ĽSNS vyzýva Žilinku
05 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) žiada generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby riešil situáciu s migráciou na Slovensku. Tvrdí, že trestné stíhanie by políciu a ministerstvo vnútra donútilo zabezpečiť ochranu hraníc.

Ak má strana podozrenie na spáchanie akéhokoľvek trestného činu, môže podať trestné oznámenie, ktorým sa budú orgány činné v trestnom konaní zaoberať, reagovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

"V prípade, že po voľbách bude mať rezort ministerstva vnútra práve ĽSNS, naše riešenia budú jasné, zreteľné a silné. Prvé riešenie bude okamžité obnovenie ochrany štátnej hranice v celom inkriminovanom úseku, to znamená celá hranica s Maďarskom a všetky ostatné hraničné úseky, na ktorých dnes dochádza k pravidelnému a čoraz prudšiemu nárastu nelegálnej imigrácie," povedal predseda strany ĽSNS Marian Kotleba na pondelkovej (4. 9.) tlačovej konferencii.

FOTO TASR - Martin Baumann | Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka

Avizoval aj posilnenie práva občanov SR použiť pri ochrane svojho zdravia, života a majetku legálnu trestnú zbraň vrátane zbraní kategórie B. Strana má tiež v pláne umožniť občanom sformovať domácu domobranu, zmenu Trestného zákona tak, aby po novom bolo trestné akékoľvek neoprávnené prekročenie hraníc SR a aby mali policajti povinnosť vyhostiť imigrantov. Tiež považujú za dôležité zmenu štruktúry Policajného zboru.

HLAS ŽIADA RUŠENIE MIMORIADNEJ COVIDOVEJ SITUÁCIE KVÔLI MIGRANTOM I VÝMENU POLICAJNÉHO PREZIDENTA!
HLAS ŽIADA ZAISŤOVANIE MIGRANTOV, ZRUŠENIE MIMORIADNEJ COVIDOVEJ SITUÁCIE KVÔLI ICH VRÁTENIU, PRÍTOMNOSŤ ARMÁDY NA HRANICIACH I VÝMENU POLICAJNÉHO PREZIDENTA. Zaistenie nelegálnych migrantov Zaistenie nelegálnych migrantov až do dôsledného... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik