Pred Najvyšší správny súd sa postavila Pamela Záleská. Ako to dopadlo?
04 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Sudkyňa Pamela Záleská sa na návrh Jána Hrubalu, predsedu ŠTS 4. septembra postavila pred Najvyšší správny súd (NSS). Nebolo to však kvôli aj v médiách rezonujúcej kauze Tatragate - podľa informácií Záleská porušila povinnosti sudcu.

Podľa navrhovateľa, predsedu ŠTS Hrubalu Záleská včas nevypracovala a neodovzdala písomné rozhodnutie v prípade, týkajúcom sa jedného z najhľadanejších Slovákov, Viliama Mišenku. Záleská vyviazla s napomenutím. Viliam Mišenka si svoj trest odpykáva v Rakúsku.

Čoho sa týkal Hrubalov návrh

Sudkyňa ŠTS Záleská včas nevypracovala písomné rozhodnutie a neodovzdala ho na expedovanie. Hovorca NSS SR Michal Hajtol potvrdíl, že jej za to bolo uložené disciplinárne opatrenie v podobe napomenutia.

"Disciplinárny senát mal za preukázané, že disciplinárne obvinená si síce predmetnú povinnosť splnila, t. j. rozhodnutie vyhotovila a zabezpečila jeho expedovanie, urobila to však až po uplynutí lehoty, ktorú na to zákon určuje," uviedla predsedníčka senátu Viola Takáčová počas verejného vyhlásenia rozhodnutia.

Šlo o nedbanlivosť

Podľa Takáčovej sa previnenia Záleská dopustila z nedbanlivosti. Proti rozhodnutiu tohto senátu nie je prípustný opravný prostriedok.  Hrubala navrhoval sudkyni Záleskej uložiť disciplinárne opatrenie v podobe zrážky zo mzdy vo výške 30 percent v trvaní troch mesiacov s tým, že šlo o prípad Viliama Mišenku a obnovu konania v kauze Euromont. ŠTS v januári jeho návrh zametol a na Najvyšší súd SR bola sťažnosť doručená ešte koncom júna.

Ako je to s tými Sulíkovými ľadovcami? Vedec vysvetlil (VIDEO)
Video, v ktorom Richard Sulík odpovedá na divácku otázku v relácii Na telo ohľadne globálneho otepľovania a topenia ľadovcov, videl snáď každý. Sulík v ňom Michalovi Kovačičovi vysvetlil, že topiace sa ľadovce hladinu morí nezvyšujú. Sulík za toto... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Kto je Viliam Mišenka

Jeden z kedysi najhľadanejších Slovákov bol obvinený aj v prípade vraždy bossa Petra Čongrádyho, no už v roku 2013 sa jeho obhajca Igor Cibula vyjadril: "Z pasu môjho klienta, aj z jeho vyjadrenia vyplýva, že v deň skutku, ale aj pred skutkom, aj po skutku, nebol na Slovensku, ale bol v Číne."

Viliam Mišenka / Facebook (Polícia Slovenskej republiky)

Nepreukázali mu ani účasť na veľkej bankovej lúpeži z 90. rokoch, ani účasť na ďalších dvoch mafiánskych popravách. Teraz padol aj prípad úkladnej vraždy, ktorý prešetrila po prevzatí od Slovákov viedenská prokurátúra.

Za jedným z obvinení stojí kajúcnik

Mišenka bol obvinený aj z vraždy podnikateľa Marka. V tomto prípade proti nemu svedčil aj podľa polície nedôveryhodný svedok, ktorý si tiež odpykával trest.

"Rakúska justícia sa mi zdá spravodlivejšia, lebo aj oni vidia, aké svinstvá sa tu robili na základe výpovedi jediného svedka, čo je tzv. kajúcnik," vyjadrila sa dcéra Mišenku, rakúska občianka Monika Pribyl.

Rakúšania zastavili stíhanie Mišenku: Svedectvo kajúcnika je neprípustné!
Topoľčiansky podnikateľ Viliam Mišenka, ktorý patril medzi najhľadanejších Slovákov, má v rukách ďalšie zastavenie trestného stíhania. Tentokrát zastavila trestné stíhanie Mišenku pre úkladnú vraždu podnikateľa spred 25 rokov rakúska... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik