Volodymyr naštval Joea
31 | 08 | 2023 I Milan Laca

Bidena nahnevala Zelenského „absurdná analýza“ na ich prvom stretnutí.
The Guardian: Bidena nahnevalo správanie Zelenského.

Naštval ho!

Prezidenta USA Joea Bidena nahnevalo správanie ukrajinského partnera Volodymyra Zelenského na ich prvom stretnutí, ktoré sa konalo vo Washingtone v septembri 2021. Opisuje to kniha amerického politického publicistu Franklina Fore The Last Politician.

Žiadal a žiadal...

Podľa úryvkov z knihy, ktorú zverejnil denník The Guardian, sa americkému lídrovi nepáčili nástojčivé žiadosti ukrajinského prezidenta o prijatie Ukrajiny do NATO, ako aj „absurdné analýzy“ stavu aliancie. Podľa Faureho „dokonca aj Zelenského najhorlivejší priaznivci“ v Bielom dome veria, že to „prehnal“.  Faure poukázal na to, že Zelenskyj pociťoval "pretrvávajúcu nevôľu" nad epizódou a "zdá sa, že podvedome obviňuje" Bidena "za poníženie, ktoré prežil." Ukrajinský prezident zároveň považoval Bidena za slabého politika, zdôrazňuje kniha. Toto hodnotenie bolo založené na skutočnosti, že Biden v roku 2021 odmietol uvaliť sankcie na spoločnosť prevádzkujúcu plynovod Nord Stream 2. Faure zároveň dodal, že vo všeobecnosti "Biden tiež nemal vysokú mienku o svojom ukrajinskom kolegovi." 

Musk žaluje Sorosových ľudí: Šírite DEZINFORMÁCIE, ktoré potláčajú slobodu slova!
Miliardár Elon Musk, majiteľ sociálnej siete X predtým známej ako Twitter, sa rozhodol zažalovať spoločnosť Open Society Found amerického miliardára maďarsko-židovského pôvodu, Georgea Sorosa. Súdny spor má prebehnúť v Írsku a nepôjde v ňom o nič... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Má dobré zdroje

Penguin Random House poznamenal, že práca amerického publicistu je založená na "bezprecedentnom prístupe k úzkemu vnútornému okruhu poradcov" k americkému vodcovi, ktorí ho obklopujú "niekoľko desaťročí". V knihe sa píše, že na stretnutí 1. septembra 2021 Biden očakával, že sa Zelenskyj poďakuje za podporu Kyjevu, no namiesto toho ukrajinský prezident „vyplnil rozhovor dlhým zoznamom požiadaviek“, pričom hlavnou z nich bol „vstup do NATO“. Biden sa podľa Faurea snažil „umierniť mladíkovu horlivosť“ poukazom na to, že medzi členskými krajinami NATO v tom čase nepanoval konsenzus o prijatí Ukrajiny do aliancie.

Aj Donald mu bol dobrý

Faure tiež tvrdí, že Zelenskyj, ktorý sa stal prezidentom Ukrajiny v roku 2019, sa opakovane chcel stretnúť s Donaldom Trumpom , vtedajším šéfom Bieleho domu. Ten ho však odmietol pre neochotu Ukrajiny pomôcť pri vyšetrovaní korupcie Bidenovho syna Huntera. Zelenskyj „podvedome obviňoval“ Bidena „z poníženia, ktoré prežil“.

Merkelovej proroctvo
Akoby veštila z vody. Merkelovej proroctvo o Ruskej federácii sa začína napĺňať. Bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová minulý rok hovorila o tom, ako prerušenie vzťahov s Ruskom ovplyvní Nemecko. Mala pravdu Čínski analytici z webu 360kuai... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme