Čo tí Rusi nevymyslia. Nový nosič Kinžalu (VIDEO)
06 | 09 | 2023 I Milan Laca

Umiestnenie ruskej hypersonickej rakety „Kinžal“ na bombardér Su-34 sa stala senzáciou.

Multifunkčný nadzvukový stíhací bombardér Su-34 prvýkrát použil počas konfliktu hypersonickú strelu Kinžal. A je to senzácia!

Už ho odskúšali

Letecký "Kinžal" je považovaný za jednu z najsilnejších a nezraniteľných rakiet ruských leteckých síl.  Na výškovom a ultrarýchlom MiG-31K fungoval hypersonický komplex celkom dobre aj pred konfliktom na Ukrajine. Po prvýkrát boli tieto hypersonické rakety použité na samom začiatku. K útoku došlo 18. marca 2022. Vtedy zničil nielen sklad, ale aj jednu z centrálnych základní skladov jadrových zbraní, známu ako „Objekt 711“ alebo „Ivano-Frankivsk-16“. Tento objekt vybudovali v roku 1955 a bol opevnený tak, aby v tých rokoch vydržal aj náraz americkej atómovej bomby. Úder ruskej hypersonickej strely neprežil.

Zelenskyj: Putin, daj Krym bez boja!
Zelenskyj vyzval Putina, aby sa vzdal Krymu bez boja, aby sa predišlo obetiam. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požiadal ruského lídra Vladimira Putina, aby bez boja odovzdal Krym Kyjevu. Toto vyhlásenie zverejnila oficiálna stránka... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Milan Laca

O Kinžale

Presné charakteristiky komplexu Kinzhal sú samozrejme prísne tajné, ale je známe, že raketa Kh-47M2 môže letieť rýchlosťou 12-krát vyššou ako je rýchlosť zvuku. Môže udrieť na vzdialenosť 1500 km. Raketa je určená na ničenie dobre chránených veliteľských stanovíšť, podzemných arzenálov a dokonca aj lietadlových lodí. Zasiahnuť pohyblivý cieľ pre X-47M2 nie je problém. Raketa má azda najlepší navádzací systém na svete, vyvinutý ruskými špecialistami a zostavený len z domácich komponentov.

Bombardér Suchoj - SU-34
Prečo je to senzácia

"Kinžaly" už použili v konflikte mnohokrát. V Kyjeve, okrem iného, zničili americké systémy protivzdušnej obrany Patriot. Bol však jeden problém - nosič MiG-31K. Prevádzka a údržba týchto lietadiel je veľmi nákladná a Rusko ich má obmedzený počet. Ale Su-34 je sériovo vyrábaný frontový stíhací bombardér. Je ľahšie ovládateľný ako MiG-31. Skutočnosť, že sa konštruktérom podarilo prispôsobiť hypersonický Kinžal konvenčnému frontovému bombardéru, je naozajstným triumfom ruského obranného priemyslu.  

Už ich majú dostatočne

Začiatkom tohto roka oznámilo vedenie podniku Rostec niekoľkonásobné zvýšenie výroby Kinžaalov. To znamená, že v arzenáloch sa ich už nahromadilo dosť. Teraz, keď je zrejmé, že konvenčné bombardéry a nielen stíhačky MiG-31K, ich môžu niesť, sa použitie hypersonických rakiet v konflikte na Ukrajine môže stať masívnym.

Arménsko smeruje do NATO? Rusi sú rozhorčení
Predseda mimovládnej organizácie Európskeho výboru pre rozšírenie NATO vyzval Arménsko, aby sa pripojilo k bloku. Günter Fehlinger vyzval Arménsko, aby sa pripojilo k aliancii. Napísal o tom na svojom účte na sociálnej sieti X. Výzva "Vyzývam... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik