Veľký Krtíš vyhlásil MIMORIADNU SITUÁCIU!
02 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie. Tá umožní využiť legislatívne nástroje na efektívnejšie zaistenie potrebných procesov.

TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Dodal, že neeviduje dosiaľ žiadne narušenie verejného poriadku zo strany cudzincov s neoprávneným pobytom na území SR.

Obavy občanov

"Chápeme, že vzniknutá situácia môže spôsobovať obavy medzi občanmi, preto vyvíjame všetko úsilie k tomu, aby sme čo najrýchlejšie a najefektívnejšie vyriešili aktuálny stav," uviedol rezort vnútra.

Vytypovaním vhodnej lokality na vybavovanie cudzincov mimo obytnej zóny na okraji mesta Veľký Krtíš chce ministerstvo zabezpečiť komfort a bezpečnosť miestnych obyvateľov a zároveň zrýchliť vybavovacie procesy. "Bezpečnosť je naším hlavným záujmom," uistil rezort.

Polícia vyzýva

Ministerstvo vnútra deklaruje, že okrem operatívnych opatrení podniká aj kroky k vyriešeniu neregulárnej migrácie z dlhodobého hľadiska. Cieľom je udržať bezpečnosť a nerušený každodenný život občanov a samospráv.

"Vyzývame občanov, aby sa v prípade podozrenia z narušenia verejného poriadku alebo z podozrenia z páchania trestného činu neváhali obrátiť na políciu," dodal rezort.

Marián Kuffa odkázal Zuzane Čaputovej a Ľudovítovi Ódorovi a pozdravil Róberta Fica a Andreja Danka
Prezidentka Zuzana Čaputová a poverený predseda vlády Ľudovít Ódor sa odmietli zúčastniť na odovzdávaní Štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana. Denník Štandard konštatuje, že dôvodom ich neúčasti na ceremoniáli mal byť fakt, že jedných z ocenených... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik