Už sa všetci tešia!
06 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina bude pripravená na členstvo v EÚ o 2 roky, do NATO skôr.

Podpredsedníčka vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Olha Stefanišyna verí, že Ukrajina bude pripravená na členstvo v EÚ o 2 roky, do NATO ešte skôr.

Optimistka

Stefanišyna to vyhlásila v rozhovore  pre Hlas Ameriky, cituje "Európska pravda".  Vicepremiérka v komentári k slovám predsedu Európskej rady Charlesa Michela, o potrebe pripraviť  EÚ na rozšírenie do roku 2030 poznamenala, že to neznamená, že Ukrajina musí čakať sedem rokov na možnosť vstúpiť do únie.

Zelenskyj odkazuje EÚ: Vráťte ich domov, bojovať!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj žiada, aby európske krajiny poslali späť všetkých mužov - utečencov vo vojenskom veku. Môžu za to horibilné straty ukrajinskej armády, ktoré nemá kto nahradiť. Informuje o tom Asia Times . Príde... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Milan Laca

Všetko splníme!

Stefanišyna je presvedčená, že Ukrajina bude schopná viesť efektívne rokovania, splniť všetky záväzky súvisiace s implementáciou európskych noriem, ako aj vytvoriť podmienky na oživenie ukrajinskej ekonomiky, čo jej umožní stať sa konkurencieschopným členom Európskej únie.

Pripravení...

"Budeme pripravení na členstvo v Európskej únii v najbližších dvoch rokoch, ale, samozrejme, priebeh vojny určí politický rámec pre toto rozhodnutie." Podľa podpredsedníčky vlády, môže byť vstup Ukrajiny do NATO skorší. „Myslím si, že sa nám podarí vstúpiť do NATO skôr, pretože očakávame víťazstvo, koniec vojny a jedna z najsilnejších, najmocnejších a najznámejších armád sveta bude určite najväčším garantom tzv. bezpečnosti Európy a celého európskeho priestoru“.

Čo tomu predchádzalo 

Český vojak na Ukrajine: VY POZÉRI, POVEDZTE ĽUĎOM PRAVDU! Všetko je vraj inak
Český vojak na Ukrajine dementoval správy, že by sa na Ukrajine všetko vyvíjalo skvele, že by Ukrajinci drvili Rusov, ktorí už nemajú ľudí, muníciu, motiváciu, techniku, zbrane... „Ako je možné, že už je ukrajinské víťazstvo na dosah? Toto jasanie... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik