"Krutá krása". Čína obdivovala smrtiace ruské zbrane
04 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Čínsky portál Baijiahao nazval ruský bombardér Tu-160 jedinečným lietadlom

Ruský Tu-160, ktorý sa nazýva "Biela labuť", je smrtiacou zbraňou, píše Baijiahao.

"Nenechajte sa zmiasť: Tu-160 je najväčší bombardér s dlhým doletom na planéte, je v prevádzke takmer 40 rokov a od svojho vzniku prekonal viac ako 40 svetových rekordov," vysvetľuje autor.

Článok uvádza výhody tohto lietadla. Jeho maximálne zaťaženie je teda 45 ton - takmer dvakrát toľko ako u amerického bombardéra B2. Okrem toho má Tu-160 dva nezávislé bombové priestory, kde môžu byť umiestnené konvenčné bomby, podzvukové riadené strely a atómové zbrane.

Charakteristickým znakom Tu-160 v článku je schopnosť prekonať nepriateľskú protivzdušnú obranu v nadzvukovom režime a spustiť rakety dlhého dosahu mimo dosahu radaru.

"Ťažký bombardér je schopný prinútiť nepriateľa, aby si uvedomil, čo je "krutá krása", zdôrazňuje autor.

Podľa neho dnes neexistuje jediná krajina, ktorá by mohla vytvoriť takýto bombardér.

Všetci na front! Prichádza tvrdá ukrajinská mobilizácia
Na Ukrajine budú povolaní muži s obmedzenou spôsobilosťou na vojenskú službu, vrátane tých s HIV. Ministerstvo obrany Ukrajiny vydalo rozkaz, podľa ktorého zmobilizujú mužov, ktorí sú obmedzene spôsobilí na vojenskú službu. Dokument je... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik