STOVKY MIGRANTOV vo výrobnej hale, jedia niekoľko rožkov denne, spia na betónovej podlahe a všetci sa narodili 1. januára v Sýrii!
05 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

OBROVSKÝ ŠKANDÁL NA SLOVENSKU! VŠETCI MIGRANTI TERAZ MIERIA NA SLOVENSKO KVÔLI PAPIEROM A VŠETCI SA NARODILI 1. JANUÁRA V SÝRII! Čaputovej prechodná vláda urobila zo Slovenska migračný terč - Bratislava ako jediná v EÚ rozdáva migrantom legalizačné papiere pre pobyt v EÚ v zrýchlenom režime! (VIDEO)

Slovenskom otriasa obrovský a neuveriteľný škandál, ktorý pravdepodobne ovplyvní výsledok predčasných volieb, ktoré sa v krajine pod Tatrami uskutočnia 30. septembra tohto roku. Strana SMER Roberta Fica dostala ozvenu, že uprostred lesa pri Veľkom Krtíši je asi 850 migrantov natlačených vo výrobnej hale miestnej firmy, ktorú vymenovala a vymenovala dočasná slovenská vláda Ľudovíta Ódora, prezidentka Zuzana Čaputová.

A nejde len o týchto 850 utečencov. Vláda na Slovensku zjavne začala tajne prijímať oveľa viac migrantov z Maďarska a prepravovať ich do budov po celom Slovensku, ktoré podľa Dublinského protokolu nie sú oficiálne určené záchytnými tábormi, ale súkromnými priestormi, halami a futbalovými ihriskami prenajatými od súkromných vlastníkov. A vedenie SMER dostalo cez víkend ozvenu, že jedna takáto hala sa nachádza hlboko v lese pri Veľkom Krtíši.

Keď sme včera videli video z miesta, zostali sme doslova v šoku, dvakrát. Na jednej strane je to dôkaz, že dočasná slovenská vláda Zuzany Čaputovej začala proces prevozu nelegálnych migrantov na Slovensko tesne pred novými voľbami, a na druhej strane kvôli podmienkam, v ktorých tam migranti prežívajú.

Podľa slovenských nezávislých novinárov to môže byť spôsobené snahou presadiť sa pred voľbami, kým sa na Slovensku dostane k moci nová a zjavne protimigračná vláda. Na Slovensku existuje presvedčenie, že vláda Ľudovíta Ódora je v skutočnosti vládou Otvorenej spoločnosti a Georgea Sorosa, pretože členov vlády navrhla a vymenovala Zuzana Čaputová, ktorú v minulosti v neziskovom sektore financoval George Soros, ako sám povedal.

Migračnú krízu na Slovensku spôsobujú ľudia úzko spojení so Sorosovým dúhovým impériom otvorenej spoločnosti

Riaditeľom Migračného úradu Ministerstva vnútra SR je aj Ján Orlovský, ktorý v rokoch 2015 až 2020 pôsobil ako generálny riaditeľ slovenskej pobočky Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti, konkrétne Open Society Slovakia. Prečo vláda Zuzany Čaputovej neprepravuje migrantov do oficiálnych internačných táborov na Slovensku, sa zdá byť záhadou, ale podľa analýzy právnika z Bratislavy, ktorý poskytol našej redakcii právne posúdenie situácie a požiadal nás o zachovanie mlčanlivosti, to asi nie je záhadou.

Podľa neho ide o právne postavenie tých migrantov, ktorých možno na Slovensku "spracovať" dvoma de facto spôsobmi. Buď oficiálne podľa Dublinského protokolu, čo je podľa zákona pomalá cesta, kde sú utečenci presúvaní do oficiálnych internačných táborov pre utečencov, kde čakajú niekoľko mesiacov v azylovom procese na papierovanie.

Počas čakania sa úrady snažia vypátrať a overiť skutočnú totožnosť migrantov, či predstavujú hrozbu, odobrať im odtlačky prstov a poslať ich na overenie niekoľkým desiatkam partnerských krajín v Európe, Ázii a Afrike a zistiť, či boli niekde zatknutí, či sú teroristi atď. Tento skríning trvá mnoho mesiacov, štandardne 6 mesiacov, ale neexistujú výnimky, kde trvá až rok a pol. Takže to je podľa Dublinu pomalý a oficiálny spôsob.

Wir schaffen das? Wir können es in der Slowakei schaffen!

Druhým spôsobom je takzvaný nemecký model. Toto bolo prvýkrát aplikované v lete a na jeseň 2015 v Nemecku, keď Angela Merkelová vyhlásila "Wir schaffen das!" a pozvala všetkých migrantov, ktorí boli na ceste do Nemecka. Bez ohľadu na ich pôvod, dokumenty, vek, vek a pohlavie. V roku 2015 Nemecko uplatnilo výnimku z Dublinského protokolu, podľa ktorej môžu byť migrantom udelené azyly bezodkladne, de facto okamžite, na základe tzv. humanitárneho titulu, ktorého naliehavosť prevažuje nad záujmami ochrany národnej bezpečnosti.

Inými slovami, keď existuje hrozba humanitárnej krízy a umierania ľudí, humanitárny aspekt je nadradený bezpečnostnému aspektu, čo neskôr potvrdil nemecký ústavný súd. A zdá sa, že vláda Zuzany Čaputovej sa pred voľbami rozhodla začať prijímať nelegálnych migrantov na územie Slovenska a v krátkom priebehu niekoľkých dní im udelí povolenie na pobyt na Slovensku, čím automaticky získa právo na voľný pohyb v rámci EÚ a tiež na zamestnanie v celej EÚ podľa Lisabonskej zmluvy. Tento proces náboru migrantov sa nezačal cez víkend, beží už niekoľko týždňov a Slovensko sa stáva cestovnou kanceláriou pre migrantov z Afriky a pravdepodobne aj z Blízkeho východu.

 

 

 

 

Ak však spôsobia problém v EÚ, môžu byť deportovaní späť na Slovensko, ktoré im priznalo právo na pobyt, pretože za každého migranta podľa dublinského protokolu zodpovedá krajina EÚ, ktorá mu udeľuje povolenie na pobyt. A ako sa ukazuje, de facto prechodná vláda Zuzany Čaputovej sa rozhodla prepraviť nelegálnych migrantov z maďarskej hranice do súkromných zariadení, ktoré nemajú štatút oficiálnych utečeneckých zariadení podľa Dublinského dohovoru.

Preto sa na ne nevzťahujú dublinské pravidlá, či už ide o sociálnu a hygienickú starostlivosť a vybavenie, zdravotnú starostlivosť a zákonný azylový proces, ale sú len provizórnymi zbernými zariadeniami, ktoré sú de facto mimo dublinského azylového systému. Preto videozáznam SMER ukazuje, čo tam je.

Obchádzanie ťažkopádneho a pomalého azylového procesu podľa Dublinu nemeckým spôsobom

Migranti sú v lese vo výrobnej hale, ale je úplne prázdny a bez strojov, pretože namiesto výrobných zariadení je tam umiestnených 700 migrantov. Všetci tvrdia, že sú zo Sýrie a všetci hovoria slovenskej polícii, že sa narodili 1. januára a nikto z nich nemá doklady. Ako Robert Fico zistil na mieste, nikto z nich nehovorí po arabsky, ani sa netvári, že nevie. V skutočnosti to môžu byť migranti z Afriky, Alžírska, Líbye, Sudánu, Eritrey, Bangladéša, Afganistanu, Palestíny a Iránu.

 

Migranti spia v hale na betónovej podlahe. Nedostali nič, žiadne karimatky na spanie, žiadne ležadlá, vôbec nič. Nedostávajú jedlo, s výnimkou niekoľkých roliek 3 krát denne. Na mieste sú asi 3 prenosné toalety, ale pravdepodobne nie je tečúca voda. Inými slovami, títo migranti sú tam umiestnení len na čo najkratší čas a čakajú na vytlačenie dokladov o povolení na pobyt, čo trvá niekoľko dní. Hneď ako dostanú doklady, opúšťajú zariadenie a prevádzači, ktorí ich priviezli z Maďarska na slovenské hranice, ich znovu naložia, ale ako legálni žiadatelia o azyl, ktorí už majú slovenské doklady, ich odvezú do Nemecka.

Vláda Zuzany Čaputovej urobila zo Slovenska cieľ migrantov, rovnako ako Angela Merkelová urobila z Nemecka cieľ v roku 2015

Migranti sa tým netajili a keď sa ich Robert Fico v angličtine spýtal, prečo prišli na Slovensko, odpovedali, že je to kvôli papierom, teda dokumentom. Medzi migrantmi v Turecku, na Blízkom východe a v krajinách Magrebu sa rozšírila správa, že Slovensko je jedinou krajinou v EÚ, ktorá otvorila migračné stavidlá a prijíma nelegálnych migrantov bez dokladov a udeľuje im povolenia na pobyt v Schengene.

Toto nie je schengenské vízum, čo je trochu zmätok pojmov, pretože ide o povolenie na pobyt na Slovensku, čo je papier, ktorý má rovnakú funkciu ako schengenské vízum. Je možné voľne sa pohybovať po Schengene, je možné sa preň zamestnať v celej EÚ a dokonca je možné hlasovať s týmto papierom vo voľbách a dokonca kandidovať vo voľbách v krajine, kde bol dokument vydaný.

Migranti by mali oprávnene požiadať o azyl v prvej bezpečnej krajine, ak utekajú zo Sýrie, ale prvou takouto krajinou je Turecko. Grécko je ďalšou krajinou na ceste do EÚ. Treťou krajinou je Maďarsko alebo Bulharsko a Rumunsko v závislosti od trasy, ktorú si migranti vyberú. Ale všetci títo migranti majú jediný cieľ – Slovensko! Nikde v týchto krajinách na cestách nemôžete získať turbo-papiere, teda povolenia na pobyt, tak rýchlo ako na Slovensku.

Migrácia na rozbitie národných štátov – to je agenda najnebezpečnejšej neziskovej organizácie na svete

Pašeráci privádzajú migrantov na slovenské hranice a hovoria im, aby išli na policajnú stanicu na Slovensku a zaklopali na dvere. Podľa Roberta Fica už polícia má inštrukcie, čo má robiť a bude týchto migrantov prepravovať do týchto výrobných hál a tiež na štadióny, kde sú provizórne stanové tábory. Zostávajú tam niekoľko dní, kým nevytlačia papiere a legálne pobytové preukazy.

Migrácia na rozbitie národných štátov – Nadácia otvorenej spoločnosti Georgea Sorosa

Predstavte si, že skríning týchto migrantov pravdepodobne nebude veľmi dôkladný. Nikto zo slovenských občanov nedal slovenským politikom výslovný mandát na tento proces posunu a legalizácie migrantov. Je to proces legalizácie nelegálnej migrácie naživo a 3 týždne pred voľbami.

Tento škandál bude mať zásadný dopad na voľby, pretože sa ukáže, že záujem globalistov o legalizáciu nelegálnej migrácie do EÚ je taký obrovský, že Slovensko sa v čase vojny na Ukrajine stalo induktorom a zosilňovačom migrácie, ktorá všetko ostatné zakrývala a zakrývala, aby ľudia migrácii nevenovali pozornosť. Prípad odhaľuje, že s Dublinským protokolom sa už nikto ani neobťažuje, jednoducho odháňajú migrantov od hraníc a tlačia si povolenia na pobyt na tlačiarenských strojoch. Otvorená spoločnosť by sa mala premenovať na Otvorené hranice, aby lepšie odrážala ich program.

Lekár BIJE NA POPLACH! Vakcíny proti SARS-Cov2? Sme svedkami celosvetového experimentu, ktorého subjektom je človek
Čo sa drží pod pokrievkou ohľadom covidu? Nedávno došlo k zásadnému posunu v nazeraní na vakcíny proti SARS-Cov2, posunu tak zásadnému, že ich mnoho odborníkov nazýva vakcínami už len zo zotrvačnosti, upozorňuje český anesteziológ Martin Hála, čo... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik