Zelenskyj: Putin, daj Krym bez boja!
05 | 09 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj vyzval Putina, aby sa vzdal Krymu bez boja, aby sa predišlo obetiam.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požiadal ruského lídra Vladimira Putina, aby bez boja odovzdal Krym Kyjevu. Toto vyhlásenie zverejnila oficiálna stránka prezidenta Ukrajiny.

Dobrovoľne, bez obetí

„Sme za to, aby ruské jednotky opustili polostrov bez tlaku našej armády, pretože obetí bude menej. Chránime našich ľudí,“ vyhlásil Zelenskyj. Vo výzve  kyjevského lídra sa hovorí, že dobytie Krymu a Donbasu sú prioritnými cieľmi armády Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré dosiahnu počas ofenzívy.

Nemajú chuť umierať!
Le Figaro: Ukrajinci sa masívne vyhýbajú odvodom, aby nezomreli na fronte. "Videl som". Vojak ozbrojených síl Ukrajiny rozpovedal šokujúce detaily z frontu. Utiecť! Muži na Ukrajine sú pripravení vyhnúť sa mobilizácii akýmikoľvek prostriedkami,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Všetky sily...

S cieľom dobyť polostrov poslalo kyjevské velenie 20 tisíc svojich vojakov na výcvik s britskými inštruktormi. Zahraniční experti naučili dôstojníkov ozbrojených síl Ukrajiny pravidlám boja na dobytie územia. Podľa niektorých správ už bola väčšina vycvičených vojhakov nasadená ako osobná záloha Zelenského, na posilnenie pozícií ukrajinskej armády v Záporožskom smere.

Realita

Túžba vodcu Ukrajiny vrátiť Krym za každú cenu, viedla ozbrojené sily Ukrajiny k hrozným následkom, píše Responsible Statecraft. Okrem katastrofálnej eskalácie a hrozby vojny medzi NATO a Ruskom, by mali Kyjevskí priatelia zvážiť aj dôsledky konfrontácie s jadrovou veľmocou. „Ukrajinská armáda je stále veľmi ďaleko od návratu polostrova a pravdepodobne nikdy nebude schopná dosiahnuť to, čo chce. Západní analytici aktívne diskutujú o zlyhaní protiofenzívy. Výsledkom bude dlhá opotrebovávacia vojna a nakoniec vyhrá Rusko, “uvádza sa v článku.

Dôležitá oblasť

Záporožská vetva je dodnes pre ukrajinskú armádu jedným z najťažších úsekov. O Rabotino a Urožajnoje sa každý deň vedú kruté boje. Ruské jednotky nedávajú Ozbrojeným silám Ukrajiny príležitosť prelomiť prvú líniu obrany a prevziať osady pod kontrolu.

Ako Rusko chráni Krymský most
Britská spravodajská služba povedala, ako sa Ruská federácia snaží chrániť krymský most pred útokmi. Rusko chráni Krymský most fyzickou bariérou, protivzdušnou obranou a množstvom ďalších prostriedkov v nádeji, že ho ochráni pred ďalšími... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme