Cenzurujte, inak budete sankcionovaní! TA3 dostala sankciu za rozhovor Žitnej v Tak takto?!
02 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Ešte začiatkom februára spravodajská televízia ta3 odvysielala reláciu moderátorky Anky Žitnej Lučaiovej Tak takto?!, ktorej hosťom bol významný analytik Jeffrey Sachs. V relácii odznel jeho komplexný názor na vojenský konflikt na Ukrajine. Tesne po odvysielaní relácie bola moderátorka prepustená, no dozvuky pocíti aj samotná televízia – za spomínaný rozhovor dostala od Rady pre mediálne služby (RMS) sankciu.

Relácia Tak takto?! bola podľa rozhodnutia Rady pre mediálne služby moderátorkou vedená prorusky. Informoval o tom portál O médiách, ktorý nezabudol pripomenúť, že Sachs je na "čiernom zozname" Ukrajiny. Bude RMS rovnako prísna aj v prípade TV JOJ, ktorej moderátorka v konkrétnom prípade tiež nebola nestranná?

Neuveríte prečo

RMS rozhodla, že v relácii zo 6. februára „absentovalo vyváženie, spresnenie či zaradenie uvedených názorov do širšieho kontextu, čím došlo k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti programu aktuálnej publicistiky.“

Portál O médiách informuje, že relácia bola televíziou stiahnutá z webu a následne rozhovor šírili dezinformačné a proruské weby.

TA3 vyhodila redaktorku Žitnú! Mediálna sloboda na Slovensku je už len fráza
Liberáli už krágľujú aj kritických novinárov! Anna Žitná Lučaiová v spravodajskej televízii TA3 skončila. Informácia sa na verejnosť dostala počas tohto týždňa a potvrdila ju aj samotná televízia. Žitná očividne bola tŕňom v oku liberálnym a... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Nežiadúci ani na Ukrajine

„Jeffrey Sachs je americký ekonóm, akademik, analytik verejnej politiky a bývalý riaditeľ The Earth Institute na Kolumbijskej univerzite, v minulosti radil Sovietskemu zväzu. Posledné roky pre svoje niektoré názory na ekonomiku, pôvod Covid-19, obhajobu čínskej vlády a ruskej politiky je vnímaný kontroverzne a je obľúbenou tvárou proruských webov,“ zdôrazňuje „nestranný“ portál s tým, že nezabúda pripomenúť, že Sachs sa v auguste 2022 ocitol na čiernom zozname podporovateľov proruskej propagandy, ktorý si vytvorila Ukrajina.

Čím odôvodnili sankciu

„Minimálne ide o tvrdenia, ktoré sú predmetom debát a neexistuje na nich zhoda. Sachs z nášho pohľadu neúmerne zdôrazňuje chyby Západu a jeho podiel na vyvolaní či udržiavaní vojenského konfliktu, pričom o Rusku hovorí najmä z pohľadu jeho oprávnených záujmov," konštatuje kancelária RMS s tým, že Sachs v rozhovore historicky fabuloval.

„Použil aj proruské naratívy, predovšetkým ten, že vojna na Ukrajine je predovšetkým konfliktom medzi Ruskom a USA, " tvrdí RMS.

Žitná mala byť pro-ukrajinská

„Hoci hosťom programu nebol politik, jeho vyjadrenia môžeme považovať reprezentujúce istý politický prúd (proruskú stranu). Moderátorka mala v takomto prípade k odpovediam pristúpiť kriticky a konfrontovať hosťa s názormi druhej strany názorového spektra, čo sa v tomto prípade nestalo. Sme preto toho názoru, že v programe nebola zabezpečená objektívnosť a nestrannosť," zhodnotila kancelária rady v odporúčaní pre členov rady.

Šutaj Eštok zverejnil UNIKNUTÝ EMAIL z bezpečnostných zložiek: ÓDOR SITUÁCIU S MIGRANTAMI ZĽAHČUJE A HAMRAN MLČÍ!
Oddelenia cudzineckej polície NR a NZ kolabujú kapacitne aj personálne! Nové Zámky, Komárno, Veľký Krtíš a mnoho ďalších miest aktuálne zažíva nebývalý nápor migrantov. Ľudia na Cudzineckej polícii ho nezvládajú, parky a detské ihriská obsadili... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Bude na pranieri RMS aj JOJ-ka?

31. augusta sa v relácii Na hrane stretli Matúš Šutaj Eštok a exminister obrany Jaroslav Naď. Tá istá televízia odvysielala reportáž o zasadnutí krízového štábu v Nových Zámkoch. Moderátorka Jana Krescanko Dibáková tiež nebola objektívna a nestranná, pretože keď exminister obrany Jaroslav Naď skonštatoval, že: „Ja som bol minulý týždeň v Nových Zámkoch na diskusii a predstavte si, že som tam nevidel ani jedného migranta. Možno, že vy chodíte do nejakých alternatívnych Nových Zámkov,“ nijako ho neupozornila na jeho nesprávnu informáciu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik