Rómovia sú naštvaní na Matoviča a Polláka: Pozrite, ako tu žijeme! (VIDEO)
05 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Predstavitelia rómskej strany Princíp Atila Geňa a Alfonz Kališ posielajú videoodkaz zástupcovi Rómov  v Európskom parlamente. Natáčali priamo v osade Kaľava, kde tamojších 60 obyvateľov nemá ani prístup k pitnej vode. Otázka teda znie, čo reálne urobil Peter Pollák pre tých, ktorí jemu a Igorovi Matovičovi s dôverou, že pre nich niečo urobí, vo voľbách odovzdali hlas.

Rómovia sú nahnevaní na Igora Matoviča, ešte viac však na svojho zástupcu Petra Polláka. Tvrdia, že množstvo nezmyselných projektov ich situáciu nerieši a hovoria napríklad o nedostupnosti školy pre ich deti. Starosta obce, kde je tiež veľa Rómov, preto odkazuje Petrovi Pollákovi, nech sa príde pozrieť aj do tejto osady, aby vedel, ako ľuďom pomôcť.

Kaľava

Zo 401 obyvateľov, ktorých Kaľava, obec v okrese Spišská nová Ves eviduje, býva v tamojšej osade okolo 60 ľudí, čo je viac, ako 10 percent miestnej populácie. Títo ľudia napriek tomu nemajú v 21. storočí vybudovaný vodovod, čo si naozaj svojpomocne riešiť nemôžu. Rovnako od nich nemôžeme očakávať, že si sami vlastnými silami vytvoria

Hromadná bitka v trebišovskej osade: Rómovia útočili palicami aj kameňmi! (VIDEO)
Hromadná bitka v osade. V Trebišove to pred pár dňami vyzeralo ako na bojov poli. Domáci vyzbrojení drevenými palicami a kameňmi si to namierili k jednému z domov, v ktorom má bývať žena s deťmi. Zasahovať musela aj polícia. Niekoľko osôb na mieste... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Rómsky Matovič

Paralela medzi Petrom Pollákom starším a Igorom Matovičom nie je len v tom, že boli zvolení s dôverou, že pre svojich voličov niečo urobia, ale aj v tom, že i práve ich voliči vyčítajú, že pre nich nič neurobili. Peter Pollák síce bol so svojim pôsobením vo funkcii vládneho splnomocnenca pre rómske komunity spokojný, menej spokojní boli tí, ktorých zastupoval. A (aj v Európskom parlamente) stále zastupuje.

„Pollák, ja tebe a celej vláde chcem odkázať, spamätajte sa konečne a chodievajte po obciach pozerať ako ľudia žijú. Pozri sa, ako tu ľudia v tejto drevenej unimobunke žijú. A to už ide zima. Chcem poukázať hlavne na to, že v Kaľave je asi 60 Rómov a nie je tu pitná voda. Je to na hanbu, lebo studňa je dosť ďaleko a oni v takýchto teplách nemajú nielen vodu, ale ani prístup k pitnej vode,“ upozorňuje Geňa, ktorý má na vlády ťažké srdce, že slovenská vláda pomáha každému, len svojim občanom nie.

Nezmyselné projekty

„Je najvyšší čas aby zakročila aj Európska únia. Sú tu nezmyselné projekty, veľa peňazí sa investovalo a žiadny výsledok. Aj v tomto roku má byť preinvestovaných 900 miliónov eur, ale som zvedavý, či budú aj nejaké výsledky, aby tie výstupy bolo na Rómoch vidieť,“upozorňuje Kališ s tým, že haldy nezmyselných projektov treba nahradiť reálnou pomocou. Podľa Kališa tu však práve o tie riešenia nie je záujem.

Screenshot z Youtube | Kaľava, rómska osada

Pošlite decká do školy!

Aj miestni Rómovia si uvedomujú, že bez vzdelania sa ich deti v živote z tzv. generačnej chudoby“ nikdy nedostanú. Lenže na to, aby deti mohli do tej školy chodiť za každého počasia, je nutný prístup – k autobusu, ktorý deti do školy zváža, majú však veľmi ďaleko. Na Spiši, kde sú aj poveternostné podmienky mnohokrát neprívetivé, je niekoľkokilometrová cesta peši k autobusu pre deti skutočne problémom.

„Všetko by vyriešil autobus, ktorý by aspoň ráno a popoludní „potiahol“ bližšie k osade,“ konštatuje Kališ.

Exšéfka tímu OBLÚK Santusová ide na súd: ČURILLOVCI POZOR! VYVRÁTIM VAŠE KLAMSTVÁ! (VIDEO)
Čurillovcov čakajú ťažké časy! Prominentný advokát Marek Para na Facebooku oznámil, že preberá právne zastupovanie vyšetrovateľky Diany Santusovej proti skupine vyšetrovateľov NAKA známych pod pomenovaním čurillovci. Celé sa to začalo ešte na... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Pozvánka

„Nechcete prísť sem, do Kaľavy, k našim priateľom, potešiť ich, alebo im pomôcť? Pollák, pre teba to nie je aktuálne, lebo je tu iba pár hlasov. Ale pre nás, Princíp je každý občan dôležitý. Preto chodíme po týchto dedinách, aby sme poukázali na tieto veľké nedostatky,“ prihovára sa Geňa, starosta obce Žehňa s tým, že Matovič a Pollák by sa mali hanbiť kandidovať.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik