Šutaj Eštok zverejnil UNIKNUTÝ EMAIL z bezpečnostných zložiek: ÓDOR SITUÁCIU S MIGRANTAMI ZĽAHČUJE A HAMRAN MLČÍ!
02 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Oddelenia cudzineckej polície NR a NZ kolabujú kapacitne aj personálne! Nové Zámky, Komárno, Veľký Krtíš a mnoho ďalších miest aktuálne zažíva nebývalý nápor migrantov. Ľudia na Cudzineckej polícii ho nezvládajú, parky a detské ihriská obsadili posedávajúci, či polihujúci mladí muži, čakajúci na odvoz ďalej, no obyvatelia majú problém – nepáči sa im množstvo odpadkov, ktoré po nich ostáva. "Podľa mojich informácií sa funkcie vzdal riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície, pretože vedenie MVSR neakceptovalo jeho návrhy riešenia situácie vrátane zavretia hranice s Maďarskom," šokuje Matúš Šutaj Eštok.

Okrem bežných ľudí na problém už nejaký čas upozorňuje aj Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), ktorý zverejnil informácie z bezpečnostných zložiek. O probléme nedávno hovoril aj Milan Mazurek (Republika), v Nových Zámkoch dokonca zasadal krízový štáb. Evidentne máme problém, niekdajší minister obrany ho však zľahčuje.

Dôveryhodné informácie

Matúš Šutaj Eštok na Facebooku zverejnil mail týkajúci sa prevažne Banskobystrického samosprávneho kraja z bezpečnostných zložiek, ktorý obdržal z dôveryhodného zdroja.

„Pán riaditeľ, dovoľujem si Vás informovať o situácii ohľadom nelegálnej migrácie.  K dnešnému dňu je policajtmi KR PZ Banská Bystrica predvedených v telocvični v BB 120 migrantov, vo Veľkom Krtíši PRP - 250 migrantov. Podľa informácií z KR PZ je dnes ráno výskyt migrantov v ôsmich dedinách spolu cca 300 migrantov. Spolu máme nevybavených asi 670 migrantov. Kraj vraj všetky sily a prostriedky presúva do Krtíša. Každým dňom sa to nabaľuje stúpa agresivita migrantov,“píše sa podľa Šutaja Eštoka v maili.

„Autobus požičaný z BA pre KR PZ sa pokazil, tak  majú k dispozícii len ten autobus z Topoľčianok a ten je vraj v dezolátnom stave. Situácia je kritická, v súčasnom stave vieme spracovať okolo 80 nelegálnych migrantov,“ konštatuje ďalej mail.

NOVÉ ZÁMKY ZAPLAVILI MIGRANTI! ZASADAL KRÍZOVÝ ŠTÁB! (FOTO)
V stredu zasadal v Nových Zámkoch mimoriadny krízový štáb okresného úradu (OÚ). Zaoberal sa problémami s pobytom migrantov v meste. Informoval o tom primátor mesta Otokar Klein. Ako uviedol, na stretnutí sa stretli všetky kompetentné štátne orgány... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Agresivita stúpa

„V Leseniciach (okr. Veľký Krtíš, pozn. red.),  kde ich KR PZ teraz sústreďuje na ihrisku, kým ich prevezú, narastá agresivita, policajti si na základe pokynu riaditeľa OR PZ vzali ako súčasť výstroje samopaly. Požiadali sme o pomoc pri spracovaní aj RHCP PO, bohužiaľ, autobus, ktorý ich mal previezť sa pokazil.  Situácia je naozaj kritická. Pán riaditeľ, musíme Vás o tom informovať,“ uzatvára autor mailu, o ktorom informuje Šutaj Eštok. Ten už len dodáva: „Pán policajný prezident Hamran, už sa konečne zobuďte a robte si svoju robotu!“

V Nových Zámkoch už zasadal krízový štáb

V stredu zasadal v Nových Zámkoch mimoriadny krízový štáb okresného úradu (OÚ). Zaoberal sa problémami s pobytom migrantov v meste. Informoval o tom primátor mesta Otokar Klein. Ako uviedol, stretli sa všetky kompetentné štátne orgány i samospráva. Boli medzi nimi predstavitelia hraničnej a cudzineckej polície a Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Nitre, zástupcovia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), predstavitelia odboru krízového plánovania a civilnej ochrany na ministerstve vnútra, OÚ Nové Zámky i novozámockej radnice.

Migranti, Veľký Krtíš, foto: TASR | Toto podľa dvojice Naď-Šeliga nie je problém. Hovoriť treba o tom, že Robert Fico robí hanbu "tejto krajine"

Ódor situáciu na juhu Slovenska zľahčuje a Hamran mlčí

"Podľa mojich informácií je situácia v okolí Nových Zámkov, Šiah a Veľkého Krtíša naozaj vážna. V súčasnom stave je možné spracovať okolo 100 migrantov ( viacerými oddeleniami cudzineckej polície) pričom ich je 670. Vo Veľkom Krtíši mala byť včera vyhlásená mimoriadna situácia pre zabezpečenie verejného poriadku," píše poslanec.

Oddelenia cudzineckej polície NR a NZ kolabujú kapacitne aj personálne

Podľa Eštoka im súčinnosť odmietajú poskytovať ostatné zložky z dôvodu obavy zo šírenia nákazlivých chorôb pri zvážaní migrantov na určené miesta.

"Podľa mojich informácií sa funkcie vzdal riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície, pretože vedenie MVSR neakceptovalo jeho návrhy riešenia situácie vrátane zavretia hranice s Maďarskom," šokuje hlasák.

A prízvukuje: "Sprísnené bezpečnostné opatrenia prijalo Nemecko a najnovšie opatrenia mala prijať aj Česká republika. Pýtam sa, v kde je teraz zalezený Štefan Hamran a prečo deň noc situáciu nerieši. Alebo čaká kým sa nestane nejaké nešťastie?"

Zdroj foto: FB/MŠE | Matúš Šutaj Eštok

Naďove alternatívne Nové Zámky

„Ja som bol minulý týždeň v Nových Zámkoch na diskusii a predstavte si, že som tam nevidel ani jedného migranta. Možno, že vy chodíte do nejakých alternatívnych Nových Zámkov,“konštatoval Jaroslav Naď na margo neriešenia ilegálnej migrácie cez Slovensko exminister obrany, Jaroslav Naď v diskusii Na hrane 31. augusta.

Atrape policajta Hamranovi to prerastá cez hlavu: NEZVLÁDA MIGRANTOV! Nenašiel si čas kvôli tlačovkám (VIDEO)
O tom, že problém s ilegálnymi migrantmi rastie, nehovoria už len početné fotografie mladých mužov na okrajoch našich ciest, v parkoch, či po detských ihriskách. Už to nie je len niečia predvolebná téma, ako nás pred časom o tom presviedčal... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Eka Balaskova
?session=true

Už volajú o pomoc aj samosprávy

„Je to stále horšie a horšie, sťažností máme neúrekom. A myslím si, že sú opodstatnené,“ konštatoval  Otokar Klein, primátor Nových Zámkov pre rovnakú televíziu, v akej Naď hovorí o „alternatívnych Nových Zámkoch“. Obyvatelia sú podľa primátora oprávnene rozhorčení nie len tým, že ilegálni migranti spia po parkoch či školských dvoroch, ale aj neporiadkom, ktorý po sebe nechávajú.

Kedy bude situácia zlá?

Štefan Hamran stále tvrdí, že situácia nie je zlá, že všetko je v poriadku.

„Kedy bude situácia zlá? Keď tu bude tých ľudí denne desaťtisíc? Keď naraz uzavrie hranice Česká republika a Rakúsko a naraz zostanú tu,“ pýta sa Mazurek a avizuje, že pri Veľkom Krtíši sa ide stavať migračný tábor. Mazurek Hamranovi vyčíta, že rieši všetko možné, len nie bezpečnosť Slovenskej republiky.

Facebook | Migranti v Nových Zámkoch

Ešte to len príde, obáva sa aktivistka

Kandidátka v parlamentních volbách Tímea EtheyKatz z Komárna, vycestovala na hranice Maďarska so Srbskom, kde nafotila aj „doklady“ týchto osôb – všetci sú podľa nich narodení 1. januára 2000 v Sýrii. Na tom by zrejme nebolo nič zvláštne, ale sú to náhradné doklady, pričom pôvodné páni nemajú. Keď odchádzate z domu kamkoľvek, prvé, na čo si najviac dávate pozor, sú práve doklady. Na schengenskej hranici tento problém nemajú po prvýkrát, už počas prvej vlny v r 2013-15 Maďarsko EÚ kritizovala za opatrenia, ktoré práve na jej ochranu robilo.

Milan Mazurek hovorí o tajne pripravovanom migrantskom tábore (VIDEO)
V Komárne sa im už familiárne (so škrípajúcimi zubami) hovorí „neviditeľní. To preto, lebo ani policajný prezident Hamran, ani primátor mesta, ktorí sa pred dvoma mesiacmi na tlačovej besede takmer dušovali, že v Komárne živého migranta nevideli.... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik