SILNÉ SLOVÁ katolíckeho kňaza Šafárika! "Prorok dneška," hovorí o Mariánovi Kuffovi!
03 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Prorok dneška," hovorí katolícky kňaz Martin Šafárik o Mariánovi Kuffovi. So súhlasom vizuálu Divadla P.O.Hviezdoslava nesúhlasí, petíciu podpísal a odcitoval, čo všetko si musel kvôli tomu na svoju asdresu vypočuť.

Katolícky kňaz Martin Šafárik zdieľa na sociálnej sieti video, v ktorom na pôde NR SR, káže Marián Kuffa a hovorí o ňom, že Kuffa je prorok dneška.

"Fašista!", "Nácek!" "Úchyl!", "Klerofašista!", "Pedofil!", "Homosexuál", "Dezolát!", "Stredoveký blb!"...Toto všetko som si vypočul na svoju adresu od členov "istej" komunity, ktorá sa pokúša v našej spoločnosti dosiahnuť rešpekt, toleranciu a úctu, následne po uvedení môjho príspevku len preto, že som si dovolil nesúhlasiť s aktuálnym vizuálom Divadla P.O.Hviezdoslava (DPOH)," vysvetľuje kňaz Šafárik.

"Toto je dôvod, prečo som zablokoval možnosť komentovania. Musel som...," vysvetľuje kňaz.

"Ako kňaz a výtvarník kauzu DPOH, vnímam nasledovne:...iba hlupák a babrák ničí dielo druhých, len preto, lebo sa s ním obsahovo nestotožňuje. Z nerešpektovania tejto zásady, dochádza aj k vojnám. História ľudstva je toho dôkazom. Kto človeku dal právo ničiť dielo iných? Karikatúra obsahu, či výpovede iného, musí dodržiavať základný kódex úcty. Pustoší len úbožiak bez talentu a schopnosti vytvoriť niečo nové, sám za seba," vysvetľuje ďalej kňaz Šafárik.

"Boh kreuje, diabol ničí, vysmieva sa," myslí si katolícky kňaz.

A dodáva: "Nič iné totiž nevie, lebo je naplnený zlobou, bez sebakritiky. My kresťania sa v hodnotovom chaose máme riadiť slovami Sv. Písma: "Dajte si pozor na falošných prorokov, ktorí prichádzajú k vám v ovčom rúchu, no vnútri sú to draví vlci. Po ovocí ich poznáte. Vari oberajú z tŕnia hrozno alebo z bodľačia figy? (Mt 7, 15-16).

Aké ovocie čakal autor tohto vizuálu? Vedel čo spôsobí? Pýta sa kňaz

"Čítajúc symboliku a formu tohto "výtvarného" počinu, vedel a veľmi dobre. Zneužiť sféru umenia síce môžme,

ale samotným skutkom sa voči nemu tým spreneverujeme," poznamenáva.

Názor kňaza Martina Šafárika, preberáme ďalej v plnom znení:

R. Schumann raz povedal:

"Poslaním umelca,

je vnášať svetlo do hlbín ľudskej duše."

Úplne súhlasím, teda: "...podľa ovocia...".

Svetlo, či chaos a nenávisť, ako ovocie...?

Poslaním štátneho divadla je snáď povznášať ducha národa? A ako? Vešaním dúhového šálu okolo busty nášho velikána P.O.Hviezdoslava?

Vedomé ignorovanie an nahradenie našej zástavy inými?

Toto je umenie?

Hrdinstvo?

Originalita?

Povznesenie?

Alebo to má byť zhmotnená túžba, po rešpekte LGBT komunity, či členov BA kaviarne?

Keby autor vytvoril vlastnú bustu majstra a do nej by mu vkomponoval takýto šál a prezentoval by to sám za seba na svojej autorskej výstave, ako svoje videnie veci, vporiadku, nech sa páči. Ale przdniť dielo už nežijúceho majstra akad.soch.F.Gibalu, v štátnych a verejných priestoroch divadla, je výsostne drzé, neetické a žiaľ o to viac, že je to na zákazku samotného vedenia DPOH, ktoré v symbolike vizuálu zámerne ignorovalo zástavu slovenského národa!

Treba k tomu ešte niečo dodať?

Myslím že nie.

Petíciu za odvolanie vedenia DPOH som preto podpísal a vnímam ju ako správnu a adekvátnu!

Marián Kuffa odkázal Zuzane Čaputovej a Ľudovítovi Ódorovi a pozdravil Róberta Fica a Andreja Danka

Prezidentka Zuzana Čaputová a poverený predseda vlády Ľudovít Ódor sa odmietli zúčastniť na odovzdávaní Štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana. Denník Štandard konštatuje, že dôvodom ich neúčasti na ceremoniáli mal byť fakt, že jedných z ocenených je katolícky kňaz Marián Kuffa. Marián Kuffa odkázal Zuzane Čaputovej a Ľudovítovi Ódorovi a pozdravil Róberta Fica a Andreja Danka.

Viac v článku:

Marián Kuffa odkázal Zuzane Čaputovej a Ľudovítovi Ódorovi a pozdravil Róberta Fica a Andreja Danka
Prezidentka Zuzana Čaputová a poverený predseda vlády Ľudovít Ódor sa odmietli zúčastniť na odovzdávaní Štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana. Denník Štandard konštatuje, že dôvodom ich neúčasti na ceremoniáli mal byť fakt, že jedných z ocenených... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme


Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik