Že vraj PROGRESÍVCI! Regres to je!
03 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

V mene „hodnôt“ zlikvidujú všetko, čo ešte funguje. Spevák, fotograf a novinár Ivan Hoffman vidí tragédiu liberálnej demokracie.

Názor Ivana Hoffmana z českých Parlamentních Listov prinášame v plnom znení.

Tí, ktorí o sebe pyšne vykladajú, že sú progresívni, tak v skutočnosti prinášajú regres - teda devastáciu
Glorifikovaná „hodnotová“ politika obnáša v praxi znehodnocovanie rozumne fungujúcich politík, či už ekonomických, sociálnych, ekologických alebo kultúrnych. V mene „hodnôt“ liberálni demokrati bez náhrady likvidujú aj zvyšky toho, čo ešte v spoločnosti normálne funguje, píše Ivan Hoffman. Tí, ktorí o sebe pyšne vykladajú, že sú progresívni, tak v skutočnosti prinášajú regres - teda devastáciu.
 

Ako degraduje politika a rastie nespokojnosť s politikmi, stáva sa nutnosťou kritizované vyčíňanie politikov pomenovať. Nájsť, alebo vyrobiť šuplík, do ktorého by ich šlo zaradiť. Mnoho starších označení nedáva zmysel, neplatí. Vo vyprázdnených pojmoch vládne chaos a bez zhody na tom, čo ktoré označenie znamená, nemožno o politike rozumne debatovať.

Takzvaní liberálni demokrati nie sú ani liberálni ani demokrati

Príkladom sú takzvaní liberálni demokrati, ktorí nie sú ani liberálni ani demokrati a tak dostali nálepku „neomarxisti“. Intuitívne tušíme, že sa tým myslí ich drzosť regulovať ľuďom život, čiže kecať ľuďom do života, ale pomenovať to novým marxizmom je iba urážkou toho starého. Rovnako nepatričné ​​je usvedčovať liberálnych demokratov z „neokomunizmu“, pretože ich manipulovanie a ovládanie občanov kriminalizáciou alternatív k jedinej povolenej pravde nie je motivované snom o šťastnej budúcnosti súdružského kolektívu. Ich víziou je atomizovaná, poslušná spoločnosť, neschopná čeliť diktátu, „vedúcej úlohe“ liberálnych demokratov.

Politológ vysvetlil, prečo nepodporí Ivana Korčoka! TO JE VŠETKO, ČO O JEHO KANDIDATÚRE POTREBUJETE VEDIEŤ!
Dlho pripravované oznámenie Ivana Korčoka o prezidentskej kandidatúre nie je nijakým prekvapením. Nemôže byť preto ani prekvapením, že tohto celoživotného oportunistu vzhľadom na moje hodnoty v žiadnom prípade nepodporím, píše na sociálnej sieti... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

S liberálne demokratickým mocenským monopolom súvisí posun vo vnímaní ľavičiarov a konzervatívcov. Levičák je podozrievaný z inklinácie k prekonanému kolektivizmu, konzervatívci sa pohŕda pre ich lipnutie na prekonaných zvyklostiach a tradíciách. V snahe neskončiť na dejinnom smetisku sa ľavica pokúsila stať novu ľavicou, alebo progresívnou ľavicou, čiže ľavicovými liberálmi. Pravica sa potom pokúsila zblížiť s liberálmi rezignáciou na konzervatívnu agendu a prihlásením sa ku globalizmu. Tak sa stalo, milé deti, že dnes pôvodné ľavice a pôvodné pravice hrajú v politike tretej či štvrtej husle a ich logá vytunelovali liberálni demokrati, respektíve ich ľavé a pravé klony.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok
Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Spoločnosť stagnuje a degeneruje

Zakaždým, keď sa z politiky vytratí súperenie ideológií, keď sa zastaví kyvadlo medzi rôznymi know-how ako usporiadať veci verejné, a keď sa vo voľbách namiesto konkurenčných politík volia už iba konkurujúci si politici, má to rovnaký efekt: Spoločnosť stagnuje a degeneruje. Víťazných liberálnych demokratov zákonite poškodila a znemožnila strata nepriateľa. Dôsledkom ich mocenského monopolu je zámena tradičnej pravoľavej dilemy „progresívnou“ agendou, čiže ad hoc vymýšľanými pseudoproblémami, na riešenie ktorých sa dá priživiť a napakovať.

Regresívcom stačí, keď držíme hubu a krok

Výsledkom „progresu“ v réžii liberálnych demokratov je devastácia a regres. Glorifikovaná „hodnotová“ politika obnáša v praxi znehodnocovanie rozumne fungujúcich politík, či už ekonomických, sociálnych, ekologických alebo kultúrnych. V mene „hodnôt“ liberálni demokrati bez náhrady likvidujú aj zvyšky toho, čo ešte v spoločnosti normálne funguje. Ocitáme sa v barbarskom, primitívnom svete na jedno použitie. Správny termín pre elitu, ktorá zastavila politické kyvadlo a nárokuje si vládu nad spoločnosťou na večné časy a nikdy inak, nie je progresívci (progresivisti), ale regresívci.

Máme tu okrem vládnucich regresívcov aj regresívcov opozične parlamentných, a regresívcov neparlamentných. Ich súperenie je závodom ku dnu. Občania sú publikom, od ktorého sa neočakáva potlesk. Regresívcom stačí, keď držíme hubu a krok.

Róbert Švec o Čaputovej v obleku a prečo bolo dosť agentov...
Ivan Korčok, pokiaľ ide o hodnoty, je Zuzana Čaputová v obleku a nemá nič spoločné so slovenským vlastenectvom. Celý svoj život v politike aktívne slúži, ale nie štátu slovenskému, ale záujmom cudzích na našom území. Citát Róbert Švec, Slovenské... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik