PS je nevoliteľné aj pre známeho lekára. Vysvetlil, prečo
04 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Tak sme sa dočkali – aj dojčenie by podľa kandidátky Progresívneho Slovenska Diany Kleštincovej malo byť témou verejných rozpráv, ktoré by smerovali k správnym politickým rozhodnutiam. Doktorovi Igorovi Bukovskému prekážajú kandidáti, ktorých psychologická výbava nedosahuje na vstup na pôdu NR SR. Klištincová mu však neostala nič dlžná. Dámy a páni, laktácia ako téma verejnej, zatiaľ predvolebnej diskusie, to tu ešte nebolo.

Kandídátke PS prekáža, že sa o dojčení nevedú verejné diskusie a Bukovskému podľa všetkého prekáža fakt, že strana PS mieni spolitizovať aj takú intímnu vec, akou je dojčenie a podľa neho aj to je dôvod, prečo je PS nevoliteľné. Pani Kleštincová to však pochopila tak, že doktorovi, ktorý dôležitosť dojčenia nikdy nepopieral, prekáža práve toto.

Pred kamery! A basta!

„Dojčenie sa v súčasnosti komunikuje temer výhradne na mimovládnej úrovni. Dojčenie by malo patriť do verejnej rozpravy vedenej politikmi tak, aby sa urobili potrebné politické rozhodnutia. Dojčenie trpí tým, že sa nikdy nedostalo na politickú scénu,“myslí si Diana Kleštincová, podľa ktorej je to seriózna politická téma, za ktorú by sa mal postaviť štát.

51 káuz vlády, ktorá sa chcela zapísať do dejín
Chceli sa zapísať do dejín, ako protikorupčné vlády. Deti v učebniciach dejepisu sa o nich mali učiť v superlatívoch. Tak o sebe a svojich vládach hovorili Igor Matovič a neskôr aj Eduard Heger. Zatiaľ však skončili s potupným pádom na konte a s... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Na čom stojí štát? Na materskom mlieku!

„Ak bude štát investovať do dojčenia, tak bude robiť dokázateľne návratnú investíciu do zdravotníctva, životného prostredia, ekonomiky a zdravia celej populácie. Cieľom by malo byť deklarovať a vyzdvihnúť dôležitosť dojčenia a potrebu vytvorenia vhodných systémových podmienok na jeho podporu zo strany štátu, a to z hľadiska vzdelávacieho, metodického, finančného či personálneho,“ konštatuje Kleštincová.

Pán doktor, padla vám sánka?

„Človek, ktorý dokáže napísať a zverejniť takéto slová, by podľa môjho názoru nedokázal absolvovať psychologické testy s takým výsledkom, aby mohol zastávať akúkoľvek volenú verejnú funkciu a rozhodovať o životoch iných ľudí. Toto je dokonalá ilustrácia závažných dôvodov, prečo nevoliť politickú stranu Progresívne Slovensko!,“ reaguje Igor Bukovský.

Nedala sa...

„Pán doktor Bukovský, ženy sice tisícky rokov dojčili, ale potom v polovici 20. storočia kleslo dojčenie na minimum, deti začali byt namiesto toho plošne kŕmené umelou výživou, a to má zásadný negatívny vplyv na verejne zdravie aj verejne financie,“obhajuje svoj názor pred Bukovským Kleštincová, ktorá ako titulnú fotku na svoj profil vybrala záber, na ktorom v tureckom sede dojčí pred budovou parlamentu.

Facebook / Diana Kleštincová

„A pretože dojčenie je základný kameň prevencie v medicíne, tak na to, aby došlo k zmene je potrebné, aby sa udiali systémové zmeny v oblasti zdravotníctva, čo sú politické rozhodnutia,“ trvá na svojom Kleštincová.

„DEBILIZ*CIA NÁRODA!“ Slovenský spisovateľ spôsobil mediálne šialenstvo! Poviem vám pravdu o médiách…
„DEBILIZÁCIA“ NARODA! Úprimné slová Slovenského spisovateľa rozpútali vlnu emócii. Spisovateľ Anton Lauček sa vyjadril k téme, o ktorej mainstremové média nechcú počuť ani slovo. „Debilizácia“ národa Aj vy zostanete v rozpakoch a zhnusení, keď si... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Nepochopila?

Doktor Bukovský, ako odborník na výživu, pritom nikde nespochybňuje potrebu dojčenia, podrobnejšie sa tomu venuje aj jednej zo svojich početných kníh. Jeho post rozhodne nie je o nesúhlase s dojčením. To by sa ale pani kandidátka musela skúsiť na vec pozrieť optikou nepolitika. A to je pred voľbami zrejme veľmi náročné.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik