Zahrávajú sa s oceánom? (VIDEO)
03 | 09 | 2023 I Milan Laca

Po vypustení vody z jadrovej elektrárne v Japonsku našili v mori rádioaktívny izotop.

TEPCO zistilo trícium v ​​mori po vypustení vody z japonskej Fukušimy-1, jadrovej elektrárne, ktorú zničila prívalová vlna cunami.
 Experiment

Prevádzkovateľ jadrovej elektrárne Fukušima-1, prvýkrát od začiatku vypúšťania vody, zaznamenal v morskej vode na severovýchodnej hranici prístavu prítomnosť rádioaktívneho izotopu  trícia. Informuje o tom agentúra RIA Novosti .

Je to bezpečné?

Podľa TEPCO, koncentrácia dosiahla 10 becquerelov na liter. Túto hodnotu  považujú za spodnú hranicu úrovne detekcie. Predtým boli ukazovatele pod stanovenou normou.

Cunami vo Fukušime 

Dávka môže byť vyššia

Za normu pre koncentráciu trícia v pitnej vode považujú desaťtisíc becquerelov na liter. Spoločnosť tiež uviedla, že prestane vypúšťať vodu, ak dosiahne hranicu 700 becquerelov na liter.

No a čo...sľuby

Zástupca mimovládnej organizácie "Citizen' Center for Nuclear Information" Hidejuki Ban  vyhlásil, že vypúšťanie vody z Fukušimy-1 do oceánu nie je bezpečné. Expert poznamenal, že nikto nehodnotil dlhodobé vplyvy. Japonsko prisľúbilo, že zaručí bezpečné vypúšťanie vyčistenej vody z jadrovej elektrárne Fukušima-1 do Tichého oceánu a zastaví ho v prípade prekročenia radiačného pozadia. 

"Nobelovci" nechcú Rusov, ani Bielorusov
Nobelova nadácia revidovala rozhodnutie pozvať veľvyslancov Ruska a Bieloruska. Nobelova nadácia sa rozhodla nepozvať veľvyslancov Ruska a Bieloruska na ceremoniál v Štokholme. Rozmysleli si to Nadácia zmenila názor na pozvanie veľvyslancov... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik