SMER UDUPAL RTVS pod čiernu zem! Telerozhlas REAGUJE
31 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Pár pubertiakov s dúhovými vlajkami v Bratislave má v RTVS väčší priestor ako líder volebných preferencií. Takto to vidí strana Smer-SSD. Verejnoprávny telerozhlas sa bráni.

Nastúpi po Markíze aj bojkot RTVS?

Strana Smer-SD tvrdí, že RTVS odignorovala oslavy pri príležitosti výročia Slovenského národného povstania (SNP), ktoré organizovala strana v utorok (29. 8.) spolu so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov vo Zvolene.

 

Široký priestor dostalo podľa Smeru-SD spomienkové podujatie v Banskej Bystrici, ktoré označil za súkromné oslavy "vlády prezidentky Zuzany Čaputovej". Kritizuje tiež, že priestor dostal aj protest "pár pubertiakov s dúhovými vlajkami v Bratislave".

"Verejnoprávna televízia sa preukázateľne a nahlas zaradila k médiám, ktoré urobia všetko pre to, aby Smer-SD nevyhral nadchádzajúce parlamentné voľby," uviedli zo strany.

RTVS obvinenia odmieta - sme féroví!

Telerozhlas vo štvrtok reagoval na vyhlásenie Smeru-SD. RTVS odmieta obvinenia strany Smer-SD z účelovej manipulácie spravodajských príspevkov a snahy ovplyvniť predvolebný súboj.

Verejnoprávne médiu pripomenulo, že podobne ako každý rok aj tentoraz prinieslo divákom priamy prenos z oficiálnych osláv výročia SNP v Banskej Bystrici. Oslavy SNP, ktoré zorganizovala strana Smer-SD v spolupráci so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, považuje RTVS za súčasť predvolebnej kampane strany.

Smer a Republika ODMIETAJÚ diskusie v Markíze! TELEVÍZIA S ROZHORČENÍM REAGUJE
Strany Smer-SD a Republika odmietajú účasť v predvolebných diskusiách televízie Markíza. Spochybňujú jej objektívnosť a nestrannosť. Televízia deklaruje, že vyrába všetky spravodajské a publicistické relácie podľa striktne nastavených redakčných... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Má zo zákona povinnosť zachovávať zásady plurality a objektivity. Ale je to naozaj tak?

"Verejnoprávny vysielateľ má zo zákona povinnosť zachovávať zásady plurality a objektivity a neposkytuje priestor pre manifestačné alebo prezentačné aktivity jednotlivých politických strán," pripomenula Zuzana Vicelová zo sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Poukázala zároveň na to, že v súlade so zákonom pripravil telerozhlas špeciálne predvolebné vysielanie, v ktorom všetky kandidujúce politické subjekty vrátane strany Smer-SD dostanú rovnaký priestor vo vysielaní verejnoprávneho média v televíznych a rozhlasových formátoch určených na ich prezentáciu.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok
Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Smer vraj nie je znevýhodňovaný

"Strana Smer-SD teda nie je verejnoprávnym vysielateľom nijakým spôsobom znevýhodňovaná a RTVS tieto obvinenia odmieta," dodala Vicelová.

Smer-SD v stredu (30. 8.) vyhlásil, že RTVS odignorovala zvolenskú oslavu výročia SNP, napriek účasti niekoľko tisíc návštevníkov. Telerozhlas mal tým potvrdiť, že sa zaradil k médiám, ktoré chcú ovplyvniť blížiace sa parlamentné voľby v neprospech Smeru.

SMER - SSD OFICIÁLNE PROTESTUJE PROTI NEOBJEKTIVITE A ZAUJATOSTI RTV
Strana Smer-SD tvrdí, že RTVS odignorovala oslavy pri príležitosti výročia Slovenského národného povstania (SNP), ktoré organizovala strana v utorok (29. 8.) spolu so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov vo Zvolene. Informovali o tom z... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik