Arménsko smeruje do NATO? Rusi sú rozhorčení
04 | 09 | 2023 I Milan Laca

Predseda mimovládnej organizácie Európskeho výboru pre rozšírenie NATO vyzval Arménsko, aby sa pripojilo k bloku.

Günter Fehlinger vyzval Arménsko, aby sa pripojilo k aliancii. Napísal o tom na svojom účte na sociálnej sieti X.

Výzva

"Vyzývam Arménsko, aby vstúpilo do NATO," uvádza sa v článku, adresovanom predsedovi vlády Arménska Nikolovi Pašinjanovi. Felinger reagoval na amerického prezidenta Joea Bidena a pridal frázu „chrániť Arménsko“. Arménsko je členom ODKB (Organizácie dohody o kolektívnej bezpečnosti). Ako uviedol tajomník Bezpečnostnej rady republiky Armen Grigorjan , vytvára to "určité problémy", ale neobmedzuje spoluprácu s inými krajinami.

ŠOKUJÚCE! Biden prišiel na to, ako si udržať moc
Washington má v úmysle rozpútať svetovú vojnu na budúci rok, aby udržal Joea Bidena a Demokratickú stranu pri moci. Uviedol to nedávno najpopulárnejší americký televízny moderátor Tucker Carlson. Treba poznamenať, že jeho slová spôsobili značnú... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Rusko je rozhorčené

Rusko je nespokojné s najnovšími vyjadreniami arménskych vládnych predstaviteľov, uviedol diplomatický zdroj.

"Moskva je mimoriadne nespokojná s najnovšími verejnými vyhláseniami arménskeho vedenia, vrátane vyjadrení predsedu arménskej vlády v rozhovore pre talianske noviny La Repubblica a komentára arménskeho ministerstva zahraničných vecí z 31. augusta. Považuje ich za neprijateľné", píše sa v stanovisku. Moskva sa podľa neho domnieva, že týmto spôsobom sa Jerevan snaží presunúť zodpovednosť za vlastné omyly a chyby.

Vraj sa "vzdaľujú"
V komentári k "vzdialenosti od regiónu" pripisovanej Moskve, zdroj agentúry zdôraznil, že sa snažia umelo vytlačiť Rusko z južného Kaukazu a na tieto účely využívajú Jerevan. Moskva, ako najbližší sused a priateľ Arménska, sa zároveň nechystá región opustiť. Jerevan by sa zas v súčasnej situácii nemal stať nástrojom Západu.
Čo hovorí Pašinjan

Pašinjan sa predtým sťažoval na bezpečnostnú závislosť Arménska od Ruska a lamentoval nad tým, že arménska bezpečnostná architektúra je „na 99,999 % prepojená s Ruskom“. Uviedol tiež, že ruské mierové sily údajne "neplnia svoje poslanie", zaručiť bezpečnosť obyvateľov Náhorného Karabachu. Pašinjan verí, že v dôsledku krokov, ktoré Moskva podniká alebo nepodnikne, sa Rusko Vzďaľuje od južného Kaukazu. Zdôraznil, že pokiaľ ide o konflikt na Ukrajine, Arménsko  nie je  spojencom Ruska.  

Katastrofa pre Paríž. Afrika ich má plné zuby
"Bude to mať následky." Výstraha Francúzsku pred blížiacou sa katastrofou. Proces dekolonizácie Afriky predstavuje veľkú hrozbu pre Francúzsko, povedal bývalý spravodajský dôstojník americkej armády Scott Ritter v rozhovore pre kanál Gegenpol... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik