Medveď PREKVAPIL kamionistu na rýchlostnej ceste! Pred šelmou varuje aj obec
04 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Na strednom Slovensku došlo k ďalším stretom s našou najväčšou šelmou. Jedna na to doplatila životom.

V obci Starej Hory (okres Banská Bystrica) sa prednedávnom objavila medvedica s dvomi mladými. Obec o tom informuje na sociálnej sieti so slovami, že sa tak stalo nadránom, „na malej strane u Ulehlov a Peregrínovcov.“

„Oznámil som to zásahovému tímu. Zvýšte opatrnosť. V tejto oblasti budeme svietiť celú noc,“ píše v ozname starosta Marián Gajdoš.

Zrážka so šelmou

Informácie o medveďovi, ktorý sa objavil na rýchlostnej ceste, tiež vyvolávajú znepokojenie. Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici informovalo v nedeľu krátko po 1.00 hod. o dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1 pri Budči (okres Zvolen).

Išlo o zrážku s kamióna s lesnou zverou. Ako v reportáži upresnili Noviny.sk, nehoda sa stala osudnou 5-ročnému medveďovi.

Na mieste zasahovali okrem hasičov aj hasiči. „Zasahujúci príslušníci HaZZ označili miesto dopravnej nehody, zabezpečili vozidlo proti vzniku požiaru a zasypali uniknuté prevádzkové kvapaliny sorbčnou látkou,“ dodali hasiči.

Známe mená prehovoria o úplatkárskej kauze. Pokračuje proces s guvernérom NBS Kažimírom
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje súdny proces s guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS) a exministrom financií Petrom Kažimírom. Obžalobe čelí pre trestný čin podplácania. Trvá na svojej nevine. Na pondelkovom hlavnom... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik