POĽSKO ZATVÁRA! Už majú dosť utečencov?
03 | 09 | 2023 I Milan Laca

V Poľsku zatvorili najväčšie podporné centrum pre ukrajinských utečencov.

V poľskej dedine Nadezhyn bolo podľa poľského portálu Wyborcza.pl zatvorené najväčšie podporné centrum pre ukrajinských utečencov v krajine.

Bolo ich málo...

V čase uzávierky zostalo v centre asi 300 Ukrajincov, ktorí o plánoch miestnej správy nevedeli. Niektorí z nich sa, podľa denníka, museli vrátiť domov.

DRŽTE HUBU a príďte na Ukrajinu oslobodzovať naše územia! - odkázal európskym politikom Kuleba (VIDEO)
To je diplomacia! Ukrajina hovorí kritikom pomalej protiofenzívy, aby držali hubu! Ukrajina stráca podporu pre ďalšiu vojnu! Dokázala to čelná zrážka s realitou v Tolede: „Držte hubu a príďte na Ukrajinu oslobodiť jeden centimeter štvorcový!“ –... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Bolo zbytočné

Mazovský vojvoda Tobiasz Bocheński, ktorý  sa rozhodol zatvoriť najväčšie centrum pre utečencov z Ukrajiny v Nadarzyne pri Varšave povedal, že „nemá zmysel“ ho udržiavať. Tlačová tajomníčka varšavského kancelára Monika Boyt zároveň uviedla, že rozhodnutie nebolo dohodnuté s orgánmi hlavného mesta. Centrum sa nachádzalo v nákupnom komplexe Ptak Expo, pár kilometrov od Varšavy. Centrum bolo určené pre 1200 utečencov. Ako pre Wyborczu.pl povedal jeden zo zamestnancov centra, nevedia, kam sa podela väčšina utečencov, ktorí v čase zatvorenia zostali.

"Tábor"?

Nerozumiem, prečo tieto haly v Nadarzyne stále fungujú - povedal Łukasz Będkowski, koordinátor centra v Ilmete minulý rok pre "Wyborcza". "Vláda sa chváli, že nemáme utečenecké tábory ako v Afrike, ale Ptak Expo je presne taký. Podľa Będkowského síce do Poľska prichádza oveľa menej ľudí ako pred dvoma mesiacmi, no stále sú potrebné prechodné miesta, ako napríklad Arena Ursynów, ktorá umožní umiestnenie nováčikov v menších centrách.

Štatistika

Podľa OSN je k 29. augustu v Európe 5,8 milióna ukrajinských utečencov, z toho 968-tisíc žije v Poľsku. Poľsko je po Nemecku druhou krajinou EÚ v počte prijatých utečencov z Ukrajiny.

Vznikne nový štát? Ukropolia?
Na mieste Poľska predpovedajú vznik nového štátu. Myśl Polska: namiesto Poľska vznikne nový štát Ukropolia. Čo tvrdí autor Redaktor novín Myśl Polska Konrad Renkas napísal: Ukazuje sa, že bude potrebné zvládnuť „metódy úspešne otestované... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik