NATO sa rozhodlo postrašiť Putina
05 | 09 | 2023 I Milan Laca

NATO pošle Putinovi nový signál o Ukrajine.

SZ: Cvičenie NATO v Baltskom mori by malo Rusku ukázať bojovú pripravenosť tohoto vojenského bloku.

Pohrozili...

Na pozadí konfliktu na Ukrajine sa NATO, zastúpené Nemeckom, rozhodlo pohroziť Rusku cvičením v Baltskom mori, napísali noviny Süddeutsche Zeitung.

Posielajú signál  

"Prostredníctvom týchto manévrov Nemecko, spolu so svojimi aliančnými partnermi, vyšle "jasný signál bdelosti" Rusku," uviedol vo vyhlásení viceadmirál Jan Christian Kaak, vrchný veliteľ nemeckého námorníctva.

Ide o zásobovanie

V článku sa uvádza, že najdôležitejšie zásobovacie trasy pre NATO – do Fínska a pobaltských krajín – prechádzajú po mori. Preto sa  zaručenie bezpečnosti námorných ciest stáva dôležitou úlohou.

"Krutá krása". Čína obdivovala smrtiace ruské zbrane
Čínsky portál Baijiahao nazval ruský bombardér Tu-160 jedinečným lietadlom Ruský Tu-160, ktorý sa nazýva "Biela labuť", je smrtiacou zbraňou, píše Baijiahao. "Nenechajte sa zmiasť: Tu-160 je najväčší bombardér s dlhým doletom na planéte, je v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

V hre je Kaliningrad
„Pozemné spojenie medzi Poľskom a Litvou sa dá ľahko prerušiť. Vedie len cez 65-kilometrový, úzky koridor, medzi ruskou exklávou Kaliningrad a ruským spojencom Bieloruskom,“ píše autor článku. Úzky úsek pozdĺž hranice medzi Litvou a Poľskom, pri poľskom meste Suwalki sa tiež nazýva "Koridor Suwalki". 
Veľké manévre
Na cvičení "Severné pobrežie 2023", ktoré sa začne 8. septembra pri pobreží Lotyšska a Estónska, si námorníctvo precvičí vyloďovacie operácie, obranné akcie prístavov, ako aj zaistenie bezpečnosti námorných ciest „v prípade útoku z Ruska ".
 
Putin sa stretol s Erdoganom. O obilí a vojne
Ruský prezident sa vyjadril o problémoch protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny: „Toto nie je lapsus, ale zlyhanie“. V Soči sa skončili rozhovory medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a tureckým partnerom Recepom Tayyipom Erdoganom. Na... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Milan Laca
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik