Ako Rusko chráni Krymský most
03 | 09 | 2023 I Milan Laca

Britská spravodajská služba povedala, ako sa Ruská federácia snaží chrániť krymský most pred útokmi.

Briti hovoria

Britské ministerstvo obrany v spravodajskom prehľade vojny z 1. septembra, píše „European Truth“, uvádza, že Kerčský prieliv je „slabým článkom“ ruskej logistiky pre skupiny vojsk v okupovaných častiach Chersonskej a Záporožskej oblasti. Rusko je veľmi závislé od Krymského mosta a trajektov. 

Kyjev hrozí Moskve novými zbraňami. Dostrel 700 km
Ukrajinským ďalekonosným zbraniam sa podarilo zasiahnuť cieľ vzdialený 700 km – Zelenskyj. Ministerstvo strategického priemyslu oznámilo úspešné použitie zbraní dlhého doletu ukrajinskej výroby: podarilo sa zasiahnuť cieľ vzdialený 700... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Čo používajú

"Rusko využíva širokú škálu prostriedkov pasívnej ochrany, ako sú generátory dymu a podvodné bariéry, popri aktívnych prostriedkoch - ako sú systémy protivzdušnej obrany, aby zvýšilo stabilitu tohto priechodu a znížilo riziká budúcich útokov. Takéto rozsiahle opatrenia určujú význam tohto mosta pre logistiku a ako symbol ruskej okupácie“.

Družice videli

Spravodajská služba uvádza, že satelitné snímky z 29. augusta potvrdzujú, že Rusi vytvorili okolo mosta podvodnú bariéru z potopených lodí a ochranných ramien v nádeji, že ho ochránia pred námornými dronmi. "V južnej časti mosta je vo vzdialenosti 160 metrov niekoľko lodí. Nachádzajú sa na rovnakom mieste, kde sa 17. júla odohrali útoky ukrajinských dronov "Sea Baby".

Čo predchádzalo: 
  • V septembri 2022 ruské námorníctvo niekoľko dní testovalo klamné ciele na člnoch, pravdepodobne sa pripravovalo na obranu proti radarom navádzaným raketám.
  • K ďalším opatreniam na ochranu mosta patria generátory dymovej clony. Testovali ich najmä 24. mája 2023. 12. augusta ich použili na prekrytie mosta.
  • Rozviedky už skôr zaznamenali  rastúcu úlohu námorných bezpilotných  dronov  v rusko-ukrajinskej vojne. Oznámili, že veľká obojživelná útočná loď „Olyenehorsky Gornyak“, zasiahnutá v prístave Novorossijsk, sa po potopení stala  najväčším vážne poškodeným vojenským plavidlom  Ruskej federácie po krížniku "Moskva".
Most srážia člny

"Ruskí okupanti nainštalovali južne od Krymského mosta člny, ktoré sa majú stať „zátarasami“ proti ukrajinským námorným dronom", píše Ukrajinská pravda.  Podľa" Radio Liberty ", médiá majú satelitné snímky služby Planet.com, ktoré ukazujú, že člny nainštalovali južne od mosta. Nie sú „zaplavené“, ale s najväčšou pravdepodobnosťou ukotvené na jednom mieste. Tieto člny budú pravdepodobne použité ako základ pre bariéru proti ukrajinským námorným dronom.

Kyjev hrozí Moskve novými zbraňami. Dostrel 700 km
Ukrajinským ďalekonosným zbraniam sa podarilo zasiahnuť cieľ vzdialený 700 km – Zelenskyj. Ministerstvo strategického priemyslu oznámilo úspešné použitie zbraní dlhého doletu ukrajinskej výroby: podarilo sa zasiahnuť cieľ vzdialený 700... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme


Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik