VEĽKÝ KRTÍŠ ZAPLAVILI MIGRANTI! Primátor a ľudia sú pobúrení! (FOTO)
01 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Bol som nemilo prekvapený, keď som sa dozvedel o tábore pre migrantov a následnom zriadení oddelenia cudzineckej polície v areáli firmy PRP na Železničnej ulici. Informáciu som dostal neoficiálne a dodnes nemám žiadne oficiálne vyjadrenie, informoval na sociálnej sieti primátor mesta Veľký Krtíš, Dalibor Surkoš. Mesto spúšťa petíciu,ľudí vyzýva, aby vyjadrili svoj názor.

Vo Veľkom Krtíši bol zriadená tábor pre migrantov. Primátor mesta nebol informovaný a k vzniknutej situácii sa vyjadril na sociálnej sieti. 

"Bol som nemilo prekvapený, keď som sa dozvedel o tábore pre migrantov a následnom zriadení oddelenia cudzineckej polície v areáli firmy PRP na Železničnej ulici. Pravdou je, že ani majiteľ PRP, a ani Ministerstvo vnútra SR nepotrebuje od mesta súhlas, avšak obyčajná slušnosť káže oznámiť mestu zriadenie takéhoto tábora," informuje primátor na sociálnej sieti.

"Nie je v kompetencii mesta nepovoliť dané zariadenie. Urobím však všetky kroky, ktoré sú v mojich možnostiach, aby ostala zabezpečená ochrana našich občanov a ich majetku. Ihneď som kontaktoval štátnu políciu a samozrejme aj MsP má svoje usmernenia. Keby to bolo v možnostiach mesta, tak zriadenie tábora nepovolím. Taktiež sa dôrazne od tohoto rozhodnutia dištancujem! Ministerstvo vnútra SR sa dohodlo so súkromnou firmou - majiteľom PRP, bez toho, aby sa radili s mestom Veľký Krtíš. Chceme dať najavo našu nespokojnosť aj cestou petície, o ktorej Vás budeme informovať na mestskom Facebooku. Je mi ľúto, že nás ignorovali pri takomto rozhodnutí, ale mesto sa svojich občanov zastane," dodáva.

Dnešným dňom je spustená petícia k vzniknutej situácii na ulici Železničnej, informuje na sociálnej sieti Mesto Veľký Krtíš.

„Dolu podpísaní občania prostredníctvom Petície – žiadosti podľa § 1 odsek (1) zákona č. 85/1990 1990 Zb. o petičnom práve a podľa čl. 27 Ústavy SR, týmto žiadame Slovenskú republiku zastúpenú Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky, aby upustilo od umiestňovania cudzincov, ktorí neoprávnene prekročili štátnu hranicu Slovenskej republiky a boli zaistení na území Banskobystrického kraja, v rámci katastrálneho územia mesta Veľký Krtíš.“

Petíciu môžete podpísať v priestoroch recepcie na MsÚ, prípadne si vyzdvihnúť podpisové hárky. Tie po podpísaní občanmi môžete následne odovzdať na recepcii MsÚ. V krátkom čase si budete môcť petičné hárky stiahnuť aj na webovom sídle mesta velky-krtis.sk. Odovzdávajte ich rovnako na recepcii MsÚ.

Prejavte svoj názor, vyzýva mesto Veľký Krtíš svojich občanov.

Foto: Facebook: Michal Medveď - ĽS Naše Slovensko

Facebook: Michal Medveď - ĽS Naše Slovensko

NOVÉ ZÁMKY ZAPLAVILI MIGRANTI! ZASADAL KRÍZOVÝ ŠTÁB! (FOTO)

V stredu zasadal v Nových Zámkoch mimoriadny krízový štáb okresného úradu (OÚ). Zaoberal sa problémami s pobytom migrantov v meste. Informoval o tom primátor mesta Otokar Klein.

Ako uviedol, na stretnutí sa stretli všetky kompetentné štátne orgány i samospráva. Boli medzi nimi predstavitelia hraničnej a cudzineckej polície a Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Nitre, zástupcovia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), predstavitelia odboru krízového plánovania a civilnej ochrany na ministerstve vnútra, OÚ Nové Zámky i novozámockej radnice.

"Po štvorhodinovom ťažkom rokovaní bol výsledkom rokovania záver, že po dohode všetkých štátnych zložiek s maximálnou súčinnosťou mesta Nové Zámky sa obratom začali vykonávať kroky na zriadenie dočasného pracoviska cudzineckej polície v priestoroch Okresného riaditeľstva HaZZ v Nových Zámkoch, aby sa migračný tlak presmeroval z centra mesta na jeho perifériu," informoval Klein.

Podľa jeho slov sa zároveň dohodli konkrétne úlohy v súvislosti s logistikou pracoviska, jeho personálnym zabezpečením a zabezpečením verejného poriadku i dopravy tak, aby sa ho podarilo zriadiť ešte pred začiatkom školského roka.

Viac v článku:

NOVÉ ZÁMKY ZAPLAVILI MIGRANTI! ZASADAL KRÍZOVÝ ŠTÁB! (FOTO)
V stredu zasadal v Nových Zámkoch mimoriadny krízový štáb okresného úradu (OÚ). Zaoberal sa problémami s pobytom migrantov v meste. Informoval o tom primátor mesta Otokar Klein. Ako uviedol, na stretnutí sa stretli všetky kompetentné štátne orgány... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik