SLOVENSKO OBROVSKY PREPADLO! Tu nikdy nebude dobre! V TOMTO ABSURDISTANE? (VIDEO)
03 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Eurostat nedávno vydal index, podľa ktorého slovenská ekonomika čelí obrovskému prepadu. Analytici vidia príčinu v nedostatku podpory pre domácich podnikateľov, stagnuje infraštruktúra, nemáme vízie a Slovensko ekonomicky rastie ďaleko menej, ako naši susedia. Tomáš Taraba (SNS / Život NS) však vidí príčiny okrem analytikmi menovaných dôvodov aj v niečom inom. Slovensko obrovsky prepadlo aj podľa analytikov z Dáta bez pátosu!

Eurostat o Slovensku hovorí, ako o ekonomicky treťom najhoršom v rámci EÚ, čo má niekoľko príčin. Tomáš Taraba hovorí hlavne o príkladoch toho, že štát doslova bojuje proti svojim podnikateľom a turistom. V konečnom dôsledku to podľa neho prinesie len nezamestnanosť.

Čo hodnotil Eurostat

Čo sa stalo, veď pred pár rokmi sa o Slovensku hovorilo, ako o „stredoeurópskom tigrovi“? Okrem toho, že sme sa v ostatných rokoch rozvíjali príliš pomaly, Slovensku chýba vízia a pokrivkáva aj verejné zdravie. Hodnotil sa aj postup v oblasti ekológie, kde sme lepší, ako Česi.

Potvrdené Eurostatom: Životná úroveň Slovákov sa prepadla na chvost EÚ
V rámci EÚ je Slovensko v indexu prosperity na 23. mieste. V rámci V4 je na tom horšie už len Maďarsko. Česko sa ocitlo na 14-tom a Poľsko na 18-tom mieste. Čo sa týka kúpnej sily obyvateľstva, za nami je podľa Eurostatu už len Bulharsko. Analytici... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Absurdistan

„Žiadna digitálna ekonomika Slovensku nehrozí, my sme sa nikam neposunuli,“ tvrdí Taraba vo svojom videu a dôkazy nachádza aj na svojich početných cestách po Slovensku.

Ako prvý použil príklad podnikateľa vyrábajúceho nábytok, ktorý dostal pokutu za to, že nemal podložené že meter, ktorý používa, skutočne meria správne.

„On každý rok potrebuje certifikát na to, že ten meter, s ktorým robí, má meter,“ šokuje Taraba. Ďalší dostal pokutu od Colnej správy za to, že keď kontolóri otočili fľašu od alkoholu hore dnom, po čase vypadla kvapka. Prečo?

„Lebo zákon o DPH hovorí, že fľaša musí byť prázdna do poslednej kvapky,“ vysvetľuje absurdnosť Taraba a dopĺňa informáciu tým, že „colníci“ musia naháňať pokuty.

Enviropolícia

„Choďte sa pozrieť na Oravskú priehradu, na skútroch tam behajú Poliaci a na brehu ich čaká enviropolícia. Lebo tam je niekde čiara, lebo tam videli nejakého vtáka niekedy, teda na papieri ho tam videl Budaj, nakreslili tam čiaru na vode, že tade nemôžu prejsť,“ pokračuje Taraba.

Enviropolícia si posvietila aj na paraglajdistov, ktorí mali kdesi na nejakej lúke pošliapať nejakú chránenú kvetinu. Samozrejme, mastná pokuta ich nabudúce vyženie do Álp.

Eurofondy

„My sme kedysi brali eurofondy na to, aby sme stavali cesty, diaľnice. Viete, na čo oni berú eurofondy? Aby skupovali pozemky od ľudí,“ rozčuľuje sa Taraba s tým, že za čias ministra Budaja na Ministerstve životného prostredia SR sa nabaľovali rôzne mimovládky.

„Keď chceme ísť touto cestou, tak tu bude nezamestnanosť,“ uzatvára Taraba.

Slovensko konečne na čele - počty návštev u doktora, upozorňujú aj analytici z Dáta bez pátosu

Pri čítaní grafu a pozície Slovenska oproti iným krajinám je potrebné zobrať na vedomie:

- u nás je nižší priemerný vek ako vo väčšine krajín EÚ

- u nás je veľmi veľa odvrátiteľných úmrtí = to sú ľudia, ktorí inde prežijú a potrebujú doktora

- u nás je veľmi nízky vek dožitia v zdraví a tak veľmi skoro a často potrebujeme doktora

Ale je jasné, že DOSŤ doktorov nebudeme mať pri našom správaní "sa" nikdy, lebo my sa s nimi proste ľúbime stretávať.

Ak je niečoho málo a je to všeobecné chápanie situácie (máme málo doktorov), tak možn o je to len pocit z toho, že ich potrebujeme veľmi často a ďaleko častejšie ako inde.

Každopádne je to na zamyslenie, lebo Slovensko nie je "niekde" v prvej tretine, ale úplne na čele.

Si predstavte, koľko tí doktorov navštevujúci ľudia chýbajú v práci a nič nevyprodukujú, napriek tomu, že im je zaplatené ako keby boli v práci. To sú ďalšie náklady tohto javu, píšu na sociálnej sieti Dáta bez pátosu.

Pčolinský PREHOVORIL: Cena vstupu zločinca Makóa do SIS bola 20 MILIÓNOV!
TAKÉTO ROZUZLENIE ZREJME HAMRAN NA MYSLI NEMAL! Prezidentka nedávno zbavila mlčanlivosti ex riaditeľa SIS, Vladimíra Pčolinského. Kým sa skutočne „rozuzlí“ aktuálny stav v bezpečnostných zložkách, zrejme ešte prejde veľa dní. Pčolinského zbavenie... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik