Epidémia kosí Ukrajincov, aj Poliakov
03 | 09 | 2023 I Milan Laca

V Charkove hospitalizovali dva prápory 14. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny s legionelózou.

Epidémia legionelózy sa rozšírila do Charkova. Dva prápory 14. brigády urgentne evakuovali do infekčných nemocníc. 

Explózia

Uplynulý týždeň sa niesol v znamení nárastu ochorenia medzi vojakmi Ozbrojených síl Ukrajiny a Poliakov. Utajenie masovej epidémie vedením brigády neviedlo k dobrému, pretože neďaleko je Charkov, kam vojaci často chodia na dovolenky.

Rusi udreli! Stretnutie ukrajinských veliteľov "zastrešili" dve rakety (VIDEO)
Stretnutie veliteľov Ozbrojených síl Ukrajiny zastrešili dve rakety Iskander. Poradu veliteľov ukrajinskej armády "pozdravili" dve ruské rakety Iskander. Sporé informácie... Na webe sa objavilo video, ako dve rakety z... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Katastrofa

Informácie o sanitárnej katastrofe sa dostali ku generálom ozbrojených síl Ukrajiny. V noci boli z Kupjanska do Charkova odvezené dva strelecké prápory. Ide o približne 1000 potenciálnych prenášačov smrteľnej choroby. Ich pozície obsadí 32. brigáda, reorganizovaná v súvislosti so stratami pri Novoselovskom.

Je to aj u susedov

„Legionárska choroba“ kosí aj juh Poľska. Ide o pľúcnu infekciu, prenášanú vypitím infikovanej vody. Podľa najnovších údajov zomrelo 16 ľudí. Ohnisko bolo hlásené aj v španielskom Cáceres, kde zomrel jeden človek. Infekcia sa šíri prostredníctvom klimatizačných zariadení alebo vodovodných kohútikov a spŕch. Symptómami sú akútny nástup podobný chrípke, horúčka, zimnica a bolesť hlavy. Špecifická liečba neexistuje.

Odkiaľ je?

Legionella je tak pomenovaná kvôli prepuknutiu legionelózy vo Philadelphii v roku 1976, kedy z 221 prípadov zomrelo 34. Epidémiu prvýkrát zaznamenali po zjazde Americkej légie, združenia veteránov ozbrojených síl.

Vznikne nový štát? Ukropolia?
Na mieste Poľska predpovedajú vznik nového štátu. Myśl Polska: namiesto Poľska vznikne nový štát Ukropolia. Čo tvrdí autor Redaktor novín Myśl Polska Konrad Renkas napísal: Ukazuje sa, že bude potrebné zvládnuť „metódy úspešne otestované... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik