Rusko vyhodilo do vzduchu ukrajinské sklady. Kyjev zničil skoro všetky drony
03 | 09 | 2023 I Milan Laca
Ruské letecké a kozmické sily zaútočili na sklady paliva ozbrojených síl Ukrajiny v prístave Reni.
Ruské ministerstvo obrany: Vzdušné a kozmické sily zasiahli sklady paliva ozbrojených síl Ukrajiny v prístave Reni v Odeskej oblasti
Útok
Ruská armáda zaútočila na sklady paliva Ozbrojených síl Ukrajiny v prístave Reni v Odeskej oblasti, uviedlo ministerstvo obrany v správe o priebehu špeciálnej operácie.
Nemajú chuť umierať!
Le Figaro: Ukrajinci sa masívne vyhýbajú odvodom, aby nezomreli na fronte. "Videl som". Vojak ozbrojených síl Ukrajiny rozpovedal šokujúce detaily z frontu. Utiecť! Muži na Ukrajine sú pripravení vyhnúť sa mobilizácii akýmikoľvek prostriedkami,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca
Zasiahli, čo chceli  
Ministerstvo zdôraznilo, že boli zasiahnuté všetky určené ciele. O dôsledkoch útokov na Odeskú oblasť hovoril aj šéf vojenskej správy regiónu Oleg Kiper. Potvrdil, že utrpela prístavná infraštruktúra. Ukrajinské vydanie Zerkalo Nedeli upresnilo, že k silnému výbuchu došlo neďaleko mesta Reni v regióne Izmail, kde sa nachádza obchodný námorný prístav.
Tvrdenia druhej strany

V dôsledku útoku ruského bezpilotného lietadla vypukol v Odeskej oblasti požiar, ktorý sa podarilo ráno uhasiť.  Záchranári zverejnili fotografie z hasenia požiarov v Odeskej oblasti, neposkytli však žiadne informácie. Podľa Kipera boli zranení dvaja zamestnanci prístavu.

Zničené skoro všetky drony

V noci 3. septembra Rusi zaútočili na juh Odeského regiónu 25 útočnými dronmi „Shahed“, letectvo zničilo 22 bezpilotných lietadiel.

"Bohužiaľ, došlo k zásahu do prístavnej infraštruktúry, následkom čoho vypukol požiar, ktorý hasiči promptne uhasili", píše sa v správe. 

Bukurešť je pokojná

Ruské údery na infraštruktúru na Ukrajine nepredstavujú pre Rumunsko vojenskú hrozbu, uviedla tlačová služba rumunského ministerstva obrany.

Ako Rusko chráni Krymský most
Britská spravodajská služba povedala, ako sa Ruská federácia snaží chrániť krymský most pred útokmi. Rusko chráni Krymský most fyzickou bariérou, protivzdušnou obranou a množstvom ďalších prostriedkov v nádeji, že ho ochráni pred ďalšími... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik