HLAS ŽIADA RUŠENIE MIMORIADNEJ COVIDOVEJ SITUÁCIE KVÔLI MIGRANTOM I VÝMENU POLICAJNÉHO PREZIDENTA!
05 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

HLAS ŽIADA ZAISŤOVANIE MIGRANTOV, ZRUŠENIE MIMORIADNEJ COVIDOVEJ SITUÁCIE KVÔLI ICH VRÁTENIU, PRÍTOMNOSŤ ARMÁDY NA HRANICIACH I VÝMENU POLICAJNÉHO PREZIDENTA.

Zaistenie nelegálnych migrantov

Zaistenie nelegálnych migrantov až do dôsledného preverenia ich totožnosti, posilnenie ochrany slovenských hraníc armádou, zrušenie mimoriadnej situácie kvôli Covidu pre možnosť vrátenia migrantov do inej krajiny a odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana. To sú riešenia migračnej krízy, ktoré dnes predseda HLASu Peter Pellegrini a podpredsedníčka Denisa Saková predstavili premiérovi Ľudovítovi Ódorovi. Stretnutie sa konalo na podnet predsedu vlády.

Zvykať si NEMUSÍME!

„Policajný prezident Štefan Hamran nám včera oznámil, že na migrantov si „musíme zvyknúť“. Nie, pán Hamran, ľudia na Slovensku si na toto určite zvykať nechcú. Ak polícia nezvláda svoju základnú úlohu – pomáhať a chrániť bezpečie slovenských občanov – mal by pán Ódor pána Hamrana z funkcie okamžite odvolať,“ povedal po rokovaní Peter Pellegrini.

Slovensko nie je žiadne korzo

Denisa Saková pripomenula, že zákon v konkrétnych paragrafoch umožňuje obmedziť na slobode nelegálneho migranta a zaistiť ho až do komplexného preverenia jeho identity. „Slovensko má zariadenia, ktoré na tento účel môže využiť. Okrem uistenia sa, že konkrétny nelegálny migrant neznamená pre ľudí na Slovensku hrozbu, je toto opatrenie dôležitým signálom pre prevádzačov, že Slovensko nie je žiadne korzo pre nelegálnu migráciu,“ upozornila Denisa Saková.

Pellegrini je ZDESENÝ: TOTO JE NAOZAJ policajný prezident Slovenskej republiky? (VIDEO)
Čo sme banánová republika? Pellegrini odkázal policajnému prezidentovi Hamranovi, aby prestal vyplakávať a začal konečne riešiť situáciu s migrantmi. Ten sa však namiesto toho chváli ocenením z Maďarska! Hamran: V západnej Európe si na migrantov... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Posilnenie ochrany slovenských hraníc armádou

Tretím opatrením HLASu je okamžité posilnenie ochrany slovenských hraníc armádou. „Ak mohli vojaci asistovať pri vytieraní nosov, strážiť okresné cesty počas pandémie, len aby slovenskí občania nemohli navštíviť rodinu aj v susednom okrese, potom môžu aj pomáhať chrániť Slovensko pred nelegálnymi migrantmi,“ zdôraznil Peter Pellegrini.

Zrušenie mimoriadnej situácie kvôli ochoreniu Covid 19

Štvrtým opatrením je okamžité zrušenie mimoriadnej situácie kvôli ochoreniu Covid 19, ktoré na Slovensku stále platí, hoci pandémia sa dávno skončila. „Stále platná mimoriadna covidová situácia bráni možnosti readmisie, teda vydávania nelegálnych migrantov späť do krajín, z ktorých na Slovensko prišli,“ uzavrel Peter Pellegrini.

Hlas odkazuje Demokratom: Skončite s touto politikou šírenia klamstiev!
Demokrati sa vyfarbili! Varujú pred snahou zmeniť voľbu prezidenta. Hlas upozorňuje, že sú to klamstvá! Strana Demokrati tvrdí, že viaceré strany majú po voľbách záujem zrušiť priamu voľbu prezidenta a preniesť ju do parlamentu. Hlas-SD v reakcii... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik