Ako suverénna krajina sa musíme ilegálnej migrácii brániť (VIDEO)
06 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Peter Pellegrini a Denisa Saková (Hlas-SD) na krátkom, improvizovanom tlačovom brífingu v utorok informovali o ich stretnutí s prezidentkiným premiérom Ľudovítom Ódorom. To saé sa konalo kvôli situácii s ilegálnou migráciou cez slovenské územie.

Pellegrini odmietol komentovať obsah toho, čo hovoril premiér, zhrnul len to, s čím prišli na rokovanie. Premiérovi tlmočili, že situácia s migrantami je ďaleko náročnejšia a že policajný prezident ju veľmi zľahčuje. Pellegrini Ódorovi prízvukoval, že ľudia na juhu Slovenska sa reálne boja, pretože zažívajú situáciu, s ktorou nikdy neboli konfrontovaní.

Sú nutné inštrukcie na to, ako majú starostovia postupovať v prípade, že sa v ich obci objaví taký počet migrantov, ako je počet obyvateľov obce, nemajú finančnú podporu, celé je to živelné a poddimenzovaný policajný zbor nestíha ani len vyvolávať dojem bezpečia, nie to ešte registráciu všetkých ilegálnych migrantov.

„Dnes sa dejú aj veci, že migrantov navezú autobusmi do Banskej Bystrice, tam ich v jednej telocvični držia, vystavia im papiere a pustia ich do mesta, nech robia, čo chcú,“ konštatuje Pellegrini, ktorý premiérovi pripomenul, že Slovenská republika má pre takéto prípady svoje zariadenie, ktoré by mohli slúžiť aj „odstrašujúco“ – navzájom si veľmi rýchlo dajú vedieť, že tu to nie je také príjemné, keďže by museli čakať niekde zavretí.

STOVKY MIGRANTOV vo výrobnej hale, jedia niekoľko rožkov denne, spia na betónovej podlahe a všetci sa narodili 1. januára v Sýrii!
OBROVSKÝ ŠKANDÁL NA SLOVENSKU! VŠETCI MIGRANTI TERAZ MIERIA NA SLOVENSKO KVÔLI PAPIEROM A VŠETCI SA NARODILI 1. JANUÁRA V SÝRII! Čaputovej prechodná vláda urobila zo Slovenska migračný terč - Bratislava ako jediná v EÚ rozdáva migrantom legalizačné... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Slovensko takéto „výhražné signály“ malo vysielať už niekoľko mesiacov dozadu na výstrahu pašerákom a prevádzačom. Takéto signály mali obsahovať aj ďaleko represívnejšie opatrenia, ako je kontrola hraníc, obmedzovanie na slobode a podobne. „Toto predchádzajúca vláda nerobila a preto sa medzi pašerákmi a migranmi rozchýrilo, že Slovensko je zasľúbená zem, do ktorej prejdete ako chcete a kedy chcete a ešte vám tu vystavia papier, ktorý je akože vstupenka do celej EÚ.“

Premiéra preto požiadali o ukončenie mimoriadnej situácie, ktorá nám tu trvá od pandémie, pretože táto situácia obmedzuje kompetencie polície voči migrantom. Ďalším z nástrojov je obmedzenie migrantov na slobode, ale treba aj povolať armádu, keďže polícia je poddimenzovaná. Tá by mala nie len kontrolovať hraničné priechody, ale aj udržiavať bezpečnosť v uliciach, keďže na policajné hliadky sa čaká aj niekoľko hodín.

Pellegrini sa tiež vyjadril, že premiérovi otvorene navrhol odvolanie policajného prezidenta, pretože pod jeho vedením sa táto situácia môže ešte viac vyostriť.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

ÓDOR A ČAPUTOVÁ už VEDIA, čo s MIGRANTAMI! ALE NEPOVEDIA
S premiérom Ľudovítom Ódorom a ministrom zahraničných vecí Miroslavom Wlachovským som dnes hovorila o možných riešeniach migračnej situácie na Slovensku. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti. Aké sú tie opatrenia? To zatiaľ... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik