SITUÁCIA JE KRITICKÁ! Migranti vo Veľkom Krtíši sa búria (VIDEO)
05 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Situácia vo Veľkom Krtíši graduje! Podľa informácií ta3 sa ľudia na južnom Slovensku boja utečencov, ktorí k nám v posledných týždňoch prúdia vo veľkých počtoch. Polícia pri preverovaní nelegálnych migrantov zachytila aj dvoch teroristov! No z dôvodu mimoriadnej situácie nemožno vyhostiť ani tých.

Policajný zbor ubezpečoval, že situáciu pri hraniciach majú pod kontrolou. Prezidentka vyzývala na pokoj, no občania majú obavy. Faktom ale je, že situácia v súvislosti s migráciou je kritickejšia, než v uplynulých rokoch.

Televízia ta3 požiadala o vyjadrenie primátora Veľkého Krtíša Dalibora Surkoša. "Nemám úplné presné informácie. Vznikla nejaká neprehľadná situácia vo výrobnej hale súkromnej firmy, kde sa utečenci zdržiavajú,“ ozrejmil s tým, že sa v nej nachádza približne 850 ľudí, ktorí sa dožadovali odvozu, pretože tam prišiel autobus. 

Konať musí štát

Primátor taktiež tvrdí, že migranti sa mali v meste zdržať len niekoľko hodín, kým budú vybavené doklady, ktoré potrebujú k pobytu na Slovensku, a potom by čakali na prevádzačov, ktorí ich odvezú do Nemecka alebo do iných krajín. "Niektorí migranti sú v hale už štyri dni. Sú v nevyhovujúcich podmienkach - zdravotných aj hygienických."

"Tento štát si musí vyriešiť prípad," hovorí primátor. "Ako mesto sme dali podnet ombudsmanke aj hygiene," dodal.

V Krtíši čakajú na papier, ktorý ich bude oprávňovať na pobyt na území Slovenskej Republiky. 

Nemožno vyhostiť ani teroristov!

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bude na tému migrácie diskutovať s maďarskou hlavou štátu Katalin Novákovou. "Množstvo migrantov, ktoré máme na Slovensku, bolo predtým v Maďarsku. Faktom je, že sa k nám dostávajú bez akýchkoľvek problémov," skonštatovala.

Polícia pri preverovaní nelegálnych migrantov zachytila aj dvoch teroristov. Informoval o tom prezident Policajného zboru Štefan Hamran s tým, že ich z dôvodu mimoriadnej situácie nemožno vyhostiť. V súvislosti s migrantami sa doteraz nezaznamenala trestná činnosť.

Ódor ide hľadať európske riešenia

Treba hľadať európske riešenia nelegálnej migrácie. Slovenská vláda však urobí všetko pre to, aby ľudia ani veľmi necítili tento problém, aby tok migrantov bol stiahnutý mimo územia miest a obcí, aby boli nasadené ďalšie kapacity a aby bola poskytnutá migrantom pomoc humánnym spôsobom. V Komárne to včera vyhlásil predseda vlády SR Ľudovít Ódor.

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR, ktorá sa má zaoberať témou nelegálnej migrácie bude vo štvrtok.

Problémy s NELEGÁLNYMI migrantmi: Zanechávajú odpad a berú si aj ovocie
V obci Vrbovka v okrese Veľký Krtíš v súčasnosti aj naďalej evidujú pohyb nelegálnych migrantov. Ľudí z krajín Blízkeho východu je v nej momentálne 20, TASR to v pondelok povedal starosta obce Marcel Fagyas. Sťažnosti miestnych Ako uviedol, v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik