ak Smer niekoho postaví, musí to byť niekto veľmi známy, podporujúci suverenitu Slovenska.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

AKTUÁLNE Inštruktor, ktorý postrelil kadetku, je vinný
Nešťastná udaloť, ktorá sa na jar stala na Akadémii Policajného zboru v Bratislave, má rozuzlenie. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk inštruktora Vladimira Šeparneva, ktorý nešťastne študentku postrelil, odsúdili. Počas výcviku budúcich... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik