Ruský strašiak Sarmat zafungoval!
02 | 09 | 2023 I Milan Laca

Strategický raketový systém "Sarmat" môže zničiť oblasť väčšiu ako Texas. 

Ruská armáda dostala do výzbroja najnovší raketový systém Sarmat.  Sarmat nasadili do bojovej služby.

V USA spozorneli!

Ako napísal americký Military Watch Magazine, "Jeden "Sarmat" je potenciálne schopný zničiť územie, presahujúce veľkosť Francúzska alebo Texasu". Nasadenie  Sarmatu, poznamenáva MWM, ešte viac prehĺbilo priepasť medzi Ruskom a Spojenými štátmi, v potenciáli ich pozemných strategických raketových síl.

„Americký arzenál medzikontinentálnych balistických rakiet je zďaleka najstarší a najmenej vyspelý na svete. Pozostáva z rakiet Minuteman III, ktoré vyrobili v sedemdesiatych rokoch a takmer neprešli modernizáciou,“ píše sa v článku.

Zdôrazňuje tiež, že  ruský prezident Vladimr Putin povedal, že na svete neexistujú obdoby Sarmatu. Podľa neho  má nový komplex vynikajúce taktické a technické vlastnosti a dokáže odolať všetkým moderným systémom protiraketovej obrany. Moskva sa, podľa magazínu, rozhodla použiť Sarmat z dôvodu pokračujúceho zapojenia krajín NATO do ukrajinského konfliktu.

Rusi nasadzujú najstrašnejšiu zbraň! (VIDEO)
Ruská armáda má najnovší raketový systém Sarmat. Čo je o ňom známe? Raketový systém Sarmat nasadili do bojovej služby. Čo sľúbil, splnili V júni ruský prezident Vladimir Putin oznámil , že strategické raketové systémy R-28 Sarmat prevezmú... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Biely dom mlčí

Koordinátor strategickej komunikácie Národnej bezpečnostnej rady Bieleho domu John Kirby nekomentoval informácie o rozmiestnení ruského strategického raketového systému Sarmat. "Nie som v pozícii, aby som potvrdil správy médií o uvedení určitých raketových systémov do pohotovosti," citovala tlačová agentúra Kirbyho odpoveď na otázku novinárov. 

Aj Briti spozorneli

Rusko nasadilo do bojovej služby hypersonickú jadrovú raketu "Sarmat", ktorá je schopná vymazať Londýn z povrchu Zeme za šesť minút, píše autor z magazínu Express Matthew Dooley. Komentátor si je istý, že komplex vyvinuli ako varovanie pre Západ. Výsledkom bola „monštruózna jadrová zbraň, schopná dopraviť až 15 hlavíc kdekoľvek na planétu“. Dooley nazval Sarmat monštruóznou jadrovou zbraňou. 

Čo je to?

"Sarmat" je strategický raketový systém s medzikontinentálnou balistickou raketou ťažkej triedy na kvapalné palivo. Hmotnosť jednej rakety je viac ako dvesto ton. Je to systém piatej generácie, založený na silách, s ťažkou viacstupňovou medzikontinentálnou balistickou raketou na kvapalné palivo . Je schopný zasiahnuť ciele na veľké vzdialenosti pomocou rôznych dráh letu.  

Vznikne nový štát? Ukropolia?
Na mieste Poľska predpovedajú vznik nového štátu. Myśl Polska: namiesto Poľska vznikne nový štát Ukropolia. Čo tvrdí autor Redaktor novín Myśl Polska Konrad Renkas napísal: Ukazuje sa, že bude potrebné zvládnuť „metódy úspešne otestované... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme