Pčolinský PREHOVORIL: Cena vstupu zločinca Makóa do SIS bola 20 MILIÓNOV!
02 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

TAKÉTO ROZUZLENIE ZREJME HAMRAN NA MYSLI NEMAL! Prezidentka nedávno zbavila mlčanlivosti ex riaditeľa SIS, Vladimíra Pčolinského. Kým sa skutočne „rozuzlí“ aktuálny stav v bezpečnostných zložkách, zrejme ešte prejde veľa dní. Pčolinského zbavenie mlčanlivosti zatiaľ čo-to prezradilo o Ľudovítovi Makóovi, ktorý aktuálne pôsobí, ako udavač vo viac, ako 80-tich prípadoch. Predtým však pôsobil ako riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS).

Matovič a Heger spravili capa záhradníkom

Napriek tomu, že Matovič roky poukazuje práve na Makóa, ako na zločinca z Ficových čias, on a aj Eduard Heger sa potichu postarali o to, aby mohol ten istý Makó pôsobiť v SIS ako legalizant. Hovoril o tom už Branislav Zurian, neskôr Zoroslav Kollár, no až teraz, keď bol zbavený mlčanlivosti Pčolinský, sa informácia dostala na verejnosť...

Prečo Matovič a Heger, najväčší bojovníci proti korupcii a ekonomickej kriminalite „upratali“ policajného výpalníka Makóa do SIS však Pčolinský neprezradil. Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek vysvetľuje, za akých okolností môže byť bývalý príslušník bezpečnostných zložiek zbavený mlčanlivosti.

Dobre uprataný

Na Makóovu pokútnu činnosť v rámci KÚFS poukazovali médiá ešte dávno pred voľbami, ako na policajta, ktorý vypaľuje podnikateľov. V marci 2020 z KÚFS odišiel, za „veľmi zvláštnych okolností“ bol presunutý do SIS. Hoci to ako Matovič, tak aj Heger zahmlievali (hoci bez ich „požehnania“ by to nešlo), mlčanlivosti zbavený Pčolinský prehovoril.

Kde sú korene dnešného multichaosu v bezpečnostných zložkách
Z dažďa pod odkvap. Asi tak sa dá charakterizovať výmena vlády koalície OĽaNO, Za ľudí, Sme rodina (predtým aj SaS) za prezidentkinu vládu úradníkov. A to v máji ako Čaputová, tak Ódor vyhlasovali, že ich cieľom do volieb je spojiť rozhádanú... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Legalizant

„Nevedeli si poradiť s Makóom, na čo som mu povedal, že to môžem skúsiť, ale bez súhlasu premiéra to neurobím, lebo si nechcem zavesiť terč na krk. V súvislosti s tým som žiadal dofinancovať SIS a po stretnutí s premiérom Matovičom bol Makó prijatý do SIS ako legalizant, čiže nemal ani riadny, ani legalizačný doklad. Nemal zbraň, motorové vozidlo, prístup do objektov SIS ani prístup do databáz, a to všetko z dôvodu, aby napáchal čo najmenej škody. Zároveň bola SIS dofinancovaná sumou zhruba 20 miliónov eur,“   vypovedal podľa Plusky Pčolinský pred vyšetrovateľom.

youtube.com | Vladimír Pčolinský, exriaditeľ SIS
Potrebovali ho

„Povedal mi, že premiér Igor Matovič potreboval Makóa bez problémov, v tichosti a bez kriku dostať z funkcie od Hegera z KÚFS, a tak ich požiadal, aby ho zobrali do SIS,“ vypovedal bývalý riaditeľ NAKA Branislav Zurian už v máji 2021 a neskôr upresnil, že Matovič za prijatie Makóa sľúbil navýšenie rozpočtu SIS o 20 miliónov eur. Makó totiž vraj vydieral aj Hegera. Podobnú výpoveď zhruba o rok zopakoval vyšetrovateľovi aj Zoroslav Kollár s tým, že pracoval aj pre Makóa, ktorý mu prezradil túto informáciu.

Mal s ním problém

Heger už krátko po tom, ako nastúpil na post ministra financií v Matovičovej vláde priznal, že s Makóom má problém, nemá jeho dôveru a tak to vyzeralo na jeho koniec. Neskôr však Makó s Hegerom absolvoval rozhovor, pri ktorom si údajne všetko vysvetlili.

„S pánom ministrom som mal o téme nedôvery k mojej osobe vážny rozhovor a všetko sme si vysvetlili... Mojou vizitkou na pozícii riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy sú výsledky úradu za ostatných šesť rokov. Na základe nich nevidím dôvod na svoje odstúpenie,“ povedal vtedy Makó a Heger ostal ticho. Makóa nakoniec odvolala vtedajšia šéfka Finančnej správy (FS) Wittenbergerová – aj s poďakovaním za dobre vykonanú prácu.

Miško s alternatívou B neráta: UROBÍM VŠETKO, ABY FICO NEVLÁDOL!
Šimečka opäť STRAŠÍ SLOVÁKOV! Miško Šimečka pred pár hodinami zverejnil status, kde opätovne, už preňho typickým spôsobom vyvoláva u vlastných spoluobčanov strach. Upozorňuje na to na sociálnej sieti europoslanec a kandidát na kandidátke SNS... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Spravodlivý štát? S Makóom v SISke?

Matovič ešte ako premiér pripustil „nejaké informácie“ o Makóovom prestupe a Heger sa vyjadriť odmietol. Nikoho to neprekvapilo – veď šlo o tajnú službu, z ktorej vynášať je nezodpovedné a trestné. Mlčanlivý, hoci by už mohol hovoriť, je ešte stále aj Pčolinský. Ten odmietol odpovedať na otázky spojené s „Lajovým“ fungovaním v SIS, prečo Matovič a Heger u neho lobovali za Makóa a prečo im vyhovel.

Je v prípravnom konaní

„Vzhľadom na skutočnosť, že právo na obhajobu má prednosť pred povinnosťou mlčanlivosti, som pred vyšetrovateľom uviedol rámcovo skutočnosti, ktoré som považoval za potrebné uviesť na vysvetlenie celkovej situácie. Prípravné konanie je však neverejné, preto zverejňovanie výpovede považujem za nekorektné. Ešte nekorektnejšie by bolo porušenie povinnosti mlčanlivosti, ktorá mi vyplýva zo zákona,“ vysvetlil Pčolinský Pluske.

Exšéf Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek / Fotokoláž

Horúca téma

V uplynulých rokoch sa veľa hovorí o tom, za akých okolností môže príslušník bezpečnostných zložiek vypovedať pred OČTK. Bývalý elitný vyšetrovateľ upozorňuje, že ak sa stane takýto prípad, obvinený na to, že chce vo svojej obhajobe uviesť aj utajované skutočnosti, na to musí upozorniť vypočúvajúcich.

Tam je totiž nutné, aby všetci, ktorí prídu do kontaktu s výpoveďou, mali previerku na zodpovedajúci stupeň utajenia

„Vyhotovenú zápisnicu vyšetrovateľ zaeviduje príslušným spôsobom podľa stupňa utajovaných skutočností, zároveň po výsluchu oznámi štátnej inštitúcii, ktorej utajované skutočnosti spadajú do kompetencie, že daný obvinený na svoju obhajobu použil takéto utajované skutočnosti,“   priblížil Jozef Šátek na sociálnej sieti. Tento postup však nebol vyšetrovateľom dodržaný. Konštatuje Marián Bošanský, advokát Michala Aláča a Vladimíra Pčolinského.

„Všetky výpovede mojich klientov prebehli v neutajenom režime a sú súčasťou neutajovanej časti spisu,“ oznámil Bošanský.

Šutaj Eštok zverejnil UNIKNUTÝ EMAIL z bezpečnostných zložiek: ÓDOR SITUÁCIU S MIGRANTAMI ZĽAHČUJE A HAMRAN MLČÍ!
Oddelenia cudzineckej polície NR a NZ kolabujú kapacitne aj personálne! Nové Zámky, Komárno, Veľký Krtíš a mnoho ďalších miest aktuálne zažíva nebývalý nápor migrantov. Ľudia na Cudzineckej polícii ho nezvládajú, parky a detské ihriská obsadili... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik