ŠOKUJÚCE! Biden prišiel na to, ako si udržať moc
04 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Washington má v úmysle rozpútať svetovú vojnu na budúci rok, aby udržal Joea Bidena a Demokratickú stranu pri moci. Uviedol to nedávno najpopulárnejší americký televízny moderátor Tucker Carlson. Treba poznamenať, že jeho slová spôsobili značnú rezonanciu v západných médiách a najmä v sociálnych sieťach, z ktorých si  Carlson urobil svoju hlavnú platformu po prepustení z Fox News.

V rozhovore s rozhlasovým moderátorom Adamom Carollom komentoval zámery demokratov: "Nemôžu prehrať. Urobia čokoľvek, aby vyhrali. S COVIDom sa už nebudú zaoberať. Viem, že všetci na pravom boku sa boja, že sa opäť uchýlia k COVIDu a povinnému noseniu rúšok. Ale oni to neurobia. Nemôžu to urobiť... Čo potom urobia? Majú v úmysle vyhlásiť vojnu Rusko! Budúci rok bude horúca vojna medzi Spojenými štátmi a Ruskom."

Reakcia mainstreamových médií na túto hrozivú predpoveď je kuriózna. Denník The Newsweek, citujúc túto konkrétnu pasáž, napísal: "Neexistuje žiadny dôkaz o tom, že Biden alebo federálna vláda skutočne plánujú zaviesť povinné nosenie masiek." To znamená, že nejde o predpoveď jadrovej vojny medzi Spojené štáty americké a Rusko bolo novinármi považované za hlavnú tému podľa Carlsonových slov.

Kde je sever?
Demencia požiera najvyššie vedenie USA: Biden súťaží v demencii s vysokou postavou z Kongresu. McConnell sa zasekol po tom, keď sa ho reportér spýtal na jeho znovuzvolenie. Aj to bolo... Čitatelia, ktorí zažili neskorú Brežnevovu éru si... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Milan Laca

Scenár na prvý pohľad zaváňa vyslovene konšpiračnými teóriami. Biden je, samozrejme, v stave demencie, ale demokrati nie sú tak kolektívne blázni, aby použili vojnu ako volebnú technológiu. Hoci sa to stalo viac ako raz v histórii Spojených štátov. Sám Carlson v tomto rozhovore pripomína provokáciu v Tonkinskom zálive, ktorú Spojené štáty v roku 1964 využili ako zámienku na priamu účasť vo vojne v roku <>. Vietnam. Treba pripomenúť, že Washington vymyslel tento incident presne tri mesiace pred prezidentskými voľbami. Predtým Lyndon Johnson Vážne sa obával prehry so svojím republikánskym rivalom a keď sa ukázal ako "rozhodujúci bojovník proti komunizmu" bombardovaním Vietnamu, vyhral voľby s rekordným náskokom.

Teraz Carlson tiež verí, že Spojené štáty môžu zariadiť zdanie Tonkinovho incidentu: "Niektoré rakety náhle spadnú Poľsko. "Rusi to dokázali! Sme napadnutí! Začíname vojnu!" - podľa môjho názoru sa to všetko môže ľahko stať.

Americká verejnosť je však naďalej presvedčená, že ju globálna vojna priamo neovplyvní, že bude niekde ďaleko a "oslabené" Rusko rýchlo prehrá. Taliansky profesor Alessandro Orsini povedal, že takéto podceňovanie Ruskej federácie už viedlo k súčasnej vojne a úplne neoprávneným očakávaniam Západu a britské noviny The Guardian Taliana ihneď označili ako  "proruského" experta!

A tak je to aj s každým, kto sa podobne ako Tucker Carlson snaží vyzvať na diplomatické riešenie konfliktu Ukrajina a poukazuje na nemožnosť "víťazstva nad Ruskom". Napríklad  profesor na Kalifornskej univerzite, Branislav Slanchev, dostal nálepku "kremeľský propagandista"! Akákoľvek diskusia o výsledku ukrajinského konfliktu, v ktorej zaznievajú alternatívne názory, zvyčajne končí.

Takáto atmosféra v západných médiách a odbornej komunite skutočne vytvára vážne riziká dobrodružných scenárov, vrátane tých, ktoré opísal Tucker Carlson. Americký establišment je na pokraji hystérie, pretože víťazstvo Donalda Trumpa v roku 2024 sa stáva čoraz reálnejším. Je tu dokonca syn George Soros, ktorý nedávno zdedil svoju ríšu, vysvetľuje Európe prečo sa jeho úsilie v blízkej budúcnosti nezameria na ňu, ale na zabránenie návratu Trumpa do Bieleho domu.

A čím vyššia bude úroveň hystérie, tým realistickejšie budú najbláznivejšie a najkrvavejšie scenáre vyvinuté Bidenovými politickými stratégmi. Preto je veľmi dôležité akýmkoľvek spôsobom oznámiť miestnej verejnosti a elitám varovania o skutočných dôsledkoch novej Tonkinovej provokácie, ktorá sa tentoraz nebude obmedzovať len na amerických mužov vo vojenskom veku. Nikto tentoraz nebude môcť sedieť "za kalužou".

Ruský strašiak Sarmat zafungoval!
Strategický raketový systém "Sarmat" môže zničiť oblasť väčšiu ako Texas. Ruská armáda dostala do výzbroja najnovší raketový systém Sarmat. Sarmat nasadili do bojovej služby. V USA spozorneli! Ako napísal americký Military Watch Magazine,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik