Neúspešný slovenský minister zahraničných vecí Káčer znovu perlil
04 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Bývalý minister zahraničných vecí Rastislav Káčer, ktorý  už neraz dokázal, že má problémy so sebaovládaním a v diplomacii nemá čo robiť, opäť perlil. V rozhovore pre maďarský Mandiner, prirovnal “revizionizmus a erozionistickú politiku” Viktora Orbána voči svojim susedom k “Putinovmu imperializmu,” informuje Magyar Nemzet

"Ja sám mám čiastočne maďarské korene, takže o akom druhu hungarofóbie hovoríme?" opýtal sa bývalý slovenský minister zahraničných vecí Rastislav Káčer v rozhovore, ktorý si všimol portál Mandiner. Politik, ktorý neustále útočí na okolité krajiny, nie však Západ a USA, povedal, že podľa jeho názoru Maďarsko ako krajinu nikdy nekritizoval. Maďarsko u považuje za krásnu krajinu a miluje ju "spolu so svojimi ľuďmi". V rozhovore však prirovnal "revizionizmus a eróznu politiku Viktora Orbána voči susedom" k Putinovmu imperializmu.

"Putin prešiel od slov k činom. Roky hovoril, aké je zlé, že sa Sovietsky zväz rozpadol, že je to historická nespravodlivosť, že je to veľká a rešpektovaná krajina ponížená Západom. Potom zaútočil na Ukrajinu. Orbán hovorí niečo podobné už desať rokov. Ako si môžeme byť istí, že to nepovedie k tomu, že ho Putin prakticky inšpiruje?" Spýtal sa Káčer.

Protimaďarské výbuchy

Kačerove predchádzajúce slová však spochybňujú jeho súčasné vyhlásenie. V nedávnom rozhovore pre maďarský denník Újszó prirovnal Fidesz k nacistom a obhajoval svoje názory, že Maďarsko má územné nároky na Slovensko. Predtým sme o tom písali ešte v marci, po článku v maďarských novinách Ma7 Felvidék, v ktorom obhajoval podporu Kyjeva, bývalý minister zahraničných vecí poznamenal: "Ak by nepodporovali Ukrajinu, ruská armáda by tu dnes bola a možno by admirál cválal po Košiciach." Narážal tým na vstup Miklósa Horthyho do Košíc v roku 1938.

Iné psychické výbuchy

V minulosti Káčer na súkromnom účte na sociálnej sieti počas cesty vlakom z Bruselu do Londýna uzavrel rozsiahly komentár o postojoch k vojne na Ukrajine slovami: “Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz: Иди нахуй!” Nato maďarský diplomat poslal nášho ministra na psychiatriu.

Taktiež, keď Rastislav Káčer spolu s odvolaným ministrom obrany Jaroslavom Naďom chodili po Slovensku a ospevovali Ukrajinu, tak v Michalovciach prerazil ďalšie dno. V diskusii O vojne na Ukrajine vtedy dokonca Naďa tromfol! „Naši velikáni by sa z vás dogrcali!“ vrieskal Rastislav Káčer po ľuďoch v publiku. Nazýval ich tiež „podliakmi“ a „paviánmi.“ 

To, ako sa správal Rastislav Káčer na diskusii v Michalovciach, vracia na stôl otázku, či maďarská diplomacia nemala predsa len pravdu, keď posielala nášho ministra zahraničných vecí na psychiatriu.

Chmelár: Prezidentka by mala okamžite ODOBRAŤ POVERENIE MINISTROVI KÁČEROVI!
Najvyšší diplomat sa vyfarbil! Povalený minister zahraničia Rastislav Káčer spolu s odvolaným ministrom obrany Jaroslavom Naďom v Michalovciach prerazil ďalšie dno. V diskusii O vojne na Ukrajine dokonca Naďa tromfol! „Naši velikáni by sa z vás... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik